Președinta Maia Sandu a declarat cum vor fi folosite cele 600 milioane de euro acordate de Uniunea Europeană

Președintele Maia Sandu a venit cu o declarație, după ce Uniunea Europeană a anunțat că va acorda Republicii Moldova 600 milioane de euro pentru relansarea economică.

Planul stabilește un program de intervenții ce va fi realizat în perioada 2021-2024.

„Vești bune de la Bruxelles. Acum câteva ore, Comisia Europeană a anunțat lansarea unui Plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, ca urmare a discuțiilor purtate în timpul vizitei mele la Bruxelles, în ianuarie.

Planul se va axa pe 5 piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică; economie competitivă, comerț și ÎMM-uri; infrastructură; educație și angajare pe piața muncii; și reforma statului de drept și a justiției. 

În același timp, fondurile anunțate – cele până la 600 de milioane de euro – vor fi oferite în baza unor condiționalități stricte convenite de Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Republica Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de relansare economică al UE constituie un efort fără precedent, pentru a ajuta țara pe drumul său spre redresare și o agendă ambițioasă de reforme, în interesul cetățenilor săi”.

Cum va evolua vremea în timpul verii? Când vom putea merge la mare
Articolul anterior
Republica Moldova a cerut conectarea la sistemul european de certificate Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante