Răzbunarea Rusiei după înfrângerile din Harkov. Moscova anunță atacuri cu rachete și cu trupe aeropurtate pentru a recâștiga zonele pierdute

Forțele ruse atacă pozițiile armatei ucrainene în regiunea Harkov (în nord-estul Ucrainei) cu lovituri de precizie, a transmis duminică Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters, informează Agerpres.

Atacurile sunt realizate cu trupe aeropurtate, rachete și artilerie, a susținut ministerul rus pe social media.

Reuters menționează că nu a putut verifică imediat informațiile.

Pe de altă parte, Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, aflată la granița cu Ucraina, a declarat, potrivit AFP, că „mii” de persoane au fugit din regiunea ucraineană Harkov, teatrul contraofensivei ucrainene, către Rusia în ultimele 24 de ore.

„Nu a fost cea mai ușoară noapte, nu a fost cea mai ușoară dimineață, În cursul ultimelor 24 de ore, mii de persoane au traversat frontieră”, a afirmat Gladkov într-o intervenție video postată pe contul sau de Telegram.

La începutul lunii septembrie, armata ucraineană a anunțat o contraofensivă în sud, iar într-o săptămâna a reușit să străpungă surprinzător și rapid liniile ruse în nord-est, în regiunea Harkov, comentează AFP.

Începând de sâmbătă, autoritățile de la Kiev au obținut importante câștiguri teritoriale în față armatei ruse în est, care a anunțat că și-a retras trupele din unele sectoare pentru „a întări” mai mult regiunea separatistă prorusa Donețk, în sud.

Majoritatea persoanelor care au traversat frontieră în regiunea Belgorod s-au cazat la rudele lor care locuiesc în Rusia, potrivit lui Gladkov.

„Astăzi, 1.342 persoane se află în 27 de spații de cazare temporară înființate în regiune. În total, situația este sub control”, a dat asigurări Gladkov, care a spus că duminică după-masă nu mai existau cozi lungi de așteptare la frontieră, spre deosebire de noaptea precedentă.

La rândul sau, agenția dpa transmite că trupele ruse par a se retrage și din nordul regiunii Harkov. Locuitorii satului Kozacea Lopan, situat la 30 de kilometri nord de orașul Harkov, au arborat steagul ucrainean, potrivit relatărilor de presă.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Noua funcție Google Maps care indică rutele pe care se consumă mai puțin combustibil
Articolul anterior
Germanii cumpără la greu radiatoare electrice. Cum plănuiesc să se încălzească la iarnă?
Articolul următor