Război în Ucraina. Un comandant rus s-a sinucis când a aflat că toate tancurile au fost demontate

Potrivit trupelor ucrainene, un comandant de origine rusă s-a sinucis după ce a aflat că toate tancurile unităţii sale, cu excepţia unuia, au fost demontate, fiind imposibil de utilizat.

„Starea echipamentelor militare este în mare parte extrem de nesatisfăcătoare, ceea ce face imposibilă utilizarea”, informează ucrainenii prin intermediul reţelei de mesagerie, Telegram. 

În structura Diviziei 4 Panzer din Rusia, „din 10 tancuri, doar unul este într-o stare mai mult sau mai puţin operaţională. Restul sunt complet demontate. Unele nici măcar motoare nu mai au”. 

Conform soldaţilor ucraineni, comandantul Regimentului 13 s-ar fi sinucis după ce a aflat că tancurile au fost demontate. 

Forţele terestre ale Ucrainei au publicat un mesaj pe Telegram: „Au devenit cunoscute consecinţele eliberării oraşului Trosteaneţ din regiunea Sumî de către armata ucraineană şi înfrângerea diviziei de tancuri Kantemirov. Agenţia Centrală de Informaţii a raportat moartea comandantului Regimentului 13 Panzer, care face parte din Divizia Cantermira. Acesta s-a împuşcat. De asemenea, comandantul Armatei 1 Panzer din Districtul Militar de Vest, generalul-locotenent Serhiy Kisel, a fost demis din funcţie. Kissel a fost eliberat din cauza pierderilor uriaşe şi a eşecului invaziei ruse în Ucrainei”. 

Potrivit The New York Post, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit mesajul, glumind că „numărul 13 al Regimentului”, a fost ghinionist pentru comandantul rus. Trupele ucrainene au anunţat pe 29 martie că au fost omorâţi peste 1.700 de soldaţi ruşi, aproximativ 600 de tancuri şi 1.710 de vehicule blindate au fost zdrobite. 

Ministerul britanic al Apărării a declarat că armata rusă se întoarce în Belarus şi Rusia pentru „reorganizare şi realimentare”:

„Unităţile ruse care au suferit pierderi grele au fost forţate să se întoarcă în Belarus şi Rusia pentru a se reorganiza şi a se realimenta. O astfel de activitate pune şi mai multă presiune asupra logisticii deja tensionate a Rusiei şi demonstrează dificultăţile pe care Rusia le are în reorganizarea unităţilor sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie şi rachete”. 

sursa

Maia Sandu: Un milion de cetățeni din Republica Moldova au pașaport românesc

Preşedinta Maia Sandu a afirmat, într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist rus şi creator de conţinut pe YouTube Iuri Dudi, că un milion de cetățeni din Republica Moldova au pașaport românesc.

„Aceasta înseamnă şi paşaport european, adică Uniunea Europeană deja are în Republica Moldova un milion de cetăţeni. Acest lucru trebuie să scurteze calea noastră spre UE”, a adăugat ea, transmite digi24.ro.

Jurnalistul rus a vrut să afle de ce şi-a luat preşedinta Republicii Moldova paşaport românesc: pentru a circula „fără viză” în Europa sau „pentru orice eventualitate”?„Bunicii mei au avut paşapoarte româneşti. Pentru mine a fost important să am paşaport românesc”, a răspuns Maia Sandu, potrivit Agerpres. 

În acelaşi timp, Maia Sandu a spus că „un milion dintre cetăţenii noştri au paşaport românesc”. „Aceasta înseamnă şi paşaport european, adică Uniunea Europeană deja are în Republica Moldova un milion de cetăţeni. Acest lucru trebuie să scurteze calea noastră spre UE”, a adăugat ea.La întrebarea ce crede despre unirea Republicii Moldova cu România, Maia Sandu a afirmat că, potrivit sondajelor, „între 36% şi 40%” dintre cetăţenii moldoveni îşi doresc unirea fie din motive istorice, fie pentru că nivelul de trai este mult mai bun peste Prut.„Majoritatea cetăţenilor nu cred asta.

Ei cred că Republica Moldova trebuie să devină parte a Europei şi noi muncim pentru asta. Respectăm voinţa cetăţenilor (…) Cred că cel mai bine pentru Republica Moldova şi, mai ales, real este să devină membră a UE. Atunci nu vom avea graniţă cu România şi nici cu celelalte state ale UE. Ne vom întâlni cu România în UE”, a subliniat Maia Sandu, citată de Ziarul Naţional de la Chişinău.

Un cetățean ucrainean deghizat în femeie a fost prins la frontieră

Cetățenii ucraineni sunt în culmea disperărilor și încearcă diverse modalități pentru a scăpa de înrolare.

Un ucrainean deghizat în femeie a fost prins la hotarul cu România

Un nou caz de acest fel a fost raportat de Serviciul Poliției de Frontieră. Este vorba de un locuitor al orașului Zolotonoșa din regiunea Cerkasî, transmite newtv.md.

În vârstă de 44 de ani, bărbatul s-a deghizat în femeie, pentru a trece frontiera cu România. El și-a pus perucă, sâni artificiali, s-a machiat și s-a îmbrăcat în fustă, iar polițiștilor le-a prezentat pașaportul surorii sale. 

Chiar și după ce a fost deconspirat, el insista că este ”cetățeancă” a Ucrainei. Ulterior, el a recunoscut că a folosit acest șiretlic pentru a fugi de război. Serviciul Poliției de Frontieră anunță că bărbatului i-a fost întocmit un proces-verbal pentru abatere administrativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector

Lilian Brînză este a fost numit astăzi, 7 mai, vicedirector medical al Spitalului Clinic Bălți, responsabil de partea curativă.

Spitalul Clinic din Bălți are încă un vicedirector. Ce experiență are

Anterior, Lilian Brînză a deținut funcția de șef al Blocului de operații, precum și alte funcții de conducere.

Este medic chirurg de mai bine de 30 de ani și a activat în mai multe instituții medicale din țară.

Un tânăr de 16 ani care conduce un grup de hackeri şi a făcut milioane din crime cibernetice a păcălit Meta şi Apple să dezvăluie date personale ale utilizatorilor
Articolul anterior
Rețeaua daneză de magazine JYSK părăsește complet Rusia. Ultima lichidare de stoc pentru cumpărători
Articolul următor