Peste 700 de copii din țară afectați de lipsuri și sărăcie au nevoie de ajutor pentru a putea crește în familie! Să-i susținem împreună!

#Cugrijă față de copii este o campanie socială, demarată de CCF Moldova, ce are scopul ca în următoarele 12 luni să susțină peste 700 copii să crească în medii familiale. Indiferent de contextul economic, în următoarele luni, 700 de copii trebuie să rămână alături de părinții lor, în ciuda existenței afectate de lipsuri și sărăcie.

separator

Pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi. Conform datelor statistice, până la criza actuală, fiecare al zecelea copil era afectat de sărăcia extremă, comunică Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova).

Ceea ce înseamnă că fiecare al zecelea copil se culca noaptea flămând. Pare greu de crezut, dar astăzi în Moldova încă se îndură foame la greu, mai ales în aceste vremuri dificile.

Doar în primele 3 săptămâni ale lui octombrie, în programul de sprijin familial Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) au ajuns 28 de copii, comparativ cu 71 de copii intrați în primele nouă luni ale anului. Este un număr îngrijorător de mare atât pentru organizație, cât și pentru autoritățile locale care nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile vulnerabile.

Conștientizăm că sărăcia pune stăpânire tot mai mare pe familiile din țara noastră, iar pericolul crește de la o zi la alta, atrăgând după sine violență, abuz, consum de alcool și alte substanțe etc… În sărăcie extremă, părinții ajung disperați, neimaginându-și cum vor asigura supraviețuirea copiilor, hrană, acces la educație, medicamente și un acoperiș de-asupra capului.

În spiritul responsabilității sociale și a solidarității față de copii, CCF Moldova face apel către mediul de afaceri în vederea stabilirii unor parteneriate durabile, dar și către fiecare cetățean al țării, care poate dona ușor aici https://ccfmoldova.org.

Fiecare donație este direcționată 100% în sprijinul și fortificarea mediilor familiale pentru copiii Moldovei.

Câteva acțiuni care vor derula în cadrul campaniei în următoarele două luni:

Pe 5 decembrie va avea loc concertul televizat GALA GENEROZITĂȚII 2020, ediția a VII-a, alături de patronul organizației Valentina Nafornița. La apelul de solidaritate al Valentinei în sprijinul copiilor s-au alăturat: din Chișinău, talentatul pianist Marcel Lazăr; din inima Vienei, violonista Rusanda Panfili cu prietenii ei, Panfili&Friends, iar de la București – dirijoarea Elena Radu și cel mai popular cor de copii din România – Bravissimo. Sperăm ca mesajul concertului să ajungă la inima fiecărui om și fiecare să contribuie cu o donație online aici https://ccfmoldova.org

HAPPY ENVELOPES – o modalitate accesibilă și comodă de implicare socială pentru angajați. Trebuie de urmat doar câțiva pași simpli, dar ingredientul principal rămâne a fi solidaritatea umană și bunătatea. Detalii aici https://ccfmoldova.org

CHRISTMAS JUMPER DAY – o tradiție importată din Occident, care sperăm să prindă și la noi și să placă. Este o acțiune distractivă, dar cu rezultate tare frumoase. Împreună facem lumea mai bună cu un pulover și un zâmbet. Detalii aici https://ccfmoldova.org

CARDURI DE CRĂCIUN – în acest an, cu siguranță toți am resimțit puternic distanța față de oamenii dragi, mai mult ca niciodată. De aceea, de Crăciun le poți trimite gândurile calde de-acasă, prin intermediul felicitărilor noastre, pictate de copii. Detalii aici https://ccfmoldova.org

Despre CCF Moldova:

De 16 ani Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lucrează întru reformarea sistemului de protecție a copilului, având drept sarcină prioritară sistarea activității instituțiilor rezidențiale, oferind fiecărui copil alternative de tip familie. Datorită programelor implementate de organizație, 5777 de copii au fost ajutați direct să crească într-un mediu familial sigur și protejat, iar 10 instituții rezidențiale au fost închise până acum.

Orașul din Moldova care înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de cancer, din cauza aerului poluat
Articolul anterior
1.115 cazuri noi de Covid-19, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante