Rusia a oprit internetul ca să-și testeze netul propriu. Acum dezvoltă și rețele sociale „suverane”

Rusia a oprit internetul în țară, în urma unor teste care să demonstreze independența față de resursele informatice mondiale. Este primul pas în testarea „internetului suveran” pe care îl pregătesc autoritățile.

 Rusia s-a „deconectat cu succes” de internetul mondial a raportat mi site-ul RBC, potrivit cotidianului The Moscow Times.

Au mai fost și alte încercări anterioare, care însă au avut un succes relativ, aceasta fiind încercarea autorităților ruse de a controla strict accesul la internet de pe teritoriul Rusiei.
mixt.

În ultimele săptămâni, specialiștii au făcut mai multe teste și în zona rețelelor sociale, după ce lunile trecute au fost raportate mai multe întreruperi în furnizarea serviciilor oferite de Facebook, Instagram și WhatsApp la nivel mondial.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a spus că problemele rețelelor de socializare necesită existența unor sericii similare rusești, care să fie modernizate și optimizate. Rusia are deja o clonă de Facebook, Vkontakte, și un rival redutabil pentru WhatsApp, Telegram.

Testul care a avut loc în perioada 15 iunie-15 iulie „a testat capacitățile de deconectare fizică a secțiunii rusești a internetului”, a transmis RBC citând o sursă din industria telecomunicațiilor. Un alt oficial a explicat că se „urmărea să stabilească dacă RuNet ar putea funcționa în cazul unor distorsiuni externe, blocaje și alte amenințări”.

„Rezultatele oficiale nu au fost încă evaluate; testele au fost recunoscute provizoriu ca fiind de succes ”, a precizat un alt oficial, potrivit sursei citate.

Rezultatele finale ale testelor „internet suveran” sunt așteptate până pe 31 august, întrucât au fost întârziate de pandemia de coronavirus.

Furnizorul de telecomunicații administrat de stat Rostelecom, cei patru mari furnizori de telefoane mobile din Rusia și proprietarul celei mai mari rețele din lume de cabluri optice din fibră, ar fi participat la testele de izolare a internetului.

RBC a raportat că testele nu ar provoca perturbări utilizatorilor obișnuiți de internet.

Testele trebuie efectuate o dată pe an, conform unei legi semnate de președintele Vladimir Putin în 2019, dar au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei Covid-19.

Există însă îndoieli cu privire la capacitatea Rusiei de a implementa tehnologia care să permită izolarea de restul internetului.

Roskomnadzor, autoritatea rusă de supraveghere pe internet, nu a confirmat și nu a negat efectuarea testelor de izolare.

sursa

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Despre despărțire și afaceri! Tatăl copilului Nataliei Gordienko, dezvăluiri făcute într-o emisiune
Articolul anterior
A învățat să scrie și să citească la vârsta de 104 ani
Articolul următor