Președintele Maia Sandu, discuții în limba engleză, fără traducător, cu Vicepreședintele Comisiei Europene Josep Borrell. Ce au discutat cei doi oficiali?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere, la Bruxelles cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene.

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova:

,,I-am mulțumit personal pentru sprijinul imens acordat de UE țării noastre de-a lungul multor ani. Am discutat despre prioritățile vizitei mele la Bruxelles, și anume redeschiderea dialogului politic și inițierea unei cooperări strânse cu partenerii noștri europeni, asigurarea accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii noștri, mai ales pentru cei din grupurile de risc, precum și despre modul în care putem avansa cât mai eficient pe agenda noastră europeană.

Am reiterat faptul că Republica Moldova își dorește o intensificare a cooperării cu UE în domeniul politicii externe.De asemenea, am abordat în discuție modalități de cooperare mai activă pe agenda securității naționale și regionale.

Am subliniat faptul că pentru Republica Moldova cea mai mare amenințare la adresa statului și a interesului național este corupția, reforma justiției fiind singura cale pentru a putea asigura bunăstarea și securitatea cetățenilor pe termen lung. Domnul Josep Borrell ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru Republica Moldova și pentru cetățenii noștri.

De asemenea, în cadrul întrevederii, i-am adresat domnului Borrell invitația de a efectua o vizită oficială la Chișinău”, a declarat Maia Sandu.

Mulțumiri conaționalilor care au donat pentru susținerea mamelor din cadrul campaniei ,,În brațele mamei”!
Articolul anterior
Ger puternic! Meteorologii anunță -18 grade în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante