Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia din Grecia: „Primul văzut vreodată”

Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiști Zakynthos și Kefalonia, a surprins un rechin uriaș din specia Mako care înota în fața bărcii sale. Această specie de rechin este responsabilă pentru atacurile mortale din Egipt din ultimii ani.

Un pescar grec a demontat miturile precum că în apele Greciei nu s-au mai văzut rechini de zeci de ani, după ce a filmat un moment terifiant chiar în apropierea a două insule preferate de românii care merg în Grecia.

În imagini a fost surprins cel mai rapid rechin din lume care a trecut înotând liniștit pe lângă barca sa, în largul coastei Greciei.

Imaginile filmate de Yiannis Geladas au arătat cum elegantul prădător al oceanului înota aproape de barca sa în timp ce naviga pe Marea Ionică.

Înregistrarea video arată cum fiara ucigasă, despre care se crede că este un rechin mako cu aripioare scurte, se deplasează chiar în fața lui în marea de un albastru cristal.

mediat pe rețelele de socializare au apărut comentariile localnicilor terifiați: „Rechin în apele noastre”.

„Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre. Uită-te la asta, nu pot spune ce specie este, dar cu siguranță este un rechin mare, spune pescarul grec.

Rechinului Mako, cel mai rapid din lume

Două femei, una austriacă și cealaltă româncă, și-au pierdut viața anul trecut în urma unor unui atac violent al rechin din specia Mako în Marea Roșie, Egipt.

Rechinului Mako își atacă prada cu o viteză uluitoare. Mako este numit și rechinul mackerel și are lungimea corpului de până la 4,3 metri, iar femele sunt mai mari decât masculii, potrivit site-ului oceana.org. Este considerat cel mai rapid rechin din lume și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme.

Rechinul Mako vânează observându-și prada. El are un simț impresionant, de la foarte mare distanță. Acesta se năpustește asupra prăzii cu o viteză care variază între 50 km/h și peste 75 km/h.

Evenimentele tragice au servenit într-un context în care atacurile de rechini în Marea Roșie sunt considerate rare, dar totuși în creștere în ultimii ani, cu mai mulți turiști care au fost uciși sau răniți.

La începutul lunii acesteia, un turist rus a fost mâncat de viu de un rechin în Egipt, din primele informații bestia ar fi fost un rechin Tigru.

sursa: www.newsweek.ro

Cum sunt recoltați cartofii în regiunea Herson, după detonarea barajului de către ocupanți
Articolul anterior
Rusia: Un grup de presă controlat de Prigojin se închide
Articolul următor