Pericol de incendii și în Moldova! Avertizarea meteorologilor

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă inclusiv pentru astăzi. Totodată a fost emis cod galben de pericol excepțional de incendii, avertizarea fiind valabilă până în data de 3 august 2019, inclusiv.

separator

Astăzi, 31.07, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33°C.

În intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În acest context, se recomandă:

– evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;

– restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Pompierii atenționează populația asupra respectării regulilor antiincendiare. Oamenii sunt rugați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere, iar în cazul observării unui incendiu să anunțe de urgență Serviciul 112.

Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea rugurilor în apropierea spațiilor forestiere, întrucât în condiții de umiditate redusă acestea se pot răspândi cu repeziciune în teren.

Noi imagini devastatoare cu incendiile din Siberia! Îngrozitor!
Articolul anterior
Emoționant și distractiv! Olesea Sveclă și Anatol Durbală, în ultima ședință foto în trei
Articolul următor
Alte articole interesante