Rușii au violat femei și copii, dar și bărbați. Cazuri înfiorătoare povestite de un oficial ucrainean

Comisarul parlamentar pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a oferit un interviu în care a povestit câteva dintre cazurile de violență sexuală comise de ruși pe teritoriul Ucrainei.

Lyudmyla Denisova

Denisova a mărturisit că și psihologii care se ocupă de aceste cazuri au cerut ajutor psihologic din cauza atrocităților pe care le aud, notează Current Time.

Ea a oferit câteva exemple dintre cazurile înregistrate. De la 1 apilie și până pe 14 aprilie au fost înregistrate peste 400 de cazuri de viol în rândul copiilor și adulților.

Liudmila Denisova a povestit că o fată de 14 ani din Bucea a fost violată de cinci ruși, iar acum este însărcinată.

Un alt caz extrem de grav este al unui băiețel de 11 ani care a fost violat în fața mamei sale. Femeia a fost legată de un scaun pentru a vedea. Acesta lucru s-a întâmplat tot în Bucea.

“Într-unul dintre satele din regiunea Herson, invadatorii ruși au violat o fată însărcinată, în vârstă de 16 ani și pe bunica ei în vârstă de 78 de ani în același timp, una în fața celeilalte. Fata a pierdut copil”, a povestit oficialul.

Există și bărbați violați. “De exemplu, un bărbat în vârstă de 45 de ani din regiunea Kiev, care nu era supus recrutării, a ieșit după apă și a fost violat într-un mod brutal, bătut și aruncat pe drum. Când a sunat, a spus: ‘Probabil au crezut că sunt mort’”, a povestit Liudmila Denisova.

Ea a mai spus că o mamă i-a permis să povestească despre cazul fiicei sale, o fetiță de 11 ani din Gostomel. “Fiica ei nu vrea să mai trăiască pentru că se consideră vinovată. Ea a ieșit afară deși mama ei i-a interzis. Voia să culeagă flori pentru mama ei ca să-i facă pe plac, pentru că stăteau în subsol de o lună. A fost prinsă de bărbați, a început să o atingă peste tot, apoi a căzut la pământ și i-au spus: ‘Taci’. Și apoi nu-și amintește nimic”, a explicat Danisova.

,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa

Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

„Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

„Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

Leul moldovenesc va avea o nouă față. Guvernatorul BNM: ,,Va fi un proiect foarte frumos”

Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a confirmat că există un plan de actualizare a aspectului leului moldovenesc. Urmează consultări și discuții suplimentare pe această temă, transmite IPN.

„Nu o să comunic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă, dar anul acesta, da, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”, a declarat Anca Dragu pentru TV8.

Întrebat dacă va fi schimbat și materialul din care sunt făcute bancnotele naționale, guvernatorul a spus că este o fază ulterioară la care se va discuta despre suportul pe care este imprimată bancnota.

„Dar va fi un proiect foarte frumos o să vedeți, un proiect participativ pentru a decide cum să arate bancnotele”, a adăugat Dragu.

Leul moldovenesc a fost pus în circulație pe 29 noiembrie 1993. În prezent, bancnotele sunt realizate din hârtie, iar designul acestora a fost creat de regretatul artist plastic Gheorghe Vrabie, cel care a realizat și stema de stat. Pe bancnote sunt reprezentați domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt și mai multe monumente de importanță națională.

Ideea actualizării designului leului moldovenesc și îmbunătățirea calității materialului din care sunt fabricate nu este una nouă. Acest subiect a mai fost discutat și acum șase ani.

Cum ar putea arăta scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC” după renovare

Centrul comercial „UNIC” trece printr-un proces de renovare și modernizare. Acesta include modernizarea fațadei edificiului, scuarului și zonei înconjurătoare.

În zonă, au fost eliminate toate construcțiile ușor demontabile, cum ar fi piața de flori, terasa de vară etc.

Proiectul, dezvoltat de compania de prestigiu Chapman Taylor, are ca obiectiv transformarea scuarului într-un spațiu modern și atrăgător, și include construcția unei parcări subterane cu aproximativ 1000 de locuri.

Bulgaria anunță că Gazprom nu îi va mai livra gaze începând de miercuri
Articolul anterior
Anunț de la Kremlin: Gazprom pune în aplicare decretul prezidenţial privind impunerea plăţilor în ruble pentru livrările de gaze
Articolul următor