Scandal în showbiz! Interpreți învinuiți că au cântat pentru veterani!

603728_488298167892145_1430079433_nVeteranii de război s-au adunat ieri în centrul capitalei pentru a-și aminti de momentul când războiul a luat sfârșit. Lacrimi de bucurie și cântece care au o semnificație aparte pentru bunicii și străbuneii nostri au bucurat existența lor.

separator

Ambasada Rusiei la Chișinău, a organizat un concert dedicat Zilei Victoriei URSS în cel de-al Doilea Război Mondial. Invitați speciali la acest eveniment au fost interpreții din Rusia – Iosif Kobzon şi Lev Leşcenko. Alături de ei, în scenă au au urcat și artiștii autohtoni: Serj Cuzencoff, formația ProBachus, Cristina Croitoru, Alexandru Manciu, Natalia Gordienco, Boris Covali, Constantin Moscovici şi Cristina Scarlat. Ei au urcat ieri, 9 mai, în scena din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a cânta veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial și pentru a le oferi bătrânilor din fața lor un moment de bucurie.

Această decizie a artiștilor, însă, a stârnit nemulțumirea unor tineri, care au sărit imediat cu acuzații și înjurături pe rețelele de socializare. Ba mai mult, unii blogeri au și îndemnat populația să nu mai susțină interpreții care au cântat pentru veterani. Dintre interpreții autohtoni, Adrian Ursu și Ana Barbu au renunțat să participe la acest concert, pe ultima sută de metri, iar restul au decis să facă ce cred că este mai bine. Unica.md a încercat să afle replica interpreților la acuzațiile aduse.

217146_10201029442888140_313083441_n”Nu este pentru prima dată când încerc alături de alți colegi de scenă să dăruim veteranilor o sărbătoare, o amintire, o bucurie. Adevărul este că până acum o făceam cu forțele proprii, în localuri mai mici și cu mai puțină lume. Anul acesta, atât veteranii cât și rudele acestora au avut ocazia să se întâlnească într-un spațiu public și cu invitați speciali, îndrăgiți de ei. Noi am avut onoare să cântăm alături de interpreți mari și împreună cu ei să le amintim veteranilor că ținem la ei. Doar datorită lor avem astăzi parte de pace și liniște. Iar atacurile verbale în adresa noastră, a artiștilor care au cântat ieri sunt doar un joc politic din care cineva va avea cu siguranță de câștigat. Lasă lumea să spună ce vrea, pentru asta sunt plătiți, la fel cum eu sunt plătit să cânt. Fiecare își face meseria! Păcat doar că unii o fac în defavoarea bătrânilor care au vrut pentru noi un viitor mai bun” a spus Boris Covali

”Nu vreau să comentez. Este foarte urât față de cei care ar fi putut să le fie bunici, tați sau frați. Au venit în piață să cânte și să se bucure, ca și acum mulți ani, că războiul a luat sfârșit. Am făcut-o pentru bătrânii în care am văzut bunei și străbunei, oameni care merită o sărbătoare”, a declarat Alexandru Manciu

601345_499699433398518_864449752_n”Am cântat și o să mai cânt pentru buneii nostri, pentru puținii veterani care au mai rămas. Mi se pare o absurditate să fim judecați pentru că am adus bucurie oamenilor care au luptat pentru noi și au lăsat acolo pe câmpul de luptă prieteni, frați, părinți. Poate lumea să vorbească, iar eu știu că așa este corect și frumos să mulțumim celor care ne-au asigurat un viitor liniștit. Ei și ce dacă am cântat în limba rusă? Noi le-am adus cântecele care le amintesc de acea perioadă din tinerețea lor și de clipa în care războiul a luat sfârșit”, ne-a mărturisit Cristina Croitoru

548502_290437344401328_516581202_n”Ceea ce a fost ieri în PMAN a fost o lecție de viață. Mă uimește politizarea acestui eveniment. Nu a fost organizat de un partid politic și nu am cânta pentru susținerea vreo unuia. A fost un război. Au murit mulți oameni: frați, tați, bunici, străbunei…ai mei și ai altora, indiferent de naționalitate. Este o zi a comemorării. O zi în care aduci un omagiu celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în pace. Cu fiecare cântec, veteranii prezenți la eveniment se luminau și se bucurau pentru că au ajuns aici. Oare ei nu merită să li se aducă omagiu pentru tot ce au trait în timpul războiului?” a spus solistul formației ”Noroc”, Serj Kuzenkoff

487780_430352053706231_1224989789_n”Îmi pare foarte rău că suntem atacați și considerați trădători. Eu îmi iubesc țara și limba. Altfel aș fi plecat de mult, ocazii am avut destule. Dar oare este o trădare să îți bucuri bunicii? Oare cei care ne aruncă vorbe grele nu au bunici? Oare ei nu au auzit ce a însemnat războiul pentru ei și cât de mult i-a marcat? Pentru mine personal a fost o placere să aduc aceste melodii profunde în fața veteranilor. Lumea a avut parte de un concert frumos, gratis și emoționant. Ei și ce dacă a fost organizat de Ambasada Rusiei? De ce nu au făcut ai noștri? Ce obicei urât de a ponegri o faptă frumoasă. În așa momente, cînd ochii celor care ne-au dăruit liniștea și pacea apare lumină, trebuie să uităm de politică și să fim OAMENI!” ne-a comunicat Cristina Scarlat. 

Natalia Bodiu

Accident grav în Italia. Un cetățean din Republica Moldova și o româncă au murit din cauza vitezei

O româncă în vârstă de 32 de ani și un cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani, au murit, în noaptea de joi spre vineri, într-un grav accident petrecut în Italia.

Accidentul s-a produs pe șoseaua de centură a orașului Pescara. Într-un tunel rutier, autoturismul condus de tânărul din Republica Moldova a atins lateral o altă mașină. Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de zidul de beton al tunelului, pe celălalt sens de mers.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi tineri din mașină, notează rotalianul.com.

Corpurile fără viață au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinii după ce pompierii au tăiat capota vehiculului.

Preliminar, se consideră că viteza excesivă la care se deplasa autoturismul condus de tânărul moldovean ar fi principala cauză a accidentului, ipoteză confirmată de mărturiile altor participanți la trafic și de daunele severe suferite de vehicul.

De asemenea, s-a constatat că niciuna dintre victime nu purta centura de siguranță în momentul accidentului.

Acum, autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor pentru a ajunge la noi concluzii.

Rușii au cotropit încă un sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă ocuparea unui sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei, un nou avans în cadrul unei ofensive pe care a declanşat-o în regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că soldaţii săi au eliberat Pervomaiske, localitate aflată la sud-vest de Avdiivka ocupată în februarie. Rusia revendică cu regularitate avansuri în zonă, în faţa unei armate ucrainene lipsită de muniţii şi care întâmpină dificultăţi în a recruta, notează France Presse.

Şeful statului major ucrainean, Oleksandr Sîrski, a anunţat anterior în cursul zilei de sâmbătă că ruşii presează şi în direcţia localităţii Ciasiv Iar din est, care se află sub „un foc constant”.

Sîrski a estimat sâmbătă că „situaţia pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile”.

„Asta se datorează în special unei intensificări semnificative a ofensivei duşmanului după alegerile prezidenţiale din Rusia”, care au avut loc la jumătatea lui martie, a scris el pe Telegram.

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au trăit o viață uniți și au murit la vârsta de 62 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.  Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit. Ce vârstă aveau | FOTO - Imaginea 4

Lori și fratele ei transsexual, George Schappell, s-au stins din viață la vârsta de 62 de ani, într-un spital din Pennsylvania, potrivit protv.ro.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu vor trăi mai mult de 30 de ani. Cei doi împărțeau inclusiv 30% din creier.

În timp ce Lori era aptă de muncă, George, care se confrunta cu dizabilități, folosea un scaun cu rotile. Lori era cea care îl ajuta să se deplaseze și îi împingea scaunul cu rotile.

George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowling, câștigând chiar și trofee.

În anii ’90, Lori a lucrat la o spălătorie din spital, organizându-și turele în funcție de concertele lui George. Succesul lui George i-a dus pe cei doi frați în călătorii în jurul lumii, conform Guinness World Records.

Anterior, ei au ținut prima pagină a ziarelor când George, numit inițial Dori, a recunoscut că este transsexual. George a recunoscut public ca este transsexual în 2007.

În acel moment, George și-a schimbat numele din Reba – un nume adoptat în onoarea idolului său Reba McEntire.

Gemenii siamezi au trăit într-un apartament cu două dormitoare din Pennsylvania, alternând între hobby-urile lor. Dormeau pe rând în dormitoae diferite și făceau duș separat, folosind perdeaua de la cadă.

Lori a susținut întotdeauna că este extrem de important să fie independenți și să își respecte intimitatea unul celuilalt.

„Sunt aici în corp, dar asta este tot. Doar pentru că nu putem să ne ridicăm și să ne îndepărtăm unul de celălalt nu înseamnă că nu putem avea intimitate”, a spus ea, conform Mirror.

Atunci când erau întrebați dacă vor să se separe, Lori și George spuneau categoric că nu.

„Teoria mea este următoarea: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?”, spunea George într-un interviu din 1997.

De la 105 kg la 50 kg!
Articolul anterior
Vedete sexy care au „muşcat din asfalt”! FOTO AMUZANTE
Articolul următor