Primele loturi de vaccin anti-Covid-19 vor ajunge mâine dimineață în Ucraina

Primele loturi de vaccin anti-Covid-19 vor ajunge în Ucraina pe 23 februarie dimineața. Este vorba despre vaccinul de la AstraZeneca, deși anterior s-a anunțat că va fi livrat și vaccinul Pfizer/BioNTech.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de către șeful adjunct al biroului prezidențial, Kirill Timosenko.

,,Vaccinul este pe drum. Sper că va fi în Ucraina dimineața”, a spus oficialul.

Timosenko a mai spus că este vorba despre un lot de vaccinuri de la AstraZeneca, care va deveni primul vaccin împotriva coronavirusului pentru Ucraina.

Potrivit acestuia, țara se așteaptă să primească acest medicament „în fiecare săptămână sau poate la fiecare zece zile”.

În același timp, el a recunoscut că furnizarea vaccinului de la Pfizer către Ucraina a fost amânată pentru începutul lunii martie.

„Aceasta (livrarea vaccinului Pfizer) trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii februarie. Din păcate, programul a modificat datele de livrare. Ne așteptăm la începutul lunii martie”, a spus el.

Timosenko a spus că vaccinul Pfizer va ajunge în Ucraina ca parte a inițiativei globale COVAX.

Vaccinarea populației din Ucraina nu a început încă. În același timp, autoritățile țării au refuzat să achiziționeze vaccinuri rusești.

Totodată, Ucraina a anunțat încheierea unui acord pentru a primi mai mult de 1,9 milioane de doze de vaccin de la compania chineză Sinovac Biotech, a căror primă livrare este așteptată în aprilie.

Primăria Chișinău anunță despre achiziționarea altor 50 de coșuri de gunoi, în valoare de circa 8 mii de lei fiecare
Articolul anterior
Olimpiadele școlare vor fi organizate. Anunțul Ministerului Educației
Articolul următor
Alte articole interesante