Peste 2 luni de la dispariția Mădălinei în SUA! Căutările s-a mutat într-o zonă muntoasă, unde ar fi fost zărită mașina mamei

Căutările Mădălinei Cojocari, fetița unei moldovence stabilite în Carolina de Nord, SUA, continuă la peste 70 de zile după dispariție. Căutarea s-a mutat acum din casa Mădălinei în județul Madison, o zonă dens împădurită, dar puțin populată, adânc în Munții Apalași. O fotografie a fetiței, făcută înainte de dispariție, arată că ea ar fi fost în zona unde poliția își concentrează acum ancheta, scrie TV8.md.

Câteva persoane au informat oamenii legii că au zărit mașina mamei în zilele de după dispariția Mădălinei. Între timp, o persoană apropiată familiei a dezvăluit că părinții „nu aveau prieteni” și erau „liniștiți” în timpul vacanțelor.

Poliția a mutat eforturile de căutare în zona accidentată luna trecută și a contactat comunitatea întrebând dacă locuitorii au văzut-o pe Mădălina, mama ei, Diana sau mașina femeii, scrie insideedition.com.

O femeie le-a spus autorităților că a trecut că a zărit automobilul, parcat pe marginea drumului, lângă Lonesome Mountain. Și-a amintit de vehicul, pentru că mai târziu, a trecut cu viteză pe lângă ea, în timp ce și-a continuat drumul.

O altă femeie a văzut vehiculul în Weaverville, pe 22 noiembrie, la o zi după ce Mădălina r fi fost văzută ultima dată. Un alt rezident a raportat că a văzut mașina și în Weaverville la un IHOP, pe 25 noiembrie.

Mama fetei conduce un Prius verde ca marea, potrivit anchetatorilor.

Totodată, un membru al forțelor de ordine ar fi avut contact cu mama lângă Lonesome Mountain când aceasta se afla în zonă, după ce fiica ei a dispărut.

Mădălina nu era alături de ea în acel moment, iar la scurt timp după aceea, anchetatorii au început să cerceteze zona, dar nu au găsit nici urmă de fată.

Între timp, o fotografie a Mădălinei pozând pe vârful Muntelui Mitchell din județul vecin Yancey confirmă că ea a vizitat cel puțin această zonă a statului înainte de a dispărea, care se află la trei ore de casa ei din orașul Cornelius.

„Departamentul de Poliție Cornelius, SBI și FBI continuă să caute pe frumoasa Mădălina. Așa cum am aflat că ea a lipsit, atenția noastră este să o aducem acasă pe Mădălina”, spune poliția din Cornelius. „Vă rugăm să continuați să distribuiți pozele ei pe rețelele de socializare pentru a ne ajuta #FindMadalina”.

Poliția Cornelius a publicat o fotografie cu o Toyota Prius, precum și două fotografii selfie, parcă făcute de mamă în munți, în timp ce fiica ei era de negăsit.

Mădălina a fost văzută ultima oară purtând blugi, pantofi Adidas roz, mov și alb și un tricou și jachetă albă, au anunțat autoritățile.

Părinții „nu aveau prieteni”, erau „liniștiți” în timpul vacanțelor

Părinții fetiței dispărute „nu aveau prieteni” și erau în mare parte „liniștiți” în timpul vacanțelor anuale ale grupului de prieteni, potrivit unei cunoștințe a familiei.

„Prietenul nostru, care cunoaște familia, ne-a spus că, de exemplu, nu aveau prieteni. De aceea, au venit la această întâlnire de familie-prieteni. Acesta a fost într-adevăr unul dintre singurele lor momente de socializare”, a zis Michele Clark Triscitti, unul dintre cei 16 prieteni ai mamei de pe Facebook, scrie foxnews.

„Nu sunt suficient de aproape de ei ca să fi știut și asta tocmai a ieșit la iveală când am vorbit cu prietenul nostru comun”, a adăugat ea.

Clark Triscitti o descrie pe mama fetei ca fiind „liniștită” și „un fel la periferie” în timpul vacanței de grup, care a fost organizată de un grup mare de prieteni apropiați tatălui vitreg Palmiter „cu ani în urmă”.

„Nimic în afara normalului… Doar mai mult ca o familie liniștită, pentru ei înșiși. S-au implicat și au vorbit și au interacționat și au purtat conversații cu toată lumea – doar mai liniștită”, a explicat Clark Triscitti.

Fiul ei obișnuia să se joace cu Mădălina în vacanțele de grup, dar însăși Clark Triscitti nu își amintea multe interacțiuni cu părinții fetei.

„Suntem destul de șocați. Fiul meu s-ar juca cu Mădălina în fiecare an când aveam aceste vacanțe. Ei petreceau și se jucau, și făceau lucruri pentru copii, așa că da, este destul de șocant”, a spus Triscitti, adăugând că Mădălina a fost „sută la sută” o fetiță normală, pe baza a ceea ce observase în timpul călătoriilor de grup.

Eforturile de căutare nu au început decât la aproape trei săptămâni după ce tânăra a dispărut, deoarece mama și tatăl ei vitreg nu au raportat dispariția ei decât după ce școala a întrebat despre absența elevei.

Oamenii legii locali și FBI-ul continuă să clasifice acest lucru drept o dispariție sau o investigație de răpire, în timp ce mama și tatăl vitreg al fetei rămân în spatele gratiilor după ce au fost acuzați pe 17 decembrie, pentru că nu au raportat dispariția unui copil.

De atunci, au fost puși sub acuzare și vor apărea în instanță pe 2 martie. Amândoi susțin că nu au informații despre dispariția Mădălinei.

TV8.md reamintește că FBI a extins căutările și cere ajutorul comunității internaționale pentru a o găsi pe Mădălina Cojocari, o fetiță de 11 ani, originară din Republica Moldova. Aceasta a fost văzută ultima oară pe 21 noiembrie, în jurul orei 16:59. Pe pagina oficială a FBI este indicat că minora a dispărut de acasă în noaptea de 23 noiembrie 2022. Mama, însă, i-a anunțat dispariția abia pe 15 decembrie.

La începutul lunii ianuarie, ofițerii de investigație au efectuat percheziții la domiciliul și mașinile părinților fetiței, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv trei telefoane mobile.

Două dispozitive aparțin mamei şi tatălui vitreg al copilei, însă nu se cunoaște al cui este al treilea telefon. Anterior, părinții spuneau că Mădălina nu avea propriul telefon.

În interiorul casei, anchetatorii au depistat și o porțiune din bucătărie blocată de placaj. Tatăl vitreg al copilei le-ar fi spus anchetatorilor că cuplul plănuia să facă reparație în interiorul casei.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de călătorie care ar fi avut o legătură cu dispariția copilei. Mai mult aceștia au depistat că un rucsac și unele obiecte de-ale fetiței lipseau în timpul căutării.

Potrivit WCNC, autoritățile au fost observate cum ies din casă cu mai mulți saci plini cu probe. Fostul polițist, M. Quentin William, a declarat că poliția a verificat amănunțit dormitoarele, subsolul și podul casei. 

Între timp, poliţia americană a examinat înregistrările de pe telefonul mobil ale fiecărui părinte și au fost analizate semnalele emise de dispozitive, pentru a stabili unde se aflau acestea.

Poliția din Cornelius, statul Carolina de Nord, de comun cu FBI, a efectuat săpături în curtea casei unde locuia familia, a examinat lacul din apropierea zonei și a efectuat mai multe percheziții. Comunitatea s-a mobilizat, iar în spații publice au fost plasate mesaje referitoare la dispariția fetei. În același timp, presa americană scrie că, potrivit vecinilor, în curtea familiei a fost observat fum timp de câteva zile după ce minora a fost anunțată dispărută.

În timp ce autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Washington, jurnaliștii de la  TV8 au reușit să discute cu bunicul și mătușa fetiței. Rudele copilei presupun că aceasta ar fi fost răpită.

Un psiholog criminalist din zona Charlotte spune că investigațiile ar mai putea dura, deoarece anchetatorii încă lucrează pentru a obține mai multe informații de la părinți, în special despre ceea ce s-a întâmplat în cele trei săptămâni în care Mădălina nu a fost dată dispărută.

Orice persoană care ar putea avea informații care ar putea ajuta detectivii ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție Cornelius la 704-892-7773.

Dublă tragedie! Un polițist și soția acestuia au murit, azi dimineață, într-un grav accident produs la Edineț. Copilul lor de 10 ani este în stare gravă

Un accident grav de circulație s-a produs, astăzi dimineață, pe traseul M5, în direcția raionului Edineț, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Preliminar, un Mercedes E-Class, neechipat cu anvelope conform sezonului rece, condus de un tânăr de 19 ani, a ieșit pe contrasens și a tamponat frontal un Hyundai, condus de un bărbat de 44 de ani, care avea ca pasageri trei persoane.

În urma impactului, șoferul din Hyundai, angajat al Inspectoratului de Poliție Drochia, și soția acestuia de 42 de ani, au decedat pe loc, iar fetița de 10 ani a cuplului și o femeie de 62 de ani, au fost transportate la spital în stare gravă.

Şoferul Mercedes-ului nu a avut de suferit, dar a fost transportat la spital pentru investigații. Acesta urmează să fie reținut pentru 72 de ore. Testul la alcool a ieșit negativ. În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere, iar permisul unui alt stat nu a fost prezentat.

Polițiștii stabilesc circumstanțele.

Poliția Națională aduce sincere condoleanțe și compasiune familiei îndurerate.

Lucruri interzise înainte de somn

Chiar dacă pare ciudat, dar medicamentele împotriva durerii pot deveni motiv de insomnie, dacă le luați înainte de culcare. Iată ce este interzis cu desărvâșire de specialiști să facem înainte de culcare.

1.Să folosim gadgeturile
Specialiștii recomandă să încetăm privitul spre ecrane ( chiar și cel de televizor) cu minim o oră înainte de culcare. Ecranul mobilului (sau al tabletei) emite o lumină similara cu cea a zilei, dimineața, ceea ce activează creierul. Se interzice de asemenea verificarea poștei electronice : mailurile de serviciu pot induce o stare de neliniște.

2.Consumul de analgezice și antidepresive
Ele induc o stare de agitație celor care le iau înainte de culcare. Unicul medicament care se permite chiar înaintea somnului este..somniferul. Este foarte important să urmăm indicațiile medicului.

3.Să mâncăm și să bem înainte de culcare
Este total contraindicat, pentru că sistemul digestiv are și el nevoie de o pauză. Dacă veți face acest lucru, veți avea un somn neliniștit. Dacă totuși nu rezistați să vă culcați fără să mâncați, evitați mâncărurile grele si ciocolata. Indicate sunt iaurtul, laptele bătut, merele.

4.Să facem sport
Joggingul este contraindicat și , în general, orice tip de antrenament. Altminteri veți avea un somn întrerupt și deloc liniștit. Exercițiile fizice trebuie să înceteze cu două ore înaintea somnului.
Chiar dacă pare ciudat, dar medicamentele împotriva durerii pot deveni motiv de insomnie, dacă le luați înainte de culcare. Iată ce este interzis cu desărvâșire de specialiști să facem înainte de culcare

5.Să fumăm și să consumăm alcool
Nicotina este un stimulent care nu vă va lăsa să adormiți. Alcoolul, în schimb, acționează de multe ori ca și somnifer. Acțiunea lui se manifestă însă în timpul somnului. În consecință, vă veți trezi des, în timpul nopții, iar dimineața vă veți simți obosită.

Cercetătorii au studiat care este cea mai bună oră de culcare pentru reducerea riscului de a avea afecțiuni cardiace

Obiceiul de a merge la culcare înainte de ora 22:00 sau după ora 23:00 poate creşte riscul de apariţie a afecţiunilor cardiace, a constatat un nou studiu, relatează The Independent citat de digi24.ro.

O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a examinat date colectate de la o cohortă de 88.000 de persoane care au raportat la ce oră au mers la culcare şi s-a ajuns la concluzia că ora optimă este între 22:00 şi 22:59.

Cei care au adormit înainte de ora 22:00 au avut un risc crescut cu 24% de a dezvolta ulterior boli de inimă, în timp ce persoanele care s-au dus la culcare după miezul nopţii au prezentat un risc mărit cu 25%.

Participanţii la studiu care au adormit între 23:00 şi 23:59 au avut un risc cu 12% mai mare, scrie digi24.ro.

„Corpul are un ceas intern de 24 de ore, numit ritm circadian, care ajută la reglarea funcţiilor fizice şi mentale. Deşi nu putem concluziona cauzalitatea în studiul nostru, rezultatele sugerează că orele de culcare timpurii sau târzii sunt mai susceptibile să perturbe ceasul organismului, cu consecinţe adverse pentru sănătatea cardiovasculară”, a declarat unul dintre cercetători, David Plans, de la Universitatea din Exeter.

Cercetări anterioare au evidenţiat asocierea dintre durata somnului şi riscurile cardiovasculare, însă acesta este primul studiu care analizează momentul la care oamenii adorm şi nu durata somnului.

Peste 88.000 de persoane, recrutate cu peste un deceniu în urmă în cadrul unui proiect de cercetare mai amplu, au purtat la încheietura mâinii un dispozitiv care a înregistrat momentul în care aceştia adormeau, pe o perioadă de şapte zile.

Cinci ani mai târziu, 3.172 dintre participanţi (3,6% din total) au dezvoltat o problemă cardiacă, precum atac de cord, accident vascular cerebral, atac ischemic tranzitoriu sau insuficienţă cardiacă, transmite Agerpres.

Persoanele care s-au dus la culcare între 22:00 şi 23:00 au prezentat cel mai redus risc de probleme cardiace, au descoperit cercetătorii, chiar şi după ce au fost luate în calcul alte variabile precum vârsta, sexul, durata somnului, obiceiul fumatului, indicele de masă corporală, diabetul, tensiunea şi statutul socioeconomic.

„Studiul nostru indică faptul că momentul optim pentru a merge la culcare este într-un anumit punct al ciclului de 24 de ore al corpului, iar abaterile pot dăuna sănătăţii”, a spus Plans.

„Cel mai riscant moment a fost după miezul nopţii, posibil pentru că ar putea reduce probabilitatea de a vedea lumina dimineţii, care resetează ceasul corporal”, a adăugat specialistul.

Cu toate acestea, aceste date indică doar o corelaţie între ora de culcare şi bolile de inimă şi nu sunt suficiente pentru a demonstra că orele de culcare târzii sau timpurii cauzează apariţia unor probleme cardiovasculare mai târziu în viaţă.

După defalcarea datelor în funcţie de sexul participanţilor, asocierea dintre bolile de inimă şi momentul de debut al somnului a fost mai evidentă la femei, a adăugat Plans, care a precizat că în cazul bărbaţilor au existat diferenţe semnificative doar în cazul celor care adormeau înainte de ora 22:00. Acest lucru ar putea fi cauzat de diferenţele cu privire la modul în care sistemul hormonal funcţionează la bărbaţi şi femei şi la modul în care acesta răspunde la perturbarea ceasului intern.

„Deşi constatările nu indică o cauzalitate, momentul la care se adoarme a ieşit în evidenţă ca potenţial factor de risc cardiac – independent de alţi factori de risc şi de caracteristicile somnului. Dacă descoperirile noastre sunt confirmate în alte studii, momentul somnului şi igiena de bază a somnului ar putea constitui un obiectiv de sănătate publică cu costuri reduse pentru reducerea riscului de afecţiuni cardiace”, a spus David Plans.

Regina Giblin, asistent medical principal la British Heart Foundation, a declarat: „Acest studiu amplu sugerează că a merge la culcare între 22:00 şi 23:00 ar putea fi modalitatea optimă pentru majoritatea oamenilor de a-şi menţine inima sănătoasă pe termen lung. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acest studiu indică doar o asociere şi nu poate dovedi cauza şi efectul. Este nevoie de mai multe cercetări asupra momentului şi duratei somnului ca factori de risc pentru bolile cardiace şi circulatorii”.

„A dormi suficient este important pentru starea noastră generală, precum şi pentru sănătatea noastră cardiacă şi a sistemului circulator, iar majoritatea adulţilor ar trebui să ţintească spre şapte până la nouă ore de somn pe noapte”, a notat Giblin.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”
Articolul anterior
O bătrână din Odesa locuiește de aproape un an într-un cort, la frontiera cu Ucraina. Nu vrea să plece, zice că se simte mai aproape de casă
Articolul următor