Pericol de coronavirus în Moldova. Premierul Aureliu Ciocoi îndeamnă populația să se vaccineze

Situaţia epidemiologică din ultima săptămână arată că Republica Moldova înregistrează o dinamică în creștere privind infecția de coronavirus.

Secretarul de Stat al MSMPS, Igor Curov, a declarat în cadrul şedinţei de Guvern că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a crescut cu 20 %. Oficialul a mai declarat că şi numărul deceselor provocate de virus s-au majorat cu 8%.

„Indexul de contagiozitate a crescut cu 1,5 %, asta înseamnă că noi avem un pericol real de creştere a numărului de pacienţi infectaţi. În ultima săptămână am avut 28 de cazuri de import din Federaţia Rusă, Marea Britanie şi din alte teritorii”, a menţionat Igor Curov.

În acest context, premierul interimar Aureliu Ciocoi a îndemnat populaţia să se vaccineze, accentuând faptul că e unica soluţie de a scăpa de restricţii.

„Reticenţa din partea populaţiei nu are explicaţii. Dragi cetăţeni, dacă vrem să ieşim din menghina COVID-19, să uităm de restricţii, vă rog vaccinaţi-vă, asta e singura soluţie existentă fără alternativă de a depăşi pandemia. Altfel, noi niciodată nu o sa uităm de măşti. Trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de cel puţin de 70 şi chiar 90 la sută”, a spus Aureliu Ciocoi.

Potrivit MSMPS, doar 9,14% din numărul populaţiei generale s-a vaccinat cu ambele doze, iar 14,31% au o singură doză administrată. În rândul lucrătorilor medicali, rata imunizării cu ambele doze se ridică la 80,02%.

sursa: www.trm.md

Universitatea de Stat din Moldova va inaugura un muzeu în memoria scriitorului Nicolae Dabija
Articolul anterior
Te răsplătim pentru fidelitate cu cadouri garantate
Articolul următor
Alte articole interesante