Republica Moldova va putea stoca gaze naturale în depozitele subterane din Ucraina

R. Moldova va depozita gazele naturale în depozitele subterane din Ucraina, atunci când prețul acestora va fi mic, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care întreprinde o vizită de lucru la Kiev.

„Astăzi, la Kiev, am avut mai multe întrevederi unde am discutat despre securitatea energetică a republicii noastre. Împreună cu ministrul Energiei al Ucrainei, German Hałuszczenko, am discutat conceptul Parteneriatului Regional pentru Securitate Energetică (RESP), pe care Ucraina l-a propus Comisiei Europene prin crearea unui hub de depozitare a gazelor naturale. De asemenea, am propus extinderea semnatarilor memorandumului de înțelegere privind acordarea suportului reciproc în situații de crize energetice”, a menționat Andrei Spînu, transmite Ziarulnațional.md.

Totodată, ministrul s-a întâlnit și cu directorul NPC Ukrenergo, Vladimir Kudrytskyi.

„Am vorbit despre interconectarea sincronă de comun cu Ucraina la sistemul continental european ENTSO-E. La final, am discutat cu operatorul sistemului de transportare a gazelor GTS din Ucraina, Serghei Makogon, despre posibilitățile de transport al gazelor naturale și stocarea acestora în depozitele subterane din Ucraina, inclusiv condițiile de stabilire a unor tarife avantajoase pentru transportare”, a conchis ministrul Infrastructurii.

Mâine, vicepremierul moldovean va continua discuțiile pe domeniul energetic cu directorul executiv al Naftogaz, Yuriy Vitrenko.

Mădălina Ghenea, protagonistă într-un thriller de acțiune alături de Ed Westwick
Articolul anterior
Republica Moldova va beneficia de 100 milioane euro nerambursabili din partea României pentru proiecte în localități
Articolul următor