Lisa Marie Presley, unicul copil al lui Elvis și Priscilla Presley, a murit pe 12 ianuarie, în urma unui stop cardiac. Acum, s-a aflat ce a făcut cântăreața cu doar două luni înainte de a lua parte la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur 2022, ultimul mare eveniment la care a participat.
Fiica lui Elvis Presley s-a stins din viață pe 12 ianuarie, la numai 54 de ani, după ce a făcut stop cardiac. Ultimele dezvăluiri în ceea ce privește moartea subită a Lisei Marie Presley arată că artista lua opioide (medicamente care suprimă durerea, n.r.).
Artista era dependentă de ani de zile de astfel de substanțe, urmând totodată și un program de slăbit. În plus, pe lângă regimul alimentar strict, ea ar fi apelat și la pastile de slăbit, totul pentru a fi în formă maximă în sezonul de premii, potrivit unui nou raport, citat de gandul.ro.
Surse din familie spun că în dimineaţa în care a murit, Lisa Marie Presley s-a plâns de dureri abdominale pe care susţinea că i le-ar fi provocat medicamentele pentru slăbit pe care le luase în cantităţi mult prea mari.
De asemenea, fosta soţie a lui Michael Jackson ar fi trecut printr-o intervenție chirurgicală plastică, cu doar două luni înainte de Globurile de Aur. Astfel, înainte de Globurile de Aur, în doar șase săptămâni, ea ar fi slăbit în jur de 20 de kilograme.
Ultima apariție publică a Lisei Marie Presley
Cu două zile înainte de tragedie, Lisa a participat la Globurile de Aur, acolo unde Austin Butler a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din „Elvis”.
Pe 10 ianuarie, în ziua în care s-au decernat premiile Globurile de Aur, Lisa a oferit interviuri, astrăgând atenția tuturor prin faptul că era foarte slăbită, abia își mai găsea cuvintele și aproape că nu putea sta în picioare fără sprijin.
După ceremonie, în timpul interviurilor, Lisa Marie Presley a fost alături de Austin Butler, pe care chiar l-a ținut de mână.
Mai mult, în dimineața zilei în care a murit, Lisa Marie Presley s-a plâns de dureri abdominale.
Totuși, cauza morții fiicei regelui rock’n’rollului rămâne un mister deocamdată. Un verdict este așteptat abia după ce rezultatele toxicologice vor fi anunțate, iar acest lucru ar putea dura luni de zile, potrivit tvmania.ro.
Cantitatea de alcool, tutun și bani pe care o puteți avea în bagaje când călătoriți în țările Uniunii Europene
Aceste reguli sunt valabile doar în interiorul Uniunii Europene și nu se referă la călătoriile din afara țărilor UE spre blocul comunitar!
În timpul călătoriilor pe teritoriul Uniunii Europene sunteţi obligați să declaraţi în scris şi să prezentaţi autorităţilor vamale anumite bunuri aflate asupra dumneavoastră cum ar fi:
a) arme şi muniţii, materiale explozive, radioactive, nucleare, precum şi produse strategice prevăzute în legi speciale;
b) droguri sau substanţe psihotrope şi precursorii acestora, materiale biologice cu potenţial de contaminare în masă, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, substanţe chimice esenţiale, precum şi produse şi substanţe toxice;
c) instrumentele de plată sub formă de numerar aflate asupra dumneavoastră, care sunt egale sau depăşesc echivalentul a 10.000 euro/persoană.
Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti din UE cu 10.000 de euro sau mai mult, în numerar (sau echivalentul în alte monede), trebuie să declaraţi suma autorităţilor vamale, se menționează pe site-ul oficial al UE.
Prin instrumente de plată sub formă de numerar se înţelege:
instrumente negociabile la purtător, inclusiv instrumente monetare la purtător, precum cecuri de călătorie, instrumente negociabile (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale), care sunt fie la purtător, andosate fără restricții, întocmite pe numele unui beneficiar fictiv, fie într-o astfel de formă încât proprietatea asupra acestora este transferată în momentul transmiterii, precum și instrumente incomplete (inclusiv cecuri, bilete la ordin și mandate poștale) semnate, dar cu numele beneficiarului omis;
valută (bancnote și monede în circulație, ca mijloc de schimb).
Pentru declararea în scris solicitaţi agenţilor vamali formulare de declarare. Nedeclararea sau declararea eronată poate fi sancţionată contravenţional sau penal, după caz, bunurile nedeclarate fiind reţinute în vederea confiscării.
Alcool şi tutun
Când călătoriţi dintr-o ţară a UE în alta, puteţi transporta, conform site-ului oficial al Uniunii Europene, produse din tutun sau alcool pentru uz personal, dar nu le puteţi comercializa.
Potrivit legislaţiei UE, nu trebuie să dovediţi că bunurile sunt pentru uz personal, dacă transportaţi mai puţin de:
800 de ţigarete
400 de ţigări de foi
200 de trabucuri
1 kg de tutun
10 litri de băuturi spirtoase
20 litri de vin alcoolizat
90 de litri de vin (din care cel mult 60 de litri de vin spumos)
110 litri de bere.
Dacă transportaţi tutun sau alcool în cantităţi mai mari decât cele permise, este posibil să vi se ceară:
să demonstraţi că sunt pentru uz personal;
să faceţi dovada că le-aţi achiziţionat (chitanţă sau factură).
În cazul în care cantităţile de tutun sau alcool pe care le transportaţi rămân în limitele permise pentru uz personal, nu va trebui să plătiţi accize în statul membru în care mergeţi.
Reglementările nu se aplică în situaţia călătorilor sub 17 ani, aceştia neavând dreptul de a transporta alcool sau tutun. Când călătoriţi în interiorul Uniunii, nu se aplică conceptul de cumpărături fără taxe (duty-free).
Țările UE pot limita numărul de țigări pe care le puteți aduce cu dumneavoastră din alte state membre care nu aplică încă nivelul minim al accizelor. Această limită nu poate fi mai mică de 300 de țigarete. Pentru date exacte, contactați înainte de plecare autoritățile vamale din țara în care urmează să vă deplasați.
Transportul produselor de origine animală pentru consum personal
Nu există restricţii privind transportul produselor de origine animală în cazul în care călătoriţi în interiorul UE, având în vedere că toate statele membre ale Uniunii trebuie să respecte norme veterinare foarte stricte.
Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, teritoriul vamal al României a devenit parte integrantă din teritoriul vamal al Uniunii Europene, iar pentru mărfurile care au statut comunitar şi care fac obiectul unor livrări intracomunitare, nu se mai efectuează control vamal şi nu se mai întocmesc formalităţi vamale.
Totuşi, datorită faptului că produsele alimentare pot fi purtătoare ale unor germeni patogeni, ţinând seama de condiţiile în care sunt transportate precum şi faptul că în contextul actual au apărut şi evoluat unele boli transmisibile generatoare de epidemii, aceste categorii de produse pot constitui pe parcursul timpului, obiectul mai multor directive comunitare.
Așadar, anumite restricţii se pot aplica în situaţia în care apar focare localizate de boli la animale.
Dacă intraţi pe teritoriul UE din ţări aflate în afara spaţiului comunitar, nu puteţi transporta în bagaje carne sau produse lactate dacă acestea nu sunt însoţite de documente veterinare oficiale. Aceste măsuri sunt menite să prevină răspândirea în UE a unor boli grave în rândul animalelor.
Moarte cumplită pentru un tânăr: S-a înecat cu o bucată de pizza și a murit în fața părinților săi
Un tânăr în vârstă de 27 de ani a murit sufocat în timp ce mânca o felie de pizza. Tragedia a avut loc luni seară, 27 martie, în localitatea Aquino, din provincia Frosinone (Lazio). În câteva clipe a încetat să mai respire și inima i s-a oprit. Totul s-a petrecut în fața părinților săi, relatează Il Mattino.
Tânărul, de naționalitate chineză, servea cina împreună cu părinții și mânca o felie de pizza când s-a înecat cu o îmbucătură care i-a blocat căile respiratorii. Și-a dus repede mâinile la gât și fața i s-a învinețit.
Momente de panică în familie care s-au soldat cu un rezultat dramatic, bărbatul a leșinat în fața ochilor părinților și a murit.
Nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viața, în câteva minute a încetat să mai respire și inima i s-a oprit.
Cadrele medicale de la 118 care au ajuns la fața locului în scurt timp au constatat decesul bărbatului.
La casa familiei de comercianți chinezi au sosit și carabinierii din Pontecorvo. Militarii au luat declarațiile părinților și au reconstituit dinamica celor întâmplate. Odată efectuate verificările, cadavrul a fost transferat la morgă.
Pasager depistat în aeroport cu trei capsule pline cu aur ascunse în rect
Unitatea de Informații a Vămilor din Hyderabad, India, a interceptat în dimineața zilei de marți, 28 martie 2023, un pasager care sosise din Dubai cu zborul EK-524 și care ascundea aur sub formă de pastă în rectul său.
În urma percheziției, au fost găsite trei capsule de aur în pastă, cântărind în total 840 de grame și având o valoare aproximativă de 51,24 de lakh (circa 61.000 de euro).
Pasagerul a fost arestat imediat, în conformitate cu prevederile Legii Vămilor Indiene din 1962, informează publicația indiană Siasat.
Într-un caz similar, un alt pasager indian care a sosit din Dubai cu zborul 6E 1466 în aceeași dimineață a fost, de asemenea, interceptat de ofițerii vamali.
În urma controlului bagajului, au fost descoperite două bare de aur, cântărind 233 de grame și având o valoare aproximativă de 14,23 de lakh (circa 16.600 euro).
Acestea erau ascunse între cutii cu ulei de pește, aflate în bagajele pasagerului.