Scene incredibile în Spania! Polițiștii s-au luat la bătaie cu pompierii

Peste 200 de pompieri din Galicia, aflați în grevă, au ieșit în stradă pentru a cere condiții de muncă mai bune. Protestele s-au transformat, însă, într-o bătaie în toată regula între pompieri și polițiști, scrie digi24.ro.

Protestele au început vineri în fața primăriei din Pontevedra, scrie El Pais, iar luni câteva sute de pompieri s-au strâns în Ourense în fața Consiliului Local unde au aruncat cu vopsea pe fațada clădirii și au dat foc la cauciucuri pe străzile orașului.

https://twitter.com/i/status/1716532248965505267

Strada s-a umplut de fum de la arderea anvelopelor și a petardelor. Cei peste 200 de pompieri s-au adunat la ușa sediului instituțional unde au fost prezenți zeci de polițiști și unde au avut loc momente de tensiune. Unul dintre pompieri a fost rănit în timpul confruntărilor. 

Sindicatul polițiștilor din Galicia a denunțat pe rețelele sociale protestul „radical” în care, susține sindicatul, protestatarii au atacat „cu violență și inclusiv cu un aruncător de flăcări” agenții care protejau instituțiile oficiale. Pompierii cer un acord colectiv la nivel regional, unificat pentru toate provinciile în funcție de profesia lor; aceleași condiții de muncă și salarii pentru pompierii din toate provinciile, asigurare mijloacelor tehnice necesare și asigurare unei resurse umane suficiente.

Teren public de peste trei hectare din Capitală, dobândit ilegal. Procuratura a inițiat investigații

Un grup criminal organizat este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale pentru dobândirea ilegală a unui teren public de peste 3,3 hectare din municipiul Chișinău, prin folosirea unei încheieri judecătorești false.

Astfel, procurorii PCCOCS s-au autosesizat și au pornit o urmărire penală, în rezultatul căreia au acumulat suficiente probe care ar permite solicitarea arestării a doi membrii ai grupului criminal organizat.

În acest sens, cei doi au fost anunțați în căutare internațională, iar procurorii PCCOCS au depus demers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care urmează a fi examinat în contumacie.

În cazul satisfacerii demersului procurorilor, cei doi învinuiți urmează să fie arestați pentru 30 de zile imediat după stabilirea locului aflării și reținerea acestora.

Reprezentanții PCCOCS menționează că investigațiile pe caz continuă și în privința altor terenuri și imobile pretins a fi dobândite ilicit de către membrii grupului criminal organizat.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la Chișinău

Delegația Uniunii Europene la Chișinău a arborat steagul Ucrainei pe clădirea sediului UE la Chișinău.

Steagul Ucrainei, arborat pe clădirea Delegației UE la ChișinăuFoto: European Union in the Republic of Moldova/Facebook

Potrivit Delegației, gestul vine să sprijine rezistența și curajul Ucrainei.

„Astăzi, ca și în oricare altă zi, suntem solidari cu Ucraina, marcând doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Reflectând la această zi, ne amintim cum, în ziua în care a început războiul în 2022, poporul Moldovei a dat dovadă de un extraordinar simț de solidaritate. Moldovenii și-au deschis inimile și ușile în fața celor care fugeau de războiul din Ucraina, demonstrând un adevărat spirit de compasiune și umanitate. Astăzi, steagul ucrainean este un simbol al curajului. Ucraina va învinge, iar Europa îi va fi alături la fiecare pas din această luptă”, se arată în mesajul Delegația Uniunii Europene în R. Moldova.

Amintim că astăzi, 24 februarie, se împlinesc doi ani de război în Ucraina.

Prețul gazelor naturale în Europa se prăbușește

Indicele olandez TTF de referință pentru prețurile europene ale gazelor naturale a înregistrat o scădere semnificativă în februarie 2024, coborând sub 25 EUR/megawatt-ora (MWh), atingând niveluri care nu au mai fost observate în timpul verii și marcând o scădere abruptă de peste 50% față de aceeași perioada a anului trecut, relatează Euronews.

Această tendința descendența este influențată de o combinație de factori climatici și economici, inclusiv temperaturi mai ridicate decât media în întreagă emisfera nordică și o scădere notabilă a cererii de gaze naturale, atât la nivel industrial, cât și casnic.

O iarnă blanda, în special în Franța și Germania, care se confruntă cu a patra cea mai caldă iarnă din ultimii 34 de ani, a contribuit la scăderea cererii de încălzire.

În prezent, nivelurile de stocare a gazelor naturale în Europa se află la noi maxime sezoniere în ultimii cinci ani, rezervele de gaze ale UE fiind de 65,9%, cele ale Germaniei de 71,56%, ale Italiei de 60,3% și ale Franței de 51,3%, potrivit datelor din inventarul agregat al depozitelor de gaze (AGSI) al Gas Infrastructure Europe (GIE).

O încetinire globală a activităților de producție începând cu anul 2022 a avut un impact semnificativ asupra cererii industriale de gaze, în special în Europa.

Tânără de 24 de ani din Capitală, prinsă cu droguri de către carabinieri
Articolul anterior
Ce se va schimba în Ucraina după renunțarea la ”limba moldovenească”
Articolul următor