Președintele Parlamentului European, felicitări pentru Maia Sandu: ,,Cetățenii moldoveni au trimis un semnal puternic”

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a transmis un mesaj de felicitare pentru președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, și a afirmat că populația Moldovei “a trimis un semnal puternic pentru o relație mai apropiată cu UE”.

separator

De asemenea, eurodeputatul Siegfried Mureșan a transmis și el felicitări Maiei Sandu și, împreună cu președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European, David McAllister, au spus că “acesta este un nou început în relațiile UE – Republica Moldova”, transmite Digi24.ro.

„Felicitări Maia Sandu! Populația Moldovei a trimis un semnal puternic pentru o relație mai apropiată cu UE și un viitor mai bun pentru toți. Lupta împotriva corupției și apărarea statului de drept este calea cea corectă pentru a îndeplini acestea. Parlamentul European este alături de tine!”, arată un mesaj transmis de Sassoli pe Twitter.

După victoria Maiei Sandu din turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European, deputatul european David McAllister, și președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, deputatul european Siegfried Mureșan, au declarat:

„Dorim să transmitem cele mai calde felicitări Maiei Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, pentru o victorie răsunătoare la alegerile prezidențiale din duminica trecută. Este o victorie pentru democrația din Republica Moldova. Acesta este un nou început în relațiile UE – Republica Moldova.

Maia Sandu a fost singurul candidat la președinție care a făcut această campanie electorală despre cetățenii Republicii Moldova. Ea a pus interesele și nevoile fiecărui cetățean în centrul campaniei sale. Angajamentul ei incontestabil față de statul de drept și combaterea corupției le-a dat oamenilor speranța unui viitor mai bun, iar rezultatul electoral a fost clar.

Am dori, de asemenea, să-i felicităm pe toți cetățenii Republicii Moldova care au ieșit la vot, în special Diaspora. A fost impresionant să vedem că nici cozile lungi, nici multele ore de călătorie sau condițiile meteorologice nu au descurajat Diaspora în a-și alege noul președinte. Un mare exemplu de responsabilitate și datorie civică.

În timp ce victoria Maiei Sandu aduce o gură de aer proaspăt pentru calea democratică a țării, sunt necesare în continuare eforturi substanțiale.

Uniunii Europene îi este mult mai bine cu un președinte proeuropean în vecinătatea sa estică imediată. Această victorie este foarte importantă pentru Uniunea Europeană în ansamblu. Suntem pregătiți să susținem Republica Moldova și cetățenii acesteia. Așteptăm cu nerăbdare o cooperare fructuoasă și primirea președintei Sandu în Parlamentul European”.

Președinții Austriei și Poloniei au felicitat-o pe Maia Sandu
Articolul anterior
O asistentă medicală dezvăluie condițiile din salonul unde pacienții cu Covid erau trimiși “să moară”
Articolul următor
Alte articole interesante