Președinta Maia Sandu, în vizită la restaurantul unor moldoveni stabiliți în SUA

Ieri, 24 mai, Maia Sandu și-a sărbătorit ziua de naștere. Șefa statului a împlinit 50 de ani, iar cu această ocazie a declarat că își va lua câteva zile libere și a mers în SUA. La Harvard, Președinta Republicii Moldova urmează să susțină un discurs în fața absolvenților Universității Harvard.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 284032761_3643079562482814_725944117358364812_n.jpg

Totodată, Maia Sandu a profitat de prilej și a vizitat restaurantul unor moldoveni stabiliți în SUA. Într-o postare pe Facebook, proprietarii Restaurantului „Moldova” din Boston SUA au anunțat că au fost vizitați, ieri, 24 mai de către Președinta Moldovei.

„Astăzi a fost o zi destul de bună. A început ca o zi obișnuită, cu obișnuitul alergând după provizii și pregătindu-se pentru o tură aglomerată de cină, până când Sandra Andronic (frumoasa doamnă însărcinată din stânga) i-a trimis un mesaj lui Artur Andronic (în dreapta) că în 30 de minute, Maia Sandu, președinta Republicii Moldova va trece pe la restaurant să ne salute. 

Președinta Maia Sandu se află la Boston în calitate de absolventă a Universității Harvard pentru a vorbi cu studenții absolvenți a acestei instituții, unde va rosti un discurs pentru absolvenți. 

Și astăzi este și aniversarea ei de 50 de ani. Așa că, cu o agendă deja încărcată, președinta noastră a decis să vină să spună ne spună salut, pentru că ea se află în Boston și vrea să se întâlnească cu noi. Dacă asta nu îți face genunchii moale, nu știu ce ar face. 

Dragă președintă Maia Sandu, vă dorim de ziua de naștere multă rezistență, răbdare și curaj pentru a ne duce țara înainte. De asemenea, salutăm abordarea umilă față de tot ceea ce faceți. 

A fost o plăcere să discut cu dumneavoastră și echipa ta. Sunteți o persoană de la care ar trebui să ne străduim să învățăm și o președintă pe care mulți ar trebui să o admire. La mulți ani”, se arată în mesajul proprietarilor Restaurantului „Moldova” din Boston SUA.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice

La Chișinău ar putea fi construită o centrală de producere a energiei electrice, care să asigure consumul pentru toată țara, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, la emisiunea „Dimineața cu Radio Moldova”. Potrivit oficialului, licitația pentru un asemenea proiect a fost deja anunțată, iar investitorii prezintă un interes sporit. Scopul autorităților de la Chișinău este de a elimina dependența de importul de energie, a mai precizat premierul, scrie radiomoldova.md.

Am anunțat licitația și avem interes din partea investitorilor să construiască o stație la Chișinău de o capacitate suficientă, încât să ne asigure cu energie în Republica Moldova. Avem o creștere foarte bună a investițiilor în energia regenerabilă, și acest lucru la fel este important. Republica Moldova are toate șansele să aibă o cotă destul de mare a energie verzi. Ceea ce este foarte benefic la energia verde este că nu mai imporți agent termic cum ar fi gaz natural, altfel de combustibil lichid sau solid etc”, a spus Dorin Recean.

Potrivit Energocom, în lunile iulie-septembrie, ponderea energiei produse de Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană constituie 82%, în timp ce termocentralele din Chișinău și Bălți au generat doar 1% din necesarul de consum. Energia regenerabilă acoperă șase la sută din consum, iar restul este achiziționat de pe piața internațională.

Un șofer și-a făcut zob mașina din cauza că nu a ținut cont de condițiile nefavorabile de pe drum

Un alt șofer nu a ținut cont de recomandările Poliției și a derapat cu automobilul de pe traseu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Cu puțin timp în urmă, Poliția din Sîngerei a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe traseul R6, în apropierea satului Biliceniii Noi.

Preliminar s-a stabilit că un Renault condus de un bărbat de 42 de ani, din cauza condițiilor meteo, a derapat de pe traseu tamponând-se într-un copac.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Persoane traumatizate nu sunt.

Poliția reamintește șoferilor să sporească atenția, în contextul condițiilor meteo nefavorabile.

Zeci de miliarde! A fost dezvăluită valoarea activelor afaceriștilor ruși înghețate de Uniunea Europeană
Articolul anterior
Ultima oră! 24 de persoane au fost reținute, într-un dosar de spălare de bani. Victimele bănuiților sunt sute de moldoveni, ruși și kazahi
Articolul următor