Previziuni pentru anul 2025: Va reuși Donald Trump să aducă pacea în Ucraina?

Astrologul australian Rose Smith și-a făcut publice predicțiile pentru 2025. Ce spune despre regele Charles, Elon Musk, Donald Trump sau Elton John, scrie adevărul.ro.

Rose Smith este astrolog și vindecător spiritual care în trecut a făcut mai multe predicții-cheie. A prezis, în 2020, că Donald Trump se va îmbolnăvi de coronavirus, dar și că Joe Biden va câștiga alegerile. În 2018, atunci când Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit, Rose Smith a prezis că cei doi vor avea doi copii în câțiva ani, precizează Daily Mail.

În predicțiile pentru 2025, publicate în ediția online a Daily Mail, Smith atrage atenția că anul 2025 va fi unul stresant pentru mulți dintre noi. Astfel, astrologul recomandă să nu renunțăm la munca de zi cu zi din care câștigăm în prezent și să manifestăm prudență și în viața amoroasă.

Neplăceri vede și în viața persoanelor publice, Rose Smith spunând că Regele Charles și Elton John, de exemplu, se vor confrunta cu probleme de sănătate.  Lucrurile nu vor sta conform așteptărilor nici în ceea ce privește măsurile anunțate de Donald Trump.

„Dacă crezi că 2024 a fost stresant, așteaptă 2025 și apoi 2026! Anul viitor, nivelul de stres va fi excede topurile”, a declarat Rose Smith, conform Daily Mail. „Sfatul meu este să vă asigurați din punct de vedere financiar și să rămâneți la un loc de muncă acceptabil. O mulțime de afaceri se vor strica în următorii doi ani”, atrage atenția astrologul.

Despre Australia, astrologul Rose Smith spune că va trăi „sfârșitul unui capitol” și că se vor înregistra schimbări în 2025, iar 2026 va fi chiar și mai provocator. Ea le recomandă concetățenilor săi să-și păstreze o mentalitate pozitivă, menționând că Australia va avea șansa să învețe din ceea ce se întâmplă în alte țări.

Previziunile astrologului Rose Smith pentru 2025

Evenimente meteo

Vremea în ansamblu va fi similară anului care se sfârșește. Vor fi multe inundații, dar și zile teribil de calde în multe locuri din Australia, inclusiv Sydney.

Smith prevestește pentru Australia un incendiu masiv care va începe pe un teren montan accidentat. „Văd incendii și un turn înalt arzând în zona Sydney”, spune Smith, conform sursei citate. Mai multe incendii decât de obicei vor fi declanșate de furtuni cu fulgere.

Ar putea exista unele evenimente meteorologice majore în Filipine, cu furtunile și taifunurile crescând în frecvență și severitate.

Chiar și locurile care sunt rar afectate se confruntă cu taifunurile nesezoniere sau intense. 

Familia Regală

Rose Smith spune că regele Charles s-ar putea confrunta cu agravarea problemelor de sănătate.

Văd fragilitate în preajma regelui Carol și cred că sănătatea lui va scădea în continuare, cu agitația din jurul lui care se va agrava. Văd o „diminuare” în jurul Regelui Charles când vine vorba de puterea sa, care este agravată de relațiile stresante pe care le are cu fiii săi, în special cu Harry”, prezice Rose Smith.

Veștile sunt bune în schimb pentru Prințul Harry. Importanța acestuia pe scena mondială va crește, spune Rose Smith. „Harry va deveni un lider pe scena mondială pe măsură ce se maturizează”, spune astrologul.

Donald Trump și politica SUA

Despre Donald Trump, președintele ales al SUA care urmează ca în luna ianuarie să-și preia cel de-al doilea mandat câștigat în alegeri, Rose Smith spune că „nu își va vedea întregul mandat”.

Politicile lui provoacă furtuni pe mare. Acest lucru este legat de economia SUA și de economiile multor țări, inclusiv din Australia, deși îl văd dând înapoi la unele, dar nu la toate politicile propuse. O definiție simbolică este că populația SUA trece printr-un fel de furtună economică care curge la nivel global. În SUA există inițial mult optimism pentru schimbarea politicilor lui Trump până când încep să se arate fisurile”, spune Rose Smith. Astrologul spune că bursa va înregistra o creștere la preluarea mandatului, însă în timp lucrurile se vor schimba.

Despre una dintre principalele promisiuni ale lui Trump, aceea că va determina rapid încetarea războiul din Ucraina, Smith spune că lucrurile se vor complica.

„În ciuda promisiunilor electorale ale lui Donald Trump, cred că negocierile pentru pace cu Rusia eșuează. Războiul actual cu Rusia se va agrava inițial, dar în cele din urmă Ucraina va fi din nou liberă. Războiul s-ar putea termina în a doua jumătate a anului 2025 sau în 2026. Rusia se va despărți în cele din urmă în mai multe țări, deși nu în 2025”, mai spune Smith.

Sistemul valutar BRICS nu va putea ajuta Rusia, astfel că valoarea rublei rusești va continua să scadă, la fel și economia rusească.

”Viața devine dură acolo pentru oamenii care sunt îngrijorați că va deveni „ca pe vremuri””, mai apreciază Smith.

Ce spune despre Elon Musk și Elton John

Despre miliardarul Elon Musk, astrologul Rose Smith spune  că în ceea ce-l privește „aude”  cuvântul „Uranian” în jurul lui, „ceea ce înseamnă că are energie puternică, dar volatilă, cu electricitate, fulgere, tehnologie, rebeliune și revoluție”.

Relația lui actuală cu Shivon Zilis va dura mai mult decât celelalte. Aud cuvintele „ea este fericită cu el, iar el este fericit cu ea”. Îi respectă inteligența și o tratează mai bine decât partenerii săi anteriori”, a dezvăluit Smith. Tot pe Elon Musk îl vede „mergând desculț pe nisip”.  „Lucrul cu nisipul este că se mișcă odată cu vântul și cu marea. Cu toate acestea, deoarece Musk este în contact direct cu elementele, se poate adapta foarte repede. Această viziune înseamnă, de asemenea, că Musk este practic”, mai spune Smith.

Despre Elton John spune că acesta va avea un declin lent în 2025, fiind vorba și de starea sa de sănătate.

Autoritățile promit măsuri de sprijin imediate dacă se scumpește curentul electric

Guvernul va veni imediat cu măsuri clare de sprijin pentru oameni, iar săptămâna viitoare – pentru afaceri. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al executivului, Daniel Vodă, și a fost făcută în contextul în care astăzi, Agenția Naționale pentru Reglementare Energetică va decide noile prețuri la lumină, transmite IPN.

„Astăzi, pe malul drept al Nistrului, avem lumină și gaz datorită deciziilor responsabile pe care le-am luat împreună. Ca să fie clar pentru toată lumea: pe lângă resursele noastre de generare, lumina, căldura și gazul vin la noi din România, Ucraina și piața europeană”, susține purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit lui Daniel Vodă, Rusia încearcă să șantajeze prin Gazprom, îi ține în frig pe oamenii din regiunea transnistreană și distribuie dezinformare, învinuind propria subsidiară de datorii invalidate de un audit internațional.

„ANRE va anunța în curând ajustările pentru prețurile la electricitate, iar noi, cum a solicitat și premierul Dorin Recean, vom veni imediat cu măsuri clare de sprijin pentru oameni, iar săptămâna viitoare – pentru afaceri. Vom discuta cu autoritățile locale și despre situația din regiuni”, a precizat Daniel Vodă.

El a menționat că, în condițiile stării de urgență, autoritățile au toate pârghiile la îndemână. CSE colectează în permanență informații privind situația din toată țara, iar celula interinstituțională de la Guvern asigură un răspuns coordonat în sectorul energetic.

Astăzi, începând cu ora 11.00, ANRE se convoacă în ședință pentru a examina solicitările de majorare a tarifelor la energia electrică. Potrivit demersului Premier Energy, consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune (consumatorii casnici) ar urma să achite un tarif de 5,13 lei/kWh, în comparație 2,34 lei/kWh (fără TVA) în prezent. Consumatorii casnici deserviți de FEE-Nord ar putea achita un tarif de 4,53 lei/kWh. În prezent, aceștia achită pentru lumină un tarif de 2,84 lei/kWh.

Criza se acutizează pe zi ce trece în regiunea transnistreană, iar pâinea s-a scumpit

Criza din regiunea transnistreană, provocată de oprirea gazului livrat de Federația Rusă, continuă să dea bătăi de cap localnicilor și autorităților. Populația s-a pomenit, din prima zi a noului an, în frig și fără gaze în case. Salvatorii au asigurat transportarea lemnelor către un șir de gospodării. La linia fierbinte a așa-zisului Minister de Interne apelurile nu încetează: majoritatea solicitanților cer lemne de foc. Rămase fără gaze, multe gospodării au început să folosească sobel, scrie ipn.md.

În regiunea transnistreană s-a scumpit pâinea, de la 1 ianuarie. Prețurile au fost majorate cu 10-15 copeici transnistrene. Cel mult a crescut prețul la franzele, cu 45 de copeici (echivalentul a circa 40 de bănuți), transmite IPN citând presa din stânga Nistrului.

Potrivit sursei citate, de la 1 ianuarie, pâinea de prima calitate s-a scumpit cu 15 copeici, iar cea de calitate superioară cu 40 de copeici. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la franzele, care sunt mai scumpe cu 45 de copeici. Prețul la chifle a crescut cu 5-10 copeici.

Reprezentanții Combinatului de produse de panificație din Tiraspol spun că majorarea prețurilor nu are legătură cu criza gazelor și sistarea livrărilor, dar este cauzată de scumpirea materiilor prime. „Anterior, drojdia era procurată din Ucraina, dar acum este adusă din Chișinău. Sarea, de asemenea, este importatăˮ, explică presa transnistreană.

Combinatul de produse de panificație din Tiraspol lucrează în regim normal. Deocamdată utilizează gazul rămas în țevi, dar este pregătit să treacă la cuptoare electrice, precizează presa din regiunea transnistreană.

Între timp, rețelele de electricitate sunt suprasolicitate, de aceea unele localități, parțial, au rămas în beznă. Între timp, așa-zisul ministru al dezvoltării economice din regiune, Serghei Obolonik, a declarat că, în ciuda situației dificile, tariful la energia electrică nu va fi majorat. Iar liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, dă asigurări că situația privind criza energetică este mereu sub control și că nu va permite un colaps în regiunea transnistreană.

Chiar din primele zile ale noului an, transportul public și serviciile de taxi s-au redus considerabil. Mai mult, deplasările cu mașinile de taxi s-au scumpit, acestea fiind anterior alimentate cu gaz, iar acum – cu benzină și motorină. Între timp, doar automobilele care aparțin întreprinderilor și organizațiilor de stat își pot face plinul cu metan la benzinăriile din stânga Nistrului, decizia fiind luată de autoritățile regiunii.

Activitatea instituțiilor este paralizată. Potrivit presei din regiune, încetarea furnizării de gaze a dus la închiderea întreprinderilor industriale, cu excepția fabricilor de produse alimentare, iar mii de oameni s-au pomenit șomeri.

MGRES a trecut la cărbune și, în comun cu stația de la Dubăsari, poate acoperi necesarul de curent pentru cel mult 50 de zile, anunță administrația de la Tiraspol.

Rezervele de gaze din conductele din regiunea transnistreană sunt, în prezent, de 13 milioane de metri cubi. Această cantitate ajunge până la 20 ianuarie sudului regiunii și până la 10 ianuarie – nordului (raioanele Rîbnița și Camenca), iar 116 mii de consumatori din blocuri locative mai pot folosi gaze la prepararea mâncării, transmite IPN.

Majorarea indemnizației la nașterea copilului a intrat în vigoare

Începând cu 1 ianuarie 2025, a intrat în vigoare o nouă majorare a cuantumului indemnizației unice la nașterea copilului, care a crescut cu 1.350 de lei, ajungând la suma de 21.350 de lei, scrie tvrmoldova.md.

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2024, au fost implementate noi reglementări care stabilesc automat acordarea unor indemnizații pentru părinți. 

Astfel, indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la vârsta de trei ani și indemnizația lunară de suport pentru creșterea copiilor gemeni sau a mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină sunt stabilite de către Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS), din oficiu, fără a mai fi necesară depunerea unei cereri din partea părinților. 

Acestea se acordă mamei copilului, iar în cazul în care mama nu întrunește condițiile de eligibilitate, indemnizația este acordată tatălui, pe baza datelor din Registrul de Stat al Populației.

Mai mult, CNAS îndeamnă părinții, imediat după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova. Aceasta va permite beneficiarilor să primească indemnizațiile direct în conturile lor bancare, facilitând astfel accesul rapid la ajutoarele financiare, indiferent de locația lor, chiar și din afacerea țării.

Asistenții sociali n-au primit salariile pe decembrie 2023, în unele raioane
Articolul anterior
201 generatoare pot asigura cu energie electrică spitalele din țară, în caz de urgență
Articolul următor