S-a descoperit că polițiștii din Comrat nu știu să vorbească deloc limba română

După ce un polițist de patrulare din regiunea de centru a țării a refuzat să vorbească cu un șofer în limba rusă, s-a descoperit că nici polițiștii din Comrat nu știu să vorbească limba română. Vezi video!

separator

Jurnalistul si activistul civic Oleg Brega a vrut să asiste la ședințe de judecată de la Curtea de Apel Comrat, dar, inițial, nu a fost lăsat să intre, apoi s-a încercat scoaterea lui forțată. Jurnalistul a chemat poliția, dar niciun purtător de epoleți nu înțelegea limba oficială a statului și nici de drepturi fundamentale n-a auzit. ,,Poartă uniforme cu insemnele Ministerului Afacerilor Interne a R.Moldova, însă polițiștii de la Comrat refuză să vorbească cu un jurnalist in limba română. Oare pe ce criterii i-au angajat?!”, susține jurnalistul.

Deși e vorba despre un lucru serios, mai mulți internauți s-au amuzat copios pe seama acestui caz. Adevărul este că mulți moldoveni vorbesc atât limba română, cât și limba rusă foarte bine.

sursa: Facebook/Oleg Brega

Ce trebuie să știi despre glaucom – o boală oculară asimptomatică care afectează ireversibil vederea
Articolul anterior
Iuliana Chiroșca: „Fiecare colecție este de fapt un discurs al fiecărui creator. Noi vorbim și exprimăm emoțiile noastre cele mai ascunse uneori…”
Articolul următor
Alte articole interesante