Republica Moldova este din nou lider la infectări în Europa

Republica Moldova a încheiat cea mai neagră săptămână de la declanșarea pandemiei, înregistrându-se cele mai multe infectări cu COVID-19 în 7 zile.

separator

Astfel, cu un anti-record de infectări cu noul tip de coronavirus, țara noastră continuă să fie lider la infectări în Europa, poziție care a fost recăpătată săptămâna trecută, transmite cotidianul.md.

Datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale arată că în săptămâna 17-23 august numărul cazurile de infectare cu COVID-19 a fost de 3.295. Spre comparație, săptămâna trecută (10-16 august) au fost înregistrate 2.523 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID-19 în Republica Moldova a ajuns duminică la 33.478 cazuri, adică 9.565 de infectări la un milion de locuitori.

Cu o astfel de medie la un milion de locuitori, Republica Moldova continuă să fie lider în Europa la capitolul infectări raportat la populație, după ce a revenit pe această poziție săptămâna trecută.

A doua cea mai afectată țară este Spania, cu 8.723 cazuri raportate la populație, Suedia cu 8.514 cazuri și Belarus cu 7.438 cazuri.

Cât privește numărul deceselor provocate de COVID-19 săptămâna aceasta, numărul este de 42 cazuri sau cu 10 decese mai puțin în comparație cu săptămâna precedentă.

Republica Moldova a mai fost lider în Europa la infectări raportat la populație pe tot parcursul lunii iunie, dar înregistrase o diminuare a numărului de cazuri în primele săptămâni ale lunii iulie. Ulterior, țara noastră redevenise lider în Europa la infectări raportat la populație, după un anti-record înregistrat în perioada 20-26 iulie.

Tânăra mamă, internată de 5 săptămâni la reanimare cu Covid-19, a decedat
Articolul anterior
MECC: Studenții tuturor universităților încep online noul an de învățământ
Articolul următor
Alte articole interesante