Secretul lui Pelé. Fotbalistul a ascuns un obiect misterios într-un dulap din Vila Belmiro

Dulapul lui Pelé din vestiarul Vila Belmiro – stadionul lui Santos FC – păstrează în secret un obiect misterios, de 48 de ani, 2 luni şi 28 de zile. Cât timp clubul va păstra acest obiect, va fi norocos.

Pelé's health is gradually improving after hospitalization, doctors say |  CNN

În vestiarul Santos din Vila Belmiro se află un dulap al lui Pelé: nimeni nu ştie ce se află înăuntru, Pelé a încuiat vestiarul în ziua ultimului său meci cu clubul în 1974 şi a luat cheia cu el, transmite Mediafax.

Un obiect misterios care, de la moartea lui Pelé, a alimentat aura legendară a acestuia. Este o amuletă, ceva intim legat de istoria fotbalistului şi a clubului: cei de la Santos sunt convinşi de acest lucru, dar nu pot explica despre ce este vorba.

Nimeni, nici măcar conducerea clubului, nu ştie ce se află în cutia închisă de Perla Neagră şi păstrată în dulapul care nu a fost deschis niciodată din 2 octombrie 1974.

Pelé a închis acolo obiextul misterios în ziua ultimului său meci pentru Santos: era un obiect pe care voia să-l lase acolo pentru a pecetlui despărţirea de echipamentul care reprezenta totul pentru el.

Dulapul nu a fost atins de peste 48 de ani şi conţine acea cutie „specială” în care Pelé, după meciul cu Ponte Preta, a aşezat cu grijă un obiect folosit în acel meci.

Rogério Zilli, curatorul colecţiei dedicate lui Pelé, a declarat: „Cuvintele lui Pelé au fost foarte simple”, a mărturisit el pentru globo.com: „Atâta timp cât clubul păstrează acest obiect, va avea mult noroc.

De aceea, în ciuda modificărilor structurale care au avut loc de-a lungul timpului, dulapul nu a fost modificat, ci a rămas intact şi închis aşa cum l-a lăsat jucătorul. Şi nimeni de la club nu are cheia pentru a-l deschide.

„Nu ne-am gândit niciodată să îl deschidem”, a spus preşedintele Santos, Andres Rueda: „vom discuta cu familia şi vom decide ce vom face. Dacă acest mister va avea o soluţie sau va rămâne aşa”.

Accident tragic la Cimișlia! Un șofer de 24 de ani a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu mașina

O persoană a murit, iar alta a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a derapat de pe traseu și s-a răsturnat. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:00, la intrarea în satul Mihailovca, din raionul Cimișlia, sscrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, în accident a fost implicat un automobil de marca Dacia, la volanul căruia se afla un șofer originar din localitatea Baimaclia, din raionul Căușeni, carea avea în calitate de pasageră o femeie de 32 de ani, originară din localitatea Valea Hîrtopului, din același raion.Din motive încă nestabilite de anchetă, șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat de pe traseu și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Automobilul Dacia era condus de un tânăr de 24 de ani, care în urma accidentului a decedat pe loc.

Acesta se deplasa cu viteză excesivă, iar când a ajuns într-o curbă periculoasă, nu a ținut cont de vizibilitatea redusă pe timp de noapte și traseu umed, astfel a pierdut controlul asupra volanului, iar  ca rezultat mașina a derapat de pe traseu și a ajuns într-un șanț de pe acosstament, după carea fost proiectată înapoi pe carosabil unde și s-a răsturnat”, susține Poliția.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Din 1 ianuarie, în România cresc alocațiile de stat: Câți bani urmează să primească copiii moldoveni care dețin cetățenie română

Alocațiile de stat pentru copii urmează să crească de la 1 ianuarie 2025 cu 10,4%, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel, copiii cu vârsta peste doi ani urmează să primească 323 de lei pe lună, față de 292 de lei, suma pe care au primit-o până la sfârșitul anului 2024. Alocațiile de stat pentru copii au crescut ultima dată în ianuarie 2024, cu 13,8%, scrie digi24.ro.

Cum vor fi majorate alocațiile copiilor din România în anul 2025

Începând din luna ianuarie 2025, alocațiile de stat vor fi majorate astfel:

Pentru copiii care au peste doi ani, de la 292 de lei la 323 de lei/lună.

Pentru copiii sub doi ani sau copiii cu dizabilități, de la 719 lei la 794 lei/lună.

„Cei 3,6 milioane de copii, precum și tinerii care frecventează liceele și școlile profesionale vor primi alocații de stat majorate. Fondurile necesare provin din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, iar plățile sunt gestionate de Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Alocația pentru copii este o sumă de bani oferită de stat, care este distribuită părinților sau tutorilor copiilor, adolescenților și, în unele cazuri, adulților tineri. În România, alocația de stat pentru copii are caracter universal și constă într-o sumă de bani, acordată tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, care au reședința legală în România, precum și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

Trei cazuri de mituire la intrarea în țară

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni” și „Cahul-Oancea” au demonstrat dedicarea față de integritatea și respectarea legii, contracarând trei tentative de corupere activă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

24 decembrie 2024: un cetățean cu dublă cetățenie (ROU/MD) a încercat să ofere 50 RON pentru a evita aplicarea ștampilei de intrare în Republica Moldova.

26 decembrie 2024: un cetățean ucrainean a oferit 20 USD, încercând să evite prezentarea documentelor necesare pentru transportul pasagerilor.

27 decembrie 2024: un cetățean român cu document de identitate expirat a oferit 50 EUR pentru facilitarea trecerii frontierei.

Toate cazurile au fost raportate, iar cercetările sunt în desfășurare. Poliția de Frontieră rămâne fermă în aplicarea principiului „Toleranță Zero la Corupție”.

Evitați orice tentativă de mituire. Orice încercare de a influența ilegal deciziile autorităților se sancționează conform legii.

Dacă observați nereguli sau acte de corupție, vă încurajăm să le raportați autorităților competente pentru a contribui la menținerea unui climat de integritate.

Pentru denunțarea manifestărilor de corupție contactați Linia Anticorupție la numărul scurt 1520.Poliția de Frontieră este pentru a proteja, nu doar pentru a verifica. Cu sprijinul cetățenilor, putem construi împreună un mediu sigur și corect, unde legile sunt respectate de toți.” anunță Poliția de Frontieră.

Ex-procuror: Putin trebuie judecat anul acesta pentru crimele din Ucraina
Articolul anterior
Cătălin Măruță dispare de la Pro TV. Anunțul făcut de prezentator
Articolul următor