Republica Moldova, pe paginile presei din întreaga lume după alegeri

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova au devenit subiect pe primele pagini ale ziarelor din lume. Majoritatea publicațiilor menţionează că Moldova a ales să se îndrepte spre Vest, dar amintesc şi promisiunile date în cadrul campaniei electorale de către Partidul Acţiune şi Solidaritate, cel care a obţinut cele mai multe voturi din partea cetăţenilor.

Jurnaliștii americani de la Washington Post scriu că victoria a fost obţinută de un partid care vrea relaţii mai strânse cu Uniunea Europeană. Publicația menţionează că PAS a promis să combată fenomenul corupţiei şi să scoată ţara din sărăcie.

Iar Associated Press aminteşte că, anul trecut, Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale, avându-l în calitate de contracandidat pe Igor Dodon. Jurnaliştii citează o declaraţie făcută duminică de liderul socialiștilor, în care acesta spune că moldovenii trebuie să aleagă între pace şi stabilitate în ţară şi conflicte permanente şi haos.   

Digi24 scrie că, din nou, lupta în alegeri s-a dat între pro-europeni și pro-ruși. Agenția de presă relatează pe larg despre felul în care s-a votat în ţară, în diasporă, dar şi ce categorie de vârstă a fost mai prezentă la urnele de vot. Pe de altă parte, jurnaliştii din Rusia scriu sec doar procentajele obţinute de partidele care vor accede în viitorul Parlament.

sursa: www.publika.md

Încă 11 autobuze utilizate, din Norvegia, vor ajunge la Chișinău
Articolul anterior
100% buletine de vot numărate. PAS ia majoritatea în Parlament
Articolul următor
Alte articole interesante