România a început primul transfer în Ungaria al pacienților cu Covid în stare gravă

România, copleșită de pacienți Covid, a început transferul bolnavilor la spitalele din Ungaria.

Opt pacienți cu Covid de la spitale din București și Timișoara au ajuns la spitalele din Ungaria, la centrul universitar Szeged și la Debrecen. Din primul transfer făceau parte 10 pacienți, însă o pacientă din Timișoara a murit, iar un pacient din București nu a mai fost transferat deoarece starea lui nu era una stabilă. Anunțul a fost făcut, joi seara, de Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății.

whatsapp-image-2021-10-14-at-20-35-59
avion

Un german a câștigat în instanță dreptul să facă plajă nud în curtea clădirii sale

În ciuda plângerilor depuse de locatarii săi, care s-au arătat indignați că se expune dezbrăcat, un proprietar german a obținut, în justiție, dreptul de a face plajă nud, în curtea imobilului său din Frankfurt, potrivit CNN citat de b1tv.ro.

Un german şi-a câștigat în instanță dreptul de a face plajă nud, în curtea clădirii sale

Germanul a fost acuzat că a făcut plajă, în timp ce era dezbrăcat, într-o zonă comună a clădirii dintr-un cartier de lux al orașului Frankfurt. De asemenea, s-a spus că el a mers dezbrăcat pe scările clădirii.

Bărbatul a recurs la acțiuni în instanță după ce o companie de resurse umane care închiria spații în clădire sa rezidențială, dintr-un cartier de lux al orașului, a redus și reținut parțial plățile din cauza obiceiului său de a face plajă nud în zona curții comune, scrie adevarul.ro.

Firma a susținut în fața celei mai înalte instanțe regionale din Frankfurt că proprietarul spațiului se plimba dezbrăcat prin casa scării, astfel încât „un rezident sau un vizitator care se afla pe scări în acel moment se confrunta cu goliciunea sa”.

Obiceiul nu reprezintă „un act extrem de nepotrivit”

Totuși, cei care au anchetat acuzațiile au constatat că bărbatul purta în spațiile publice un halat. În plus, instanța a decis că obiceiul nu reprezintă „un act extrem de nepotrivit” și că locul în care bărbatul s-a bronzat nud este vizibil doar dacă angajații companiei de resurse umane „se apleacă peste fereastră”.

Tot instanța a decis că gradul de utilizare a proprietății „nu a fost afectat de faptul că reclamantul se bronza gol în curte” , că „sensibilitățile estetice erau irelevante” și că nu s-a constatat niciun „act grosolan/necorespunzător”, scrie sursa citată.

De la funcționar public în Moldova, stewardesă în Dubai. Povestea unei tinere de la noi care a ales o carieră la înălțime

A ajuns stewardesă în Dubai, la cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu și una dintre cele mai mari din lume. Este istoria Oliviei Manoli, o tânără de 26 de ani din Republica Moldova.

Într-un interviucu Adrian Prodan, tânăra a relatat mai multe despre experiența ei și despre cum a ajuns acolo, transmite Știri.md.

În 2016, la vârsta de 19 ani, a activat o perioadă scurtă la o companie avia națională. Ulterior, pe parcursul a trei ani a activat în domeniul frumuseții și doi ani în calitate de funcționar public în cadrul Parlamentului R. Moldova.

După șase ani de când a lăsat domeniul aviației, mama ei a fost cea care i-a propus să revină, deși tot ea era cea care îi spunea că nu e domeniul ei. 

A decis, totuși, să-și încerce norocul și a contactat compania unde a activat cu șase ani în urmă și a fost invitată la interviu. A lucrat jumătate de an cu compania din Moldova, însă susține că nu a reușit să atingă o independență financiară.

Potrivit tinerei, salariul pe care îl primește o stewardesă în R. Moldova este un salariu cu care poți trăi și variază între 15.000 – 19.000, poate ajunge chiar și la 20.000 în sezoanele când sunt mai multe curse. 

Olivia și-a dorit mai mult și a aplicat la o companie avia din Dubai.

„Pentru mine Dubaiul era ceva de neatins. Nu știam cum să ajung aici, cine să mă ajute, la cine să apelez. Am aplicat, iar la început de an în 2023, am fost invitată la interviu. Eram confuză și prevala o frică. Mama era încrezută că eu o să trec”, spune ea.

La scurt timp a fost contactată și a primit noutatea mult așteptată – a fost acceptată. Și-a făcut o singură valiză, iar în trei zile era deja în Dubai.

„Este un oraș atât de dezvoltat, în orice domeniu poți să faci ceva frumos. În domeniul imobiliar, afaceri, dar trebuie să ai cunoștințe, să cunoști limba engleză.

Când am ajuns aici înțelegeam că încep totul de la zero, nu am pe nimeni. Dar nu am avut frica sau gândul că îmi va fi greu. Probabil că așa mi-am setat gândurile din start. Eram sigură că o să ajung aici. Asta e o realizare mare pentru mine și trebuie în continuare să dau dovadă de putere, de răbdare.

Mi-a fost greu la început, dar niciodată nu am expus asta public. Aveam un volum foarte mare de învățat, nopți nedormite, lipsă de susținere”, spune tânăra.

„Câteodată duc dorul Europei, dar am ocazia să călătoresc acolo cu serviciul. Job-ul îmi oferă atâtea oportunități să văd lumea, să mă inspir, să prind motivație și mai multă. De când am venit aici, fiecare a doua persoană îmi spune „Olivia, tu radiezi”. Nimic nu mi-a adus atâta satisfacție cât reușitele mele personale și iată acum eu radiez. Lucrul meu îl fac cu plăcere indiferent că e aici sau în Moldova și asta se simte, pasagerii mereu simt asta”, mai spune ea.

Olivia mărturisește că nu regretă că a mers în Dubai, este motivată financiar și în continuare își dorește să facă ceea ce îi place.

„Aici un însoțitor de bord primește suficient ca să aibă o viață decentă în Dubai, dar și mai decentă în Moldova”, a adăugat ea.

Schemă de escrocherie condusă de un deținut dintr-un penitenciar din țară, care fusese condamnat pentru tâlhărie și omor

O schemă de escrocherie condusă de un deținut dintr-un Penitenciar din țară a fost destructurată de ofițerii Direcției investigații „Sud”a INI, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Cahul și Administrației Naționale a Penitenciarelor, sub conducerea Procuraturii Cahul, documentată timp de trei luni. Deținutul de 27 de ani este condamnat la închisoare pentru infracțiuni de tâlhărie și omor.

În speță, învinuitul, în perioada martie – septembrie 2021, a purtat discuții cu victima pe rețelele de socializare și, dându-i de înțeles că au o relație serioasă care va duce la căsnicie și profitând de încrederea femeii a obținut de la aceasta prin transferuri bancare pe diferite conturi peste 500 de mii de lei.

Schema a fost deconspirată după ce femeia de 33 de ani a sesizat polițiștii despre faptul că o persoană a însușit de la ea 523 250 de lei. Banii au fost transferați pe conturile complicilor deținutului aflați la libertate.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală întreprinse de polițiști s-a stabilit că deținutul ar fi acționat prin înțelegere prealabilă cu un alt deținut, cât și persoane aflate în libertate.

Recent, polițiștii au efectuat mai multe percheziții în Penitenciarul nr. 5 Cahul și la domiciliile complicilor aflați la libertate, unde au depistat și ridicat telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri de ciornă, precum și alte materiale importante pentru urmărirea penală.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie comisă în proporții deosebit de mari, iar conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 7 la 10 ani.

Un copil de 2 ani și-a ucis mama cu un glonț în cap. Tatăl este acuzat că a lăsat arma la îndemâna copilului
Articolul anterior
Europarlamentari: România va ajuta Republica Moldova pentru a depăși criza energetică
Articolul următor