Piscinele și bazinele de înot se deschid de luni

Piscinele și bazinele de înot din Republica Moldova își reiau activitatea din data de 10 august. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

separator

Potrivit deciziei, piscinele își reiau activitatea din 10 august cu condiția respectării prevederilor Instrucțiunii de funcționare a piscinelor/bazinelor de înot în condițiile situației pandemice prin infecția COVID-19.

Administratorii acestor zone de agrement vor trebui să respecte cu strictețe instrucțiunile de funcționare în condiții de pandemie, anunțate de Comisie și publicate integral în documentul de mai jos.

Astfel, va trebui respectată cu strictețe curățenia și dezinfectarea frecventă a zonei de agrement, numărul vizitatorilor piscinei/bazinului de înot să nu depășească 50% din capacitatea maximă, fluxul să fie bine gestionat pentru a se evita aglomerația, iar înainte de a intra pe teritoriul obiectivului să se efectueze triajul epidemiologic.

Totodată, Comisia menționează că în dependență de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Menționăm că de sâmbătă, 1 august, toate piscinele din ţară şi-au sistat activitatea, în urma deciziei de vineri seara a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Motivul este că bazinele și piscinele au devenit adevărate focare de COVID-19.

sursa: www.stiri.md

Moment impresionant! Natalia Barbu interpretează deosebit piesa „In the Middle”, acompaniată de Isaak, reprezentantul Germaniei la Eurovision

Deși au fost concurenți la ediția din acest an a concursului Eurovision, unii interpreți au reușit să lege prietenii și să-i unească talentele, spre bucuria fanilor.


Natalia Barbu, care a reprezentat R. Moldova la competiția muzicală care s-a desfășurat în Suedia, a făcut publică o înregistrare în care cântă altfel piesa „In the Middle”, fiind acompaniată la chitară de reprezentantul Germaniei la Eurovision, Isaac.

„O sesiunea live magică împreună cu artist și muzician extraordinar din Germania, Isaak. Frumoasă amintire! Mulțumesc, Isaak!”, a scris Natalia Barbu pe Facebook, potrivit ziarulnational.md.

„Este superbă versiunea asta!” sau „Minunată!!!”, i-au transmis fanii.

Ucraina: Rusia a pierdut un număr-record de soldați într-o singură zi

Potrivit unor estimări ale autorităților de la Kiev, armata rusă a avut duminică cele mai mari pierderi umane zilnice din tot războiul – 1.740 de militari uciși sau răniți.

Ucraina: Rusia a pierdut un număr-record de soldați într-o singură ziImagine simbol

Astfel, bilanțul total a ajuns la 484.030, afirmă Ministerul Apărării de la Kiev. Până acum, ziua cea mai neagră a armatei Moscovei din Ucraina fusese data de 19 octombrie 2023, când numărul morților și răniților a fost 1.380, potrivit datelor privind pierderile rusești centralizate, transmite Hotnews.ro.

Ministerul ucrainean al Apărării a spus că rușii au avut și pierderi importante de echipamente militare: 31 de tancuri, 42 de alte blindate de luptă, 15 piese de artilerie, patru lansatoare multiple de rachete, 59 diferite vehicule și șase echipamente speciale.

Informația vine în contextul în care Rusia a început vineri să atace în regiunea ucraineană de graniță Harkov, iar eforturile ofensive împotriva unor poziții defensive pregătite aduc de obicei pierderi mai mari în rândul forțelor care atacă.

Forțele rusești care atacă regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei au intrat în luptă la periferia orașului de frontieră Vovchansk, a spus duminică seară armata Kievului, iar Vladimir Zelenski a spus că acolo și în est se duc lupte grele.

Rusia a susținut, duminică, că avansează în regiunea Harkov, capturând alte patru localități în apropierea graniței, ca parte a ofensivei lansate vineri și care a dus la evacuarea a peste 4.000 de oameni.

Comandantul armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a spus despre noua ofensivă în regiune că „situația este dificilă” și că forțele Kievului fac tot ce pot pentru a-i împiedica pe ruși să spargă liniile de apărare.

Astăzi este marcată Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine sau de ce îți este dor?

Pe 13 mai, este Ziua Internațională a Dorului. Ție de cine îți este dor? Această zi este dedicată, cu siguranță, tuturor celor care se simte departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Deseori, spunem că ne este dor de părinţi, dar cu greu ne găsim timp să îi vizităm sau sa îi sunăm. Deseori, ne este dor de locurile copilăriei, dar rareori ne facem timp ca să mergem acolo. Sau poate îți este dor de persoana iubită care nu se află aproape?

Știai că, de fapt, cuvântul ,,dor” reprezintă un sentiment specific poporului românesc. Acesta nu poate fi tradus direct în nicio limbă. Pot fi construite cuvinte, fraze cu sens asemănător sentimentului de dor, dar cuvântul, el însuși, nu poate fi tradus.

362 cazuri noi de infectare cu Covid-19, înregistrate în Moldova
Articolul anterior
Încă 7 decese cauzate de infecția Covid-19
Articolul următor