Are 39 de ani și poate rivaliza cu ușurință cu vedetele feminine de la Hollywood. Frumoasa brunetă, pe numele ei complet Ameera bint Aidan bin Nayef Al-Taweel Al-Otaibi, este o fostă purtătoare a titlului de prințesă, considerată și acum una dintre cele mai frumoase femei din Orient, scrie adevarul.ro.
Născută la Riad, capitala Arabiei Saudite, într-o familie cu origini nobile, frumoasa Ameera a devenit cunoscută grației frumuseții sale, a mariajului cu Prințul Al Waleed bin Talal Al Saud, nepotul fostului rege saudit Abdulaziz, dar și a luptei sale în favoarea drepturilor femeilor arabe. Frumoasă, educată și cu vederi occidentale, deci, o combinație irezistibilă care face din Ameera mai mult decât o femeie frumoasă.
La vârsta de 18 ani, Ameera, o elevă cu note excelente, a fost admisă la Universitatea New Haven din Statele Unite cu specializare în administrarea afacerilor. Pasionată de jurnalistică, tânăra studentă din Arabia Saudită a început să lucreze pentru ziarul școlii și i s-a cerut să-l intervieveze pe Prințul Al Waleed, un bărbat cu 28 de ani mai în vârstă decât ea, dar un afacerist de succes, cu venituri de ordinul miliardelor.
A treia soție a unui prinț cu 28 de ani mai vârstnic
Acel interviu de doar 10 minute i-a schimbat complet destinul frumoasei Ameera, căci, așa cum era de așteptat, Prințul Al Waleed s-a îndrăgostit de această fată elegantă, frumoasă și inteligentă. Și-a vrut-o numai a lui…
Dar tânăra saudită nu era atât de dornică să se căsătorească cu un membru al familiei regale, fiind mai preocupată să-și continue studiile în Statele Unite, lucru susținut de prințul și logodnicul ei, dispus să aștepte ca ea să-și împlinească visul. Șapte ani mai târziu, Prințul Al Waleed, în vârstă de 53 de ani, se căsătorea oficial cu Ameera, în vârstă de 25 de ani, aceasta din urmă devenind a treia lui nevastă (cea preferată).
Numai că frumoasa saudită nu s-a mulțumit cu titlul de prințesă și de soție-trofeu. Ea avea o misiune: să schimbe statutul femeilor în lumea musulmană. Ea și soțul ei au înființat Fundația Al Waleed, o organizație internațională non-profit dedicată atenuării sărăciei, asistenței în caz de dezastre și drepturilor femeilor.
În numele fundației, ea a vizitat peste 71 de țări și a avut discuții diplomatice cu multe personalități politice.
„Într-o țară ca a mea, femeile nu pot conduce sau nu călătoresc singure. Au nevoie de permisiunea soților lor pentru a avea un job. Nici femeile cu educație exemplară nu beneficiază de un astfel de drept”, spunea prințesa saudită.
În plus, Ameera nu voia să poarte voalul islamic și nici haina care s-o acopere complet: din contră, își arăta fața de fiecare dată când apărea în public. Evident că membrii conservatori ai familiei regale din Arabia Saudită n-au privit cu ochi buni acțiunile prințesei, ba chiar au avertizat-o că va fi pedepsită dacă nu va purta vălul islamic.
n cele din urmă, sub aceste presiuni, Prințul Al Waleed a ales să divorțeze de Ameera: în 2013, cei doi s-au despărțit pașnic, iar saudita și-a pierdut titlul regal. Chiar și așa, Ameera nu a renunțat să militeze public pentru cauza celor defavorizați, a femeilor musulmane, în special.
Chiar și divorțată, o femeie atât de frumoasă și articulată nu duce lipsă de pețitori, iar din anul 2018, fosta prințesă este căsătorită cu miliardarul din Emiratele Arabe Unite Khalifa Bin Butti Al Muhairi, căruia i-a dăruit și un băiat un an mai târziu.
Povestea frumoasei prințese din Arabia Saudită merită spusă oricând căci, datorită eforturilor ei, în iunie 2018, femeile din regatul saudit au primit, în sfârșit, dreptul de a conduce legal un vehicul. O voce care n-a rămas, așadar, fără ecou…