S-a aflat cauza decesului Lisei Marie Presley. Ce i-ar fi adus sfârșitul fiicei regelui rock’n’rollului

Lisa Marie Presley, unicul copil al lui Elvis și Priscilla Presley, a murit pe 12 ianuarie, în urma unui stop cardiac. Acum, s-a aflat ce a făcut cântăreața cu doar două luni înainte de a lua parte la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur 2022, ultimul mare eveniment la care a participat.

Fiica lui Elvis Presley s-a stins din viață pe 12 ianuarie, la numai 54 de ani, după ce a făcut stop cardiac. Ultimele dezvăluiri în ceea ce privește moartea subită a Lisei Marie Presley arată că artista lua opioide (medicamente care suprimă durerea, n.r.).

Artista era dependentă de ani de zile de astfel de substanțe, urmând totodată și un program de slăbit. În plus, pe lângă regimul alimentar strict, ea ar fi apelat și la pastile de slăbit, totul pentru a fi în formă maximă în sezonul de premii, potrivit unui nou raport, citat de gandul.ro.

Surse din familie spun că în dimineaţa în care a murit, Lisa Marie Presley s-a plâns de dureri abdominale pe care susţinea că i le-ar fi provocat medicamentele pentru slăbit pe care le luase în cantităţi mult prea mari.

De asemenea, fosta soţie a lui Michael Jackson ar fi trecut printr-o intervenție chirurgicală plastică, cu doar două luni înainte de Globurile de Aur. Astfel, înainte de Globurile de Aur, în doar șase săptămâni, ea ar fi slăbit în jur de 20 de kilograme.

Ultima apariție publică a Lisei Marie Presley

Cu două zile înainte de tragedie, Lisa a participat la Globurile de Aur, acolo unde Austin Butler a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Elvis”.

Pe 10 ianuarie, în ziua în care s-au decernat premiile Globurile de Aur, Lisa a oferit interviuri, astrăgând atenția tuturor prin faptul că era foarte slăbită, abia își mai găsea cuvintele și aproape că nu putea sta în picioare fără sprijin.

După ceremonie, în timpul interviurilor, Lisa Marie Presley a fost alături de Austin Butler, pe care chiar l-a ținut de mână.

Mai mult, în dimineața zilei în care a murit, Lisa Marie Presley s-a plâns de dureri abdominale.

Totuși, cauza morții fiicei regelui rock’n’rollului rămâne un mister deocamdată. Un verdict este așteptat abia după ce rezultatele toxicologice vor fi anunțate, iar acest lucru ar putea dura luni de zile, potrivit tvmania.ro.

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Profesorului

Președintele Maia Sandu a venit cu mesaj adresat tuturor dascălilor cu ocazia Zilei Profesorului, marcată în data de 5 octombrie, informează unica.md.

”Dragi profesori, la mulți ani! Pe umerii voștri stă, la drept vorbind, viitorul Moldovei – viitorii medici, ingineri, economiști, artiști, brutari, viitorii profesori!

Ca dumneavoastră să puteți crește acest viitor, noi, statul, comunitatea și părinții, trebuie să fim alături de voi în prezent. Să vă oferim venituri pe merit, respectul cuvenit și toată colaborarea necesară pentru a ridica un copil.

doresc să intrați cu dragoste și răbdare în clasă. De dragostea pe care o simt elevii, de disciplina de lucru pe care le-o insuflați și valorile democratice pe care le transmiteți depinde ce fel de generație creștem.

Dragi educatori, învățători, profesori, bibliotecari, directori, psihopedagogi, logopezi, cadre didactice de sprijin, angajați din sistemul educațional din toată Moldova, plecăciunile noastre!”, a scris președintele într-o postare.

Numărul de profesori a scăzut cu 3.000 în ultimii trei ani

Numărul cadrelor didactice care activează în sistemul de învățământ a scăzut în ultimii trei ani cu mai bine de 3.000. În anul de studii 2023-2024, în Moldova activau 45.800 de profesori, dintre care 86% femei și 14% bărbați, asta pe când în 2018-2019 numărul pedagogilor depășea 49.000, scrie safenews.md.

Salariul mediu brut al unui profesor a fost, în anul trecut, de 12.094, ceea ce înseamnă circa 98% față de câștigul mediu pe economie, arată datele Biroului Național de Statistică.

Cei mai mulți pedagogi sunt în învățământul primar și secundar general – circa 57%, urmat de domeniul de educație timpurie – 27,4%, învățământul superior – 8% și cel profesional tehnic – 7,8%.

În instituțiile de învățământ primar și secundar general, cei mai mulți profesori, – 1.600,  predau limba și literatura română, 2.500 – limbile străine, 1.700 – predau matematica, 1.300 – istoria și 1.100– limba și literatura rusă.

Lemne transportate ilegal în microbuze

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei cazuri de transport ilegal de lemne, în care cetățeni moldoveni transportau masă lemnoasă fără documente justificative. În total, în trei microbuze se aflau 11 m³ de lemn. Cazurile au avut loc în ultimele 48 de ore, pe direcția localității de frontieră Tochile-Răducani, raionul Leova, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În primul caz vizează doi locuitori ai satului Lozova, raionul Strășeni, cu vârste de 30 și 31 de ani. Aceștia au fost șoferii a două microbuze încărcate cu 6 m³ de masă lemnoasă din ștejar. Tinerii nu au putut prezenta niciun document de proveniență pentru lemnul transportat.

Într-un alt incident, pe traseul dintre localitățile Tomai și Cupcui, o echipă mixtă formată din polițiști de frontieră, reprezentanți ai Serviciului Vânătoresc și Piscicol, precum și cei din Inspectoratul de Protecția Mediului, a oprit un microbuz condus de un locuitor din Hâncești. În vehiculul acestuia erau găsiți 5 m³ de lemn tare despicat, tot fără acte de proveniență.

Conform legislației în vigoare, microbuzele încărcate cu lemne au fost indisponibilizate și transmise Inspectoratului Ecologic Leova și Inspectoratului de Protecția Mediului. Cercetările continuă.

Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase
Articolul anterior
Crimă șocantă în Germania. O tânără și-a căutat pe Instagram o sosie și a ucis-o ca să își însceneze moartea
Articolul următor