Povestea impresionantă a unei moldovence care a devenit mamă la doar 15 ani, iar azi e o femeie de succes

Centrul maternal „În brațele mamei” al Diaconiei a marcat recent 10 ani de activitate, iar cu această ocazie a făcut publică povestea impresionantă a uneia dintre beneficiarele care a devenit mamă la doar 15 ani și a ajuns la Centrul Maternal, iar azi e o femeie de succes.

De 10 ani alături de cuplurile mamă-copil aflate în dificultate și pruncii lor
Centrul maternal „În brațele mamei” este un serviciu lansat de Diaconia în septembrie 2011, parte a programului cu același nume. După un deceniu de activitate, Centrul a oferit asistență complexă pentru 148 de cupluri mamă-copil aflate în dificultate. E vorba în special de mame orfane, minore, dar și din alte categorii de risc, venite din întreaga țară.
Pentru fiecare caz, echipa a realizat un plan individual de intervenție și a oferit grijă, adăpost și siguranță.

Cunoaște povestea Cristinei, prima beneficiară a Centrului Maternal, care a devenit mamă la doar 15 ani.

Cristina are acum 25 de ani și este prima beneficiară a Centrului Maternal ”În brațele mamei”. În urmă cu 10 ani, la o vârstă fragedă, ea urma să devină mamă.  Respinsă de familie și cu o săptămână înainte să nască a intrat pe poarta Centrului.

”Primul lucru care m-a încurajat și mi-a atras atenția aici a fost acela că erau toți foarte grijulii cu mine. Să rămâi însărcinată la 15 ani nu este tocmai un lucru plăcut, toți se mirau, îmi adresau multe întrebări, multe persoane îmi sugerau să dau copilul și să îmi caut de viață, să învăț…
A fost greu, chiar foarte greu, dar la Centrul Maternal ”În brațele mamei” am primit înțelegere și suport. Existau momente când veneau noaptea la mine să mă ajute când plângea copilul… În cadrul Centrului am învățat cum să îngrijesc un copil, cum să gătesc, cum să aranjez în cameră, toate medicamentele care trebuiau administrate. A fost o șansă imensă de a-mi păstra copilul alături de mine, de a învăța să-mi asum responsabilități, de a lua decizii pe cont propriu”.

Cristina de azi, o femeie de succes și o mamă împlinită. Viața Cristinei a continuat frumos după plecarea ei din cadrul Centrului, astfel tânăra mamă și-a întemeiat o familie, are un soț iubitor, o carieră de succes în cadrul unei companii, a mai născut un copil, iar experiența și îndrumarea de care a beneficiat și-o amintește cu mult drag.
”Îi povestesc adesea fetiței mele despre amintirile pe care le am aici, îi povestesc unde s-a născut, cum a crescut, avem poze și ne uităm, ea cunoaște despre Centru și știe că aceasta a fost șansa noastră.
Un fel de prima ei casă.

Cunoaşte povestea Cristinei în acest interviu emoţionant…

,,Celebrăm viața”- un eveniment special dedicat aniversării unui deceniu de activitate a Centrului și ctitoririi a unui nou serviciu marca Diaconia.

Pe data de 21 septembrie în contextual aniversării Centrului am organizat un eveniment special cu participarea donatorilor noștri. Astfel, am fondat Centrul de informare și consiliere pentru femeia aflată în criză de sarcină. Deoarece, criza de sarcină nu e legată neapărat de condiția economică, statut sau experiența de viață, orice femeie va putea beneficia de informare și consiliere în acest Centru.

Vezi aici cum a fost evenimentul. Fii și tu un ctitor de bunătate, ajută-ne să oferim sprijin gratuit și confidențial tuturor femeilor!

Rămâi aproape de noi!

O mănăstire din Moldova a devenit mai cunoscută în urma postărilor unui interpret de la noi
Articolul anterior
Săptămâna Modei de la Milano: Vezi ce ținute au purtat la eveniment cele mai populare fashioniste din Europa
Articolul următor