Privé Fashion Events Retro Edition – colecții colorate, pline de inspirație și fantezie!

În weekendul trecut s-a desfășurat unul dintre cele mai inedite show-uri de modă de acasă – „Privé Fashion Events”. Evenimentul a avut loc, la Complexul Etno-Cultural ,,Vatra”, în cadrul Festivalului #MAI Retro, unde mai mulți designeri autohtoni și-au prezentat colecțiile voalate expuse în aer liber, într-o atmosferă relaxantă și nonconformistă.

separator

Și de această dată, ediția a fost una specială, îmbinată cu senzații tari! Modelele au defilat #fărătocuri, pe un podium #maiverde, decorat cu flori și înconjurat de mașini retro.

 Marina Cimbir, organizatoare eveniment „Privé Fashion Events”

„Am fost foarte impresionate din start de idea unui fashion show în aer liber și evident am acceptat parteneriatul cu cei de la Vatra. Chiar dacă am avut foarte puțin timp pentru pregătiri, cred că ne-a reușit să aducem acel Privé mood la festivalul Mai Retro. Le suntem extrem de recunoscători celor care ne-au susținut și ne-au ajutat să creăm ediția Retro din cadrul proiectului Privé Fashion Events: fabulosul verde al Daria Room; Vinurile selecte marca Vinaria din Vale; indispensabila cosmetică naturală Antos; zânele noastre de la Beauty Academy ADIT; extraordinarele decoratoare de la Mille Fiori şi celor de la Beauty Space, toţi au fost generoşi cu oaspeţii noştri şi i-au răsfăţat cum doar ei pot. Acest proiect a fost ceva nou pentru noi, însă am rămas foarte mulţumite căci am avut ca de obicei colecţii frumoase şi designeri vestimentari creativi şi îndrăzneţi!”
În cadrul „Privé Fashion Events Retro Edition”, oaspeții au admirat și au apreciat creațiile tinerilor designeri de acasă ca: Nikita Rinadi, Șotropa, Bobbin, Irina Kroitor, Top Coat, cu colecții pentru cele mai stilate femei! Iar pentru micile fashioniste, Agenția Luxury Style Mini Models care au prezentat două colecții cochete semnate de brandul Mini Lady și Lidia Selici.
Olga Tovstenco, designerul brandului Top Coat by Olga Tovstenco

„De fiecare dată, femeile noastre foarte frumoase mă inspiră. Când creez ținutele, mă gândesc la modul cum să descopăr feminitatea și farmecul femeii. Fiecare are frumusețea sa deosibită, iar ținuta subliniază acest lucru. Foarte mi-a plăcut idea „retro”, retro -auto, eveniment în aer liber. Fetele de la „Prive Fashion Events” sunt foarte bravo! Totul a fost organizat la un nivel foarte înalt și neobișnuit, non-conformist. Și eu, în colecția noastră am inventat detalii în stil retro.”

Otilia Șotropa, designerul brandului Șotropa

„Sunt la început și încerc să propun concepțiile stilistice ce-mi caracterizează stilul într-un mod mai neobișnuit. Culorile si unele țesături cred că o să le găsiți în mai multe colecții, deoarece ele îmi conturează stilul. De fapt multe croiuri sunt inspirate din modelele de haine ce le purta mama mea în tinerețea sa. Ea pentru mine o fost un exemplu stilistic și cred că de la dânsa am moștenit acest talent. Umerii mari sunt caracteristici anume acelei perioade și eu am încercat să readuc aceaastă tendință într-o  manieră mai modernă,pentru vă se spune că un trend nou în modă este ceva din trecut uitat…. Este doar puținul din ce pot sa vă redau din acest domeniu, pe care îl iubesc foarte mult, simt tot ce fac și cred că moda ori o știi, ori nu o știi…”

Lidia Selici, designer 

„Pentru ediția Retro am prezentat o mini colecție pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 13 ani. Pot să spun că lucrul cu cei mici este foarte complex și în același timp foarte plăcut, mai ales atunci când vezi emoțiile și fericirea din ochișorii lor. Modelele mele au fost adevărate prințese, ținutele fiind selectate individual, astfel creând o imagine unică. Apropo, o rochițăam cusut-o timp de o noapte exclusiv pentru acest eveniment.”

Irina Kroitor, designer

„Am prezentat o colecție în nuanțe pastelate, din materiale delicate și confortabile, în care se regăsesc elemente retro. De asemenea, am îmbinat armonios stilul pijamal cu cel de tricotaj. Modelele au defilat fără tocuri, de aceea fiecare femeie, indiferent de vârstă își poate găsi ținuta portivită atât pentru un eveniment mai special, cât și pentru oficiu, sau o ieșire în oraș. Și cel mai important, în aceestă colecție am folosit tehnica de aplicare a desenului direct pe stofă, care este o tendință în vogă, iar astfel de haine ar trebui să fie purtate zi de zi, deoarece este foarte frumos.”

Antonella Gobjila, designerul brandului Bobbin

„Inspirată din natură și știintele fixe, la îndemână cu stofa italiană am început colecția “ANTONELLE” care îmi poartă numele și totalmente mă reprezintă! E noua etapa a brandului, deoarece am ieșit din standartele noastre anterioare și am creat ceva nou! E primul proiect de prezentare a colecției marca #Bobbin și urmează încă multe altele.”

alte Articole interesante