Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez la Kiev, în prima zi a preşedinţiei spaniole a UE

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat că a sosit la Kiev sâmbătă dimineaţă pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima zi a exercitării preşedinţiei rotative a Uniunii Europene de către ţara sa, informează France Presse.

Prim-ministrul spaniol la Kiev, în prima zi a preşedinţiei spaniole a UE

„Deja la Kiev. Am vrut ca primul act al preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene să fie în Ucraina” cu Volodimir Zelenski, a scris Pedro Sanchez pe contul său de Twitter, spunând că va transmite „toată solidaritatea Europei”, transmite agerpres.ro.

„Vom continua să ajutăm poporul ucrainean până când pacea va reveni în Europa”, a adăugat Sanchez. El a anunţat această vizită joi în timpul summitului UE, explicând că scopul ei este să arate „sprijinul neclintit” al UE pentru Kiev în lupta sa împotriva invaziei ruse.

Ucrainei i s-a acordat statutul de candidat la UE în urmă cu un an şi speră să înceapă primele negocieri oficiale în acest an cu privire la măsurile pe care ţara va trebui să le ia pentru a-şi spori şansele de a intra în UE, aminteşte AFP.

Un bărbat violent trece cu mașina peste soția sa de mai multe ori. Imaginile au stârnit indignare, în China
Articolul anterior
Târguri cu produse autohtone, organizate la Chișinău, în acest weekend
Articolul următor