„Pervîi Kanal” în ospeție la Ion Suruceanu

Postul rus de televiziune „Pervîi Kanal” a ajuns în ospeție la Ion Suruceanu, într-o emisiune dedicată legendelor estradei sovietice. Astfel interpretul din Republica Moldova a ținut să-și arate casa și beciul plin cu vin de colecție.

separator

Cântărețul a condus echipa de filmare prin odăile spațioase din interiorul casei, după care au în beciul plin cu vin de colecție. „Când moldovenii construiesc o casă, neapărat trebuie să fie și un beci”, a spus Suruceanu în timp ce demonstra butoiașele cu merlot și muscat.

Deoarece a fost supranumit în Uniunea Sovietică „Celentano moldovenesc”, realizatorii emisiunii au suprapus piesa lui Ion Suruceanu „Ce să fac” (“Vai, Vai, Vai”) peste cea interpretată de Andriano Celentano – „Pay, Pay, Pay”, care s-au dovedit a fi asemănătoare.


O femeie din Edineț a dispărut fără urmă. Poliția solicită ajutorul cetățenilor

Polițiștii din Edineț întreprind acțiuni de localizare a unei femei de 83 de ani din satul Brătușeni, care la 26 ianuarie a plecat de la domiciliu și până la moment nu se cunoaște locul aflării sale.

Semnalmente: înălțimea 1.60-1.65 m și corpolență slabă.

La momentul plecării era îmbrăcată în geacă neagră, pe cap purta batistă multicoloră și încălțată în papuci negri.

Persoanele care cunosc informații despre locul aflării femeii sunt rugate să contacteze Poliția la numerele de telefon 0 610 100 07, 0 690 382 37 sau 112.

Grupele cu program prelungit: municipalitatea a depus un amendament la Parlament. ”Să fie achitate din bugetul de stat”

Primăria a depus un amendament la Parlament cu solicitarea de a oferi bani din bugetul de stat pentru finanțarea grupelor școlare cu program prelungit.

Despre aceasta a declarat edilul Ion Ceban, transmite Știri.md.

Primarul a mai menționat că deocamdată municipalitatea a finanțat accesul pentru 6.000 de copii care frecventează asemenea grupe.

„În legătură cu grupele cu program prelungit în școli, cofinanțarea vine din partea municipalității și va exista pentru cei 6.000 de copii din familii social-vulnerabile. Acest sprijin este oferit doar de Primăria Chișinău. 

Nici o primărie PAS sau Guvernul nu achită ore prelungite, nu achită nimic în acest sens. Este cinic să ni se solicite nouă, ceea ce nu fac ei. 

În Parlament, avem depus un amendament prin care cerem ca aceste servicii să fie achitate din bugetul de stat în toate localitățile țării, inclusiv în Chișinău”, a declarat Ceban.

Trei indivizi, reținuți pentru incendieri la comandă a mașinilor și sediilor de plasament a refugiaților ucraineni din Găgăuzia

Trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați că  executau la comandă incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina.  

Cei trei, unul dintre care și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția “AFARĂ” și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, lăsând aceeași inscripție.

Aceeași inscripție au aplicat-o și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport.

În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate de angajații Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, ofițerii Direcției investigații „Sud ”a IN și angajații IP Comrat, sub conducerea procuraturii UTA Găgăuzia și cu sprijinul mascaților de la  BPDS “Fulger”. 

Toți trei bănuiți au fost reținuți și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani pentru primul capăt de acuzare și o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru al doilea capăt de acuzare.

Jurnalul cu povești- cadoul ideal pentru copilul tău!
Articolul anterior
Din nou împreună: Lopez și Anthony au adus fanii până la lacrimi
Articolul următor