Scumpirile nu se opresc! După benzină şi motorină, s-a majorat şi preţul cărbunelui

Toamna aceasta aduce o avalanșă de scumpiri pentru moldoveni. După creșterea prețului la pâine și alte produse alimentare, a prețului la combustibil dar și după anunțatele creșteri de tarife pentru consumul de gaz, moldovenii mai primesc o lovitură.

În pag de iarnă prețul la cărbune a crescut cu 25 la sută, scrie a-tv.md.

În acest an, tona de cărbune s-a scumpit de la 3500 de lei la 4000 de lei. Cei mai afectați de această scumpire vor fi oamenii de la sate care fac focul în sobe.

Paralel s-au scumpit și brichetele. Dacă anul trecut o tonă putea fi procurată la prețul de 3800 de lei, în acest an acesta a ajuns să coste 4000 de lei.

În același timp, un metru ster de lemne poate fi procurat cu 600-900 de lei, în funcție de gradul de duritate al lemnului.

Amintim, reprezentanții ”Moldovagaz” au anunțat că vor solicita creșterea cu 35% a tarifului la gazul natural pentru consumatorii finali. Dacă ANRE va accepta cererea, atunci un metru cub de gaze va costa pentru casnici în jur de 6 lei, față de 4,3 lei cât este în prezent.

Un angajat al Spitalului Raional Edineț, reținut de polițiști după ce ar fi eliberat certificate de vaccinare false
Articolul anterior
„Au murit arși ca șobolanii”, spun rudele revoltate ale pacinţilor morţi în incendiul produs în spitalul de la Constanţa
Articolul următor