Proprietarii unei case de pompe funebre aveau ascunse 190 de cadavre, iar rudelor le dădeau cenușă falsă

Proprietarii unei case de pompe funebre din Colorado sunt acuzați că au dat false rămășițe incinerate unor familii îndoliate. Autoritățile au găsit 190 de cadavre în descompunere luna trecută în casa funerară a cuplului din Penrose, unele datând din 2019, relatează BBC.

Jan și Carie Hallford au fost arestați miercuri de autoritățile din Oklahoma. Aceștia se confruntă cu acuzații de abuz asupra unui cadavru, furt și spălare de bani.

Autoritățile au început să investigheze Casa Funerară Return to Nature pe 4 octombrie. Anchetatorii au găsit zeci de cadavre, dintre care unele erau acolo de ani de zile.

Procurorul Michael Allen a declarat că autoritățile nu vor publica multe detalii pentru a proteja ancheta în curs, dar a spus că detaliile cazului sunt „absolut șocante”.

Anchetatorii cred că unele rude ale oamenilor decedați au primit false rămășițe incinerate ale celor dragi.

„Oamenii legii știu acum că cenușa primită de unele familii nu putea fi a persoanei decedate”, potrivit documentelor judecătorești obținute de Associated Press.

Familiile au fost contactate de FBI și li s-a cerut să dea autorităților mostre din cenușa primită, pentru analize.

„Nu vom ști niciodată ce au primit de fapt familiile noastre. Poate fi praf de ciment, pot fi alte lucruri”, a spus Chrystina Page, mama unui tânăr ale cărui rămășițe au fost găsite în casa funerară.

„Nu vom ști niciodată, așa că nici măcar nu pot descrie emoțiile prin care trec familiile noastre”, a spus Page.

Soții Halford sunt acum la închisoare. Ei se confruntă cu 190 de acuzații de abuz asupra unui cadavru, cinci acuzații de furt, patru capete de acuzare pentru spălare de bani și peste 50 de acuzații de fals.

Cadavrele au fost duse la biroul medicului legist din El Paso. 110 de cadavre au fost identificate și se lucrează pentru identificarea celorlalte 80.

Rusia acuză Moldova de o colaborare cu NATO

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a acuzat miercuri NATO că încearcă să transforme Republica Moldova într-un centru logistic pentru aprovizionarea armatei ucrainene şi că încearcă să îşi aducă infrastructura militară mai aproape de Rusia, relatează Reuters citat de evz.ro.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a făcut această acuzaţie în cadrul briefingului de presă săptămânal, în timpul căruia a declarat că majoritatea populaţiei din Republica Moldova nu doreşte să adere la alianţa militară.

Ea s-a referit la transferurile extinse de arme către Moldova în ultimele luni şi la opiniile pro-occidentale ale Maiei Sandu, preşedintele Moldovei.

Atac „inuman” de Crăciun

Rusia a lansat zeci de rachete și drone asupra rețelei energetice a Ucrainei în dimineața zilei de Crăciun.

Alarmele au sunat încă de la ora 5:30 dimineața, după ce Rusia a lansat rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră.

„Putin a ales în mod deliberat Crăciunul pentru a ataca. Ce ar putea fi mai inuman? Mai mult de 70 de rachete, inclusiv rachete balistice, și mai mult de o sută de drone de atac. Ținta este sistemul nostru energetic,” a spus Zelenski.

„Dimineața de Crăciun a arătat din nou că nimic nu este sacru pentru țara agresor”, a declarat Svitlana Onșciuk, șefa regiunii Ivano-Frankivsk.

Ea a spus că o parte a regiunii a rămas fără electricitate „într-un moment în care sărbătorim una dintre cele mai mari sărbători religioase — Crăciunul luminos.”

Crăciun pe rit nou

Acesta a fost al 13-lea atac de amploare asupra sistemului energetic al Ucrainei din acest an, cel mai recent din campania Rusiei care vizează rețeaua electrică în timpul iernii.

Documentarea celor 140 de mii de oameni care și-au vândut votul la alegeri abia începe

Peste 80 de dosare penale au fost pornite pe fapte de corupere electorală, a precizat pentru Teleradio-Moldova, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, transmite IPN.

„În ultima perioadă, avem o accelerare la procesul de documentare și, dacă o să analizăm comunicatele Procuraturii, zilnic sunt expediate în instanța de judecată diferite dosare la capitolul respectiv”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.Cât ține de coruperea pasivă, adică primirea de bani pentru a susține un anumit candidat, circa 140 de mii de oameni vor fi documentați prin prisma Codului Contravențional, amenda prevăzută fiind de până la 37 de mii de lei.„Cei 140 de mii de cetățeni care s-au lăsat corupți și influențați în acest proces abia acum am finalizat procedura de descifrare detaliată, absolut toate datele, și cred că în cel mai scurt timp vom purcede la examinarea și documentare acestor persoane. Dar nu înseamnă că toți ei vor fi sancționați. Mulți colaborează”, a menționat Cernăuțeanu.

Potrivit șefului IGP e nevoie de o îmbunătățire continuă a legislației pentru a ușura munca oamenilor legii.„Infractorii organizației criminale Șor au schimbat doar în ultimul an cel puțin 5, 6 forme de finanțare pe teritoriul republicii, anume de asta trebuie modificate normele legale, pentru a crea pârghii legale de documentare pentru ca instituțiile de drept să poată curma aceste fenomene”, a notat șeful IGP.

Explozie într-un apartament din Chișinău

O deflagrație s-a produs, în seara zilei de 25 decembrie, într-un apartament din Chișinău, de pe strada Nicolae Zelinski nr. 3. Un bărbat de 34 de ani, proprietarul locuinței, a suferit arsuri, transmite IPN.

Inspectoratul  General pentru Situații de Urgență precizează că explozia s-a produs într-o locuință de la etajul trei al unui bloc locativ cu patru niveluri. Trei geamuri au fost sparte în urma deflagrației, dar incendiu nu s-a produs.

Ajunși la fața locului, pompierii au efectuat lucrări de demontare a construcției afectate. Preliminar s-a stabilit că în apartament se făcea reparație, iar pentru vopsirea pereților se utilizau substanțe ușor inflamabile, care, cel mai probabil, au dus la acumulare de gaze și explozie.

Bărbatului rănit i-au fost acordate îngrijiri medicale, fără să fie necesară spitalizarea acestuia.

Jumătate dintre părinții din Marea Britanie se panichează atunci când copiii le cer ajutorul la teme
Articolul anterior
În Estonia se va putea vota din 2024 cu o aplicaţie pe telefon
Articolul următor