Petrece frumos timpul! Aprilie este luna în care cultura și divertismentul înfloresc într-o varietate de evenimente captivante. Vezi ce evenimente nu trebuie să le ratezi

Căutați modalități unice de a vă petrece timpul frumos? Unica.md și iticket venim cu soluția perfectă pentru dumneavoastră!

Aprilie este luna în care cultura și divertismentul înfloresc într-o varietate de evenimente captivante. Iată 10 recomandări care promit să-ți îmbogățească experiențele din această lună!

Adriana Ochișanu – Vocea Moldovei 

Bucurați-vă de o seară de excepție alături de minunata interpretă Adriana Ochișanu, ce lansează proiectul VOCEA MOLDOVEI, alături de alți artiști de renume: 

– Horia Brenciu și HB Orchestra
– Ionuț Dolănescu
– Surorile Osoianu
– Alexandru Pop
– Laura Olteanu
– Corina Țepeș
– AKORD
– Cornelia Ștefăneț
– Frații Ștefăneț & Orchestra
– Baletul Național JOC

Experimentați o serată plină de diversitate muzicală, de la muzică populară și etnofolclorică la melodii ușoare. Rezervați-vă locurile pentru un eveniment de neuitat, unde „VOCEA MOLDOVEI” se va face auzită într-un mod memorabil.

Când? 20 aprilie 2024, ora: 19:00
Unde? Arena Chișinău 
Bilete: aici 

Alternosfera 25 de ani

Trupa își marchează un sfert de secol de existență cu un concert memorabil plin de energie și pasiune.

Când? 19 aprilie 2024, ora: 20:00
Unde? BRMG
Bilete: aici

Beyond – Illusion Show

Pentru prima dată în Moldova, va avea loc un spectacol unic de iluzionism Beyond din Dubai. Pregătește-te pentru o noapte unde magia întâlnește iluzia, iar imposibilul devine realitate. Un eveniment perfect pentru întreaga familie. 

Când? 21 aprilie 2024, ora: 19:30
Unde? Chișinău Arena
Bilete: aici

Retro Party cu Trupa N&D 

Trăiește nostalgie hiturile care au marcat anii ’90 într-o seară de neuitat alături de trupa N&D.

Când? 12 aprilie 2024, ora: 22:30 

Unde? Night Club STUDIO, str. București 68
Bilete:
aici

CUIBUL: Best of (acoustic live)

Descoperiți magia muzicii live într-un concert acustic excepțional. Într-o atmosferă intimă și acustică,Trupa CUIBUL vă vor încânta cu cele mai bune piese din discografia trupei, precum și cântece de pe noul album, “Vamos”.

Când? 13 aprilie 2024, ora: 20:00
Unde? Artcor 
Bilete:
aici 

„Sănătatea și frumusețea femeii” cu Dr. CEZAR

De 14 ani Clubul Nostru organizează evenimente faine pentru femei, iar acest an începe cu o conferință dedicată sănătății și frumuseții femeii! 

Invitatul principal al conferinței este cel mai nonconformist doctor din România, cunoscut și apreciat de milioane de oameni. Doctor Cezar vine pentru prima dată la Chișinău.

Când? 19 aprilie 2024, ora: 18:00
Unde? Madison Park
Bilete: aici 

Constantin Moscovici – Lumina vine din suflet

„Lumina vine din suflet” un eveniment remarcabil, găzduit de Constantin Moscovici, care invită publicul să exploreze profunzimile muzicii sacre, academice și spirituale. Acest proiect promite o experiență unică, iluminând teme universale precum nașterea, viața și eternitatea prin lucrările unor compozitori de renume, precum Franz Schubert, Felix Mendelssohn și Eugen Doga. 

Când? 26 aprilie 2024, ora:18:00
Unde? Palatul Republicii 
Bilete: aici 

Retro Party cu 3 Sud Est

Petreceți o seară nostalgică alături de una dintre cele mai îndrăgite trupe ale anilor 2000.

Când? 19 aprilie 2024, ora: 22:00
Unde? Night Club STUDIO, str. București 68
Bilete: aici 

Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.  

Ce au scos medicii din stomacul unei fetițe care și-a mâncat părul timp de mai mulți ani

Mia, o fetiță de șapte ani, a trecut printr-o operație de cinci ore pentru a i se extrage o minge de păr de 15 centimetri din stomac. În martie, Mia a fost transportată de urgență la spitalul din Newcastle, acuzând dureri abdominale severe și greață, informează BBC.

Medicii au descoperit că 80% din intestinul ei era blocat de o minge de păr, acumulată în urma obiceiului de a-și mesteca și mânca părul timp de cinci ani. Această afecțiune rară, cunoscută sub numele de Trichofagie sau Sindromul Rapunzel, afectează în principal adolescentele și poate fi cauzată de stres, anxietate sau căutarea de confort.

„Dacă nu ar fi intervenit când au făcut-o, ea nu ar mai fi aici”, a declarat mama Miei, precizând că anterior, medicii i-au spus să nu-și facă griji în legătură cu obiceiul fiicei sale de a-și mesteca părul.

Mia a explicat că mestecatul părului era un „lucru de confort”, însă mama copilei a descris vederea mingii de păr drept „oribilă”. Ea crede că această afecțiune este mai frecventă decât se crede și îndeamnă părinții să ia în serios obiceiul copiilor de a-și mesteca părul.

„Nu vreau ca nimeni altcineva să experimenteze prin ce am trecut noi ca familie”, a spus ea.

După operație, Mia s-a recuperat complet și s-a întors la școală. Ea le-a transmis un mesaj celorlalți copii: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

sursa

Vacanță ieftină în Grecia! Insula discretă care atrage tot mai mulți turiști, mai accesibilă decât Santorini. Imagini de poveste

Înainte de începerea sezonului estival, ofertele de vacanță pentru Grecia sunt la mare căutare. De cele mai multe ori, turiștii caută variante accesibile de cazare, însă țin cont și de serviciile puse la dispoziție de hoteluri. Insula Santorini este inclusă pe lista destinaților exclusiviste, având în vedere prețurile piperate ale unităților de cazare din zonă. O alternativă mai ieftină, însă la fel de impresionantă este insula Serifos, scrie evz.ro.

O destinație mai accesibilă decât Santorini sau Mykonos, Serifos este căutată mai ales de cei care fug de aglomerație. Insula oferă o gamă largă de experiențe pentru turiști, inclusiv pentru cei pasionați de istorie, precum și de secretele  Greciei antice. De altfel, turiștii vin un această regiune și în afara sezonului estival.

În această perioadă, temperaturile medii variază între 15-20 de grade Celsius, iar în timpul verii de situează între 25-30 de grade. În zilele toride, mercurul poate urca în termometre până la 35 de grade Celsius.

Destinația ideală pentru turiștii pasionați de istorie

Numele insulei este legat de numeroase legende. Localnici spun că Serifos a fost locuită de ciclopi. De altfel, în centrul acesteia se află peștera ciclopului Polifem, celebră prin mitul lui Ulise.

Satul Chora se află în inima insulei și  oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Livadi. Zona se aseamănă puternic cu Santorini. Casele mici și albe, străduțele înguste și însorite sau numeroasele lăcașuri de cult amintesc de această destinație faimoasă.

Tragedie în Capitală! Un tânăr s-a înecat în lacul de la Valea Morilor, în această seară

Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati, scrie NM.md

Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că un tânăr s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Morilor. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate. În urma lucrărilor subacvatice efectuate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, trupul neînsuflețit al tânărului a fost scos din apă.Toate circumstanțele se stabilesc.

Mesajul autorităților de Mediu către agenții economici care vor să extragă zăcăminte naturale
Articolul anterior
În 2024, pentru prima dată, veniturile reale ale moldovenilor vor fi de peste două ori mai mari față de cele din 1991
Articolul următor