Povestea șocantă a prințesei din Dubai care și-a dorit libertatea, dar a dispărut fără urmă

O viaţă trăită în libertate. Aceasta era cea mai mare dorinţă a prinţesei Latifa, fiica şeicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului şi vicepreşedinte şi premier al Emiratelor Arabe Unite. Cel puţin aşa spune prietena tinerei, care a încercat s-o ajute pe Latifa să fugă în străinătate pentru a-şi vedea visul cu ochii. Însă lucrurile nu au decurs conform planului. Iar de două luni nu se mai ştie nimic despre soarta prinţesei din Dubai, raportează adevărul.ro.

separator

Cazul prinţesei dispărute a atras inclusiv atenţia oraganizaţiei pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch, care a cerut explicaţii autorităţilor din Dubai cu privire la soarta prinţesei, relatează BBC şi news.sky.com. Însă răspunsul nu a venit. Între timp, povestea prinţesei fugare Latifa agită spiritele în întreaga lume, mai ales că este mai palpitantă ca un film de acţiune.

În luna martie, prinţesa Latifa, în vârstă de 32 de ani, care îşi dorea o viaţă liberă, a încercat să fugă în străinătate pentru a scăpa de familia ei, pe care a acuzat-o că o ţine prizonieră şi că o abuzează. A fost ajutată, relevă BBC, de un fost spion francez, pe nume Hervé Jaubert, care a publicat în 2010 cartea „Evadând din Dubai“, şi de o veche prietenă de origine finlandeză pe nume Tiina Johanna Jauhiainen. De altfel, aceştia doi sunt cei care au vorbit despre ce i s-a întâmplat prinţesei, care era decisă să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a duce un alt fel de viaţă. În primă fază, Latifa, care l-a contactat pe Jaubert după ce i-a citit cartea, şi prietena ei s-au îndreptat spre Oman. Au reuşit să ajungă la destinaţie, după care, la bordul unei ambarcaţiuni de mici dimensiuni, au plecat să-l întâlnească pe Jaubert, aflat la bordul iahtului său. Iar cu ambarcaţiunea lui s-au îndreptat spre coastele Indiei. Pe data de 4 martie însă, trei nave indiene şi două nave de luptă ale Emiratelor, potrivit informaţiilor din presa britanică, au interceptat iahtul. Au urmat scene de groază.

Tiina Johanna Jauhiainen a relatat că, în timpul interceptării, ea şi Latifa se aflau sub punte şi că au auzit ţipete şi focuri de armă. Speriate, s-au încuiat în baie, dar nu a trecut mult şi în cabină a pătruns un gaz. Disperate, femeile au urcat pe punte. Atunci l-au văzut pe Jaubert. Imaginea era pur şi simplu şocantă. Fostul spion avea faţa plină de sânge. Era aproape de nerecunoscut, după cum a afirmat Jauhiainen. De altfel, ulterior, Jaubert a afirmat că atât el, cât şi membrii echipajului său au fost bătuţi de comandourile trimise să intervină. În acest timp, oficialii indieni au afirmat că nu au nicio informaţie despre acest incident, însă presa a relatat că raidul ar fi fost autorizat de premierul Narendra Modi. „

La o conferinţă de presă susţinută luna trecută la Londra, Tiina Johanna Jauhiainen a povestit că, în timp ce intervenţia era în plină desfăşurare, Latifa repeta: „vreau azil politic“. Dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Apoi, lui Jauhiainen i s-a spus să închidă ochii, fiind ameninţată că va fi împuşcată dacă nu se supune. „Apoi am auzit pe cineva vorbind în arabă şi Latifa a zis: «Împuşcaţi-mă aici, dar nu mă duceţi înapoi în Emirate»“, a mai spus prietena prinţesei. „A fost luată pe sus, zbătându-se şi ţipând“, a adăugat ea.

Latifa este fiica şeicului Mohamed Bin Rashid Al Maktoum, liderul Dubaiului şi vicepreşedintele şi premierul Emiratelor Arabe Unite (EAU), despre care se spune că ar avea zeci de copii cu mai multe soţii, iar mai multe dintre fiicele lui ar purta numele Latifa.

În ultimele săptămâni, una dintre aceste fete cu numele Latifa a apărut brusc tot mai des în presă, dar mass-media locale nu au făcut nicio referire la Latifa care ar fi încercat să evadeze. Totodată, Latifa a afirmat că şi ea a avut în trecut câteva tentative de a evada, dar a fost prinsă, ţinută captivă şi torturată.

Polyglot – Școala de Limbi Străine invită elevii și copiii de vârstă preșcolară la cursurile interactive de vară. Iată programul activităților!
Articolul anterior
Tânărul din Africa care a salvat un copil, a devenit erou în Franța și va primi cetățenie franceză!
Articolul următor
Alte articole interesante