Se teme să iasă în public! Putin a inaugurat din birou o linie de metrou din Moscova: ”Cer permisiunea pentru lansare. Dumnezeu să vă ajute!”

Vladimir Putin a dat miercuri startul traficului pe noua linie Marele Inel (BKL) a metroului din Moscova, dar a făcut-o prin intermediul unei legături video. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a participat, în schimb, personal la ceremonia de la staţia Sokolniki, relatează agenţia TASS, scrie observatornews.ro.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului fusese întrebat în urmă cu câteva zile dacă Vladimir Putin va veni la inaugurarea noii linii de metrou, dar Dmitri Peskov a fost evaziv şi le-a spus jurnaliştilor că le va anunţa în timp util programul preşedintelui. 

Miercuri, aflat în staţia de metrou Sokolniki, primarul Moscovei i-a cerut lui Putin, care se afla în birou, să se semneze pe harta metroului care arată circuitul noii linii. Preşedintele a răspuns: „Cu plăcere” şi şi-a lăsat semnătura mare pe hartă, făcută cu un marker albastru şi arătând apoi rezultatul în faţa camerei de filmat.

„Vă cer permisiunea pentru lansarea Marelui Inel de metrou”, a continuat primarul. „Care credeţi că va fi răspunsul?” – a întrebat Putin cu un zâmbet, apoi a dat comanda: „Permisiune acordată. Dumnezeu să vă ajute”! „Să mergem, băieţi!” – i-a îndemnat Sobianin pe lucrătorii de la metrou de care era înconjurat.

Putin a inaugurat o linie de metrou din birou

Prin acţiunea de miercuri au fost puse în funcţiune ultimele nouă staţii ale noului inel de metrou din capitala rusă, edilii sperând că vor îmbunătăţi serviciile de transport pentru 34 de districte din Moscova, cu o populaţie de 3,3 milioane de locuitori, şi că vor reduce încărcarea pe alte linii de metrou.

Noua linie de metrou are 70 de kilometri şi 31 de staţii şi a fost cel mai mare proiect de construcţie de metrou din Rusia şi unul dintre cele mai mari din lume din ultimele decenii, notează TASS. Primele cinci staţii ale liniei au fost inaugurate în 2018. 

O studentă la medicină din Rusia, omorâtă de un medicament cumpărat online

Anna Kolyada, în vârstă de 22 de ani, este o studentă la medicină din Rusia care a murit în condiții dramatice după ce a utilizat un medicament mai puțin convențional, cumpărat online.

Fost fotomodel, Anna Kolyada a decedat la spital după ce s-a confruntat cu o febră puternică în timp ce se deplasa la aeroport, pentru a zbura spre Dubai.

Conform presie din Rusia, tânăra a folosit un medicament japonez pentru stimularea imunității, pe bază de placentă umană, cumpărat de la o farmacie online.

Kolyada, care s-a autodenumit „antrenor de sănătate” în spațiul online, a suferit o acumulare de lichid în plămâni, șoc septic, insuficiență cardiacă și otrăvire a sângelui, murind la 10 zile după ce a fost internată în spital, conform ziare.com.

Cercurile negre pe cerul Moscovei care au băgat spaima în ruși. Video!

Inelele negre misterioase de origine necunoscută continuă să sperie locuitorii Moscovei și pe cei din regiune.

După apariția cu o zi înainte, pe 27 martie, a unui inel similar cu un diametru de câțiva metri peste Moscova, un fenomen similar a fost deja observat în alt loc din regiune. Unul dintre martori oculari a filmat cu camera unui telefon mobil, după care a publicat imaginile pe rețelele de socializare.

Rușii notează pe internet că locuitorii mai multor așezări din regiunea Moscovei au fost martorii unui eveniment ciudat. Ei sugerau că inelul de deasupra Moscovei a fost o consecință a evacuarii funinginei de la termocentralele orașului, dar noul inel din regiunea Moscovei nu mai poate fi explicat în acest fel.

Locuitorii sunt speriați și sugerează un sabotaj. Presa a relatat despre descoperirea în regiunea Moscova a epavei unei drone ucrainene la 100 de metri de o stație de tren, scrie ziare.com.

Cinci cetățeni români au murit într-un accident la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Două familii din Timișoara s-au urmărit cu mașinile prin orașul francez Strasbourg, luni, 27 martie, provocând un accident cu 5 morți și 4 răniți, relatează portalul Vocea Timișului și France Info.

Cinci români au murit într-un accident, la Strasbourg, după ce s-au urmărit cu mașinile prin oraș și au transmis cursa pe Facebook

Urmărirea, transmisă live, pe rețelele sociale, s-a declanșat după ce două familii, una din Strasbourg, cealaltă din Kiel, nordul Germaniei, s-au luat la ceartă în plină stradă, pe fondul unui conflict mai vechi, scriu cele două publicații.

Capul uneia dintre familii, Saban Stancu, a reproșat că a executat doi ani de închisoare „degeaba”, în urma unei „afaceri” cu autoturisme, și i-ar fi cerut cumnatului său, Banari Cârpaci, o sumă de bani ca despăgubire. Înțelegerea a fost refuzată și a început urmărirea.

Accidentul s-au produs în cartierul Port-du-Rhin din Strasbourg, după ce mașinile de lux s-au ciocnit, pe fondul vitezei excesive. La locul accidentului au fost trimise 26 de vehicule de salvare și 57 de pompieri.

„Una dintre mașini se îndrepta spre granița german. A fost ajunsă din urmă de cealaltă familie. Apoi s-au ciocnit, provocând accidentul”, a transmis poliția. 

Poliția a intervenit pentru a menține calmul. „Am desfășurat un sistem de securitate important pentru a încerca să stăpânim violența și tensiunile la fața locului”, a declarat unul dintre polițiști la France 3 Alsacia. 

Împușcături, după accident?

Potrivit Derniere Nouvelles Alsace, la locul accidentului s-ar fi auzit împușcături.

Până să ajungă personalul de prim-ajutor, două femei muriseră deja, iar un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a decedat la scurt timp, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Ulterior, la spital au mai murit două persoane. Alte patru persoane au fost rănite.

Parchetul Strasbourg a deschis o anchetă, încredințată direcției zonale a poliției judiciare, pentru a încerca să se stabilească circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Shakira susține că piesele ei împotriva lui Pique sunt ”mai eficiente” decât o ședință la psiholog: ”A fost o răbufnire grozavă”
Articolul anterior
Un hoţ a furat crosele de golf şi i-a lăsat proprietarei un bilet de scuze: ”Ale tale erau mult mai bune decât ale mele”
Articolul următor