Povestea femeii care ,,și-a aruncat norocul la gunoi”. Biletul la loterie îi aducea fabuloasa sumă de 12 milioane de dolari

O femeie din New York chiar ,,a dat norocul la gunoi”. Ea a aruncat din greșeală un bilet la loterie, pierzând astfel fabuloasa sumă de 12 milioane de dolari. Totul s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani.

În prezent, în vârstă de 77 de ani, Janet Valenti, a povestit cum în urmă cu 30 de ani a pierdut un premiu uriaș la loterie. Pe atunci își creștea cei doi copii adolescenți, Kevin și Jennifer, după ce soțul ei, Bruno, a murit tragic în 1984. Ea a decis să cumpere un bilet la loto în valoare de un dolar pe 17 iulie 1991, în speranța că viața ei se va schimba, scrie Mirror, conform Adevarul.

În timp ce se pregătea să petreacă un weekend acasă la prietena ei, a aruncat biletul la gunoi, crezând că nu a câștigat. Nu știa că tocmai a aruncat o avere care i-ar fi putut schimbat viața. Janet și-a dat seama de ceea ce făcuse abia când o prietenă i-a spus că un bilet câștigător a fost vândut în Staten Island și a văzut apoi numerele câștigătoare.

„Nu a făcut asta niciodată în viața ei”

În speranța că va găsi biletul, Janet s-a întors acasă și a început să-l caute în pubela de gunoi, dar fără rezultat. Vecina ei tocmai îi scosese pubela în fața casei pentru a fi ridicată de cei de la salubritate.

„Vecina mea de alături, care nu a făcut asta niciodată în viața ei în tot timpul cât am locuit acolo, mi-a scos gunoiul la colectare”, a spus Janet pentru Staten Island Advance.

Ea a contactat rapid angajații loteriei pentru a încerca să explice greșeala, dar i s-a spus că singura modalitate de a revendica premiul este cu un bilet de loterie fizic. De asemenea, i s-a spus că filmările de la magazinul din care a cumpărat biletul nu ar fi utile. „Mi-a fost rău multă vreme din cauza asta”, a mărturisit Janet. 

A rămas cel mai mare premiu nerevendicat din istoria statului l

Conform regulilor loteriei de stat, biletul câștigător expiră la un an de la cumpărare, în acest caz pe 17 iulie 1992. Premiul de 12 milioane de dolari a fost nerevendicat și a fost în cele din urmă returnat fondului de loterie de stat. A rămas cel mai mare premiu de loterie nerevendicat din istoria statului la acea vreme.

Cu toate acestea, lui Janet nu îi pare rău și chiar crede că premiul ar fi avut un impact negativ asupra vieții ei. Femeia a spus că încă mai joacă la loterie în speranța că într-o zi ar putea câștiga din nou, dar de fiecare dată păstrează biletul.

Teren public de peste trei hectare din Capitală, dobândit ilegal. Procuratura a inițiat investigații

Un grup criminal organizat este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din municipiul Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Astfel, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit o urmărire penală, în rezultatul căreia au acumulat suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat.

În acest sens, cei doi au fost anunțați în căutare internațională, iar procurorii PCCOCS au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează a fi examinat în contumacie.

În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Reprezentanții PCCOCS menționează că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

Prețul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

UE alocă 45 de milioane de euro pentru îmbunătățirea transportului dintre Republica Moldova şi România. Drumurile în care se va investi
Articolul anterior
Încă un director de la Lukoil, Vladimir Nekrasov, a murit în mod subit. În 2022, predecesorul lui și-a pierdut viața, după ce a căzut de la balcon
Articolul următor