Premierul Natalia Gavrilița își cheamă mâine toți miniștrii la raport

Prim-ministrul R. Moldova, Natalia Gavrilița, va audia, luni, rapoartele miniștrilor în contextul unui an de la învestirea Guvernului Gavrilița, scrie jurnalist.md.

Începând cu ora 09.00, miniștrii vor prezenta premierului Raportul de activitate „Un an de guvernare solidară cu oamenii”, a anunțat Guvernul.

Precizăm că Guvernul Gavrilița a fost învestit la 6 august 2021. În acest an, din Cabinetul Gavrilița a plecat vicepremierul Vlad Kulmiski, care a fost înlocuit, după mai multe luni, cu Oleg Serebrian. A fost revocat din funcție și ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, care a fost înlocuit, recent, cu Vladimir Bolea.

Acum un an, echipa guvernamentală a Nataliei Gavrilița a anunțat că își propune mai multe obiective, inclusiv să majoreze pensia minimă până la 2.000 de lei, salarii de 15.000 de lei, dezghețarea relațiilor pe plan extern, investiții anuale de 4.5 mlrd. de lei pentru infrastructură și apropierea de UE.

La un an de la alegerile parlamentare anticipate, recent, echipa PAS de la guvernare, anunța într-un eveniment public din fața Parlamentului că multe dintre obiectivele propuse au fost realizare, printre cele mai importante fiind obținerea calității de țară candidat pentru aderarea la UE, majorarea pensiei minime la 2.000 de lei, lansarea programului Satul European cu un buget de 2 mlrd. de lei.

Azilul de Animale din Capitală, deschis pentru vizitatori

Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor” anunță că începând cu data de 16 mai 2024, Azilul Municipal de Animale situat pe str. Uzinelor 205/6, mun. Chișinău, primește vizitatori de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 16.00.

În perioada primăvară-toamnă, sâmbăta, în intervalul orar 09.00 – 16.00, se desfășoară târguri de adopții, în cadrul cărora vizitatorii au ocazia să interacționeze cu patrupezii noștri și să își aleagă favoritul cu care va merge acasă.

Avem câini sociabili, frumoși, de toate culorile, taliile și care sunt deparazitați, vaccinați, microcipați, sterilizați și abia așteaptă să își găsească familiile de care au atâta nevoie.

Totodată, vă informăm că persoanele care urmează să viziteze Azilul Municipal de Animale, vor completa o Declarație pe propria răspundere conform formularului atașat și au obligația de a respecta condițiile stipulate în Ordinul nr.4-a din 16 mai 2024, emis de către administratorul interimar al Î. M. ,,Supravegherea și Protecția Animalelor”.

Primăria Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a BERD

Primăria Municipiului Chișinău a fost premiată la Reuniunea Anuală 2024 a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și la Forumul de Business, evenimente care s-au desfășurat la Erevan, Armenia.

Primăria Chișinău a câștigat premiul mare pentru cea mai bună componentă digitală din cadrul Proiectului „Reabilitarea râului Bîc și protecție împotriva inundațiilor”.

Tot astăzi, Primăria Capitalei a fost premiată și cu o medalie de argint, la categoria reziliență climaterică, în cadrul competiției proiectelor BERD.

„Este o onoare pentru noi, iar aceste premii sunt adjudecate pentru prima dată de către Chișinău.

Mulțumesc întregii echipe care depune eforturi în realizarea proiectelor cu implicarea și suportul partenerilor de dezvoltare”, a menționat Primarul General, Ion Ceban, care a se află într-o vizită de lucru în Erevan, Armenia.

Republica Moldova și Italia au semnat un Memorandum în domeniul agriculturii

La Roma, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene, de către miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Un element esențial al documentului este armonizarea legislației și politicilor agricole cu cele ale Uniunii Europene. Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Colaborarea dintre țările noastre va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminarii, ateliere și conferințe.

Memorandumul de Înțelegere rămâne valabil pentru o perioadă de zece ani, consolidând astfel angajamentul reciproc pentru dezvoltarea unui sector agricol modern și sustenabil.

Joe Biden a scăpat de Covid-19. Președintele american își poate relua activitatea
Articolul anterior
O femeie din Ialoveni, găsită strangulată de copacul din curtea casei. Vecina a anunțat poliția
Articolul următor