Secretul lui Pelé. Fotbalistul a ascuns un obiect misterios într-un dulap din Vila Belmiro

Dulapul lui Pelé din vestiarul Vila Belmiro – stadionul lui Santos FC – păstrează în secret un obiect misterios, de 48 de ani, 2 luni şi 28 de zile. Cât timp clubul va păstra acest obiect, va fi norocos.

Pelé's health is gradually improving after hospitalization, doctors say |  CNN

În vestiarul Santos din Vila Belmiro se află un dulap al lui Pelé: nimeni nu ştie ce se află înăuntru, Pelé a încuiat vestiarul în ziua ultimului său meci cu clubul în 1974 şi a luat cheia cu el, transmite Mediafax.

Un obiect misterios care, de la moartea lui Pelé, a alimentat aura legendară a acestuia. Este o amuletă, ceva intim legat de istoria fotbalistului şi a clubului: cei de la Santos sunt convinşi de acest lucru, dar nu pot explica despre ce este vorba.

Nimeni, nici măcar conducerea clubului, nu ştie ce se află în cutia închisă de Perla Neagră şi păstrată în dulapul care nu a fost deschis niciodată din 2 octombrie 1974.

Pelé a închis acolo obiextul misterios în ziua ultimului său meci pentru Santos: era un obiect pe care voia să-l lase acolo pentru a pecetlui despărţirea de echipamentul care reprezenta totul pentru el.

Dulapul nu a fost atins de peste 48 de ani şi conţine acea cutie „specială” în care Pelé, după meciul cu Ponte Preta, a aşezat cu grijă un obiect folosit în acel meci.

Rogério Zilli, curatorul colecţiei dedicate lui Pelé, a declarat: „Cuvintele lui Pelé au fost foarte simple”, a mărturisit el pentru globo.com: „Atâta timp cât clubul păstrează acest obiect, va avea mult noroc.

De aceea, în ciuda modificărilor structurale care au avut loc de-a lungul timpului, dulapul nu a fost modificat, ci a rămas intact şi închis aşa cum l-a lăsat jucătorul. Şi nimeni de la club nu are cheia pentru a-l deschide.

„Nu ne-am gândit niciodată să îl deschidem”, a spus preşedintele Santos, Andres Rueda: „vom discuta cu familia şi vom decide ce vom face. Dacă acest mister va avea o soluţie sau va rămâne aşa”.

Un avion s-a răsturnat pe pistă la Toronto: 18 răniți, inclusiv un copil

Un avion de pasageri s-a răsturnat pe pista unui Aeroport Internațional Pearson din Toronto, Canada, luni după-amiază, în timpul unei aterizări dificile pe fondul vântului puternic și al ninsorii. Aeronava avea la bord 80 de persoane. Toți pasagerii și membrii echipajului au supraviețuit. În urma impactului 18 persoane au fost rănite, inclusiv un copil, potrivit declarațiilor șefului pompierilor aeroportului, Todd Aitken. Copilul se află în stare stabilă și primește îngrijiri medicale la Spitalul pentru Copii din Toronto, scrie CNN.

Avionul, care decolase din Minneapolis, a fost autorizat să aterizeze la Toronto Pearson în jurul orei 15:00, ora locală. În acel moment, rafalele de vânt atingeau viteze de până la 60 km/h, iar echipele aeroportului încă lucrau la curățarea zăpezii acumulate în urma unei furtuni de iarnă.

La scurt timp după ce aeronava a început manevra de aterizare, aceasta s-a răsturnat, declanșând un incendiu. Pasagerii, suspendați cu capul în jos în scaunele lor, au fost nevoiți să iasă de urgență.

„Când totul s-a oprit, eram cu toții cu capul în jos. Am încercat să ieșim cât mai repede posibil”, a declarat pasagerul John Nelson.

Pompierii aeroportului au intervenit imediat, acoperind aeronava cu un strat gros de spumă ignifugă pentru a stinge incendiul. Un elicopter medical care se afla în apropiere a fost redirecționat pentru a ajuta la operațiunile de salvare.

„Avionul este cu roțile în sus și arde”, a transmis pilotul elicopterului către controlorii de trafic aerian.

Pasagerii au fost evacuați prin ieșirile de urgență, unii sărind pe pista acoperită de zăpadă cu bagajele de mână în brațe, în ciuda recomandărilor echipajului de a le lăsa în avion.

Traficul aerian a fost perturbat la cel mai mare aeroport din Canada

Accidentul a dus la închiderea temporară a tuturor celor cinci piste ale Aeroportului Pearson, ceea ce a provocat întârzieri masive și redirecționarea unor zboruri spre alte aeroporturi din regiune.

Până la ora 16:15, peste 200 de zboruri au fost anulate. Două dintre pistele afectate de accident vor rămâne închise mai multe zile pentru investigații, a anunțat CEO-ul aeroportului, Deborah Flint.

Autoritățile canadiene și americane urmează să analizeze cauzele producerii incidentului, iar anchetatorii vor examina atât datele de zbor, cât și condițiile meteorologice din momentul aterizării.

Emisarul SUA pentru Ucraina: Nicio pace nu va fi impusă liderului de la Kiev!

Generalul în retragere Keith Kellogg, emisarul președintelui american Donald Trump pentru Ucraina și Rusia, a subliniat luni că niciun acord de pace nu va fi impus Kievului, iar eventualele garanții de securitate oferite de Washington pentru o viitoare forță europeană de menținere a păcii urmează să fie discutate ulterior, conform Reuters.

Oficiali americani de rang înalt, inclusiv secretarul de stat Marco Rubio (dar nu și Kellogg), se vor întâlni marți, la Riad, cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru a discuta despre încheierea războiului din Ucraina și relațiile dintre Rusia și SUA.

Kellogg, care a precizat că va merge la Kiev să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în această săptămână, a declarat la sediul NATO din Bruxelles că un acord „nu va fi impus unui lider ales al unei națiuni suverane”.

De asemenea, el a menționat că discută cu aliații europeni, care doresc să participe la negocieri, dar a subliniat că nu este practic ca toate părțile să fie prezente la masa discuțiilor.

Oficialii europeni au fost surprinși de recentele acțiuni ale administrației Trump de a atrage Rusia, care a început o invazie la scară largă în Ucraina în urmă cu aproape trei ani, fiind confruntată cu sancțiuni occidentale și izolare diplomatică.

Washingtonul a trimis un chestionar capitalelor europene pentru a întreba ce ar putea face pentru a sprijini securitatea Kievului, aducând astfel o urgență în discuțiile dintre aliații europeni despre cum să reacționeze la schimbarea politicii americane. Liderii din Franța, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Polonia, Italia, Spania și Olanda, împreună cu înalți oficiali ai NATO și ai Uniunii Europene, au avut o reuniune de urgență la Paris.

Marea Britanie, Suedia și Germania au declarat că sunt deschise să trimită forțe de menținere a păcii în Ucraina, cu condiția unui mandat clar și acceptabil. Mulți oficiali au subliniat că ar lua în considerare trimiterea de trupe în Ucraina doar dacă SUA ar oferi o garanție de securitate. Întrebat dacă SUA vor oferi o astfel de garanție, Kellogg a răspuns: „Am fost cu președintele Trump, iar politica a fost întotdeauna: Nu iei nicio opțiune de pe masă”.

„Discuțiile despre eventualele garanții de securitate vor avea loc înainte de finalizarea oricăror discuții și acorduri”, a explicat Kellogg. „Răspunsurile la aceste întrebări vor fi stabilite pe măsură ce ne apropiem de finalizarea procesului”, a concluzionat el.

Alocații de 15 mil lei pentru 13 proiecte sectoriale pentru populația din Zona de Securitate

Prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.341/2024, autoritățile publice centrale și locale, au beneficiat de alocații bugetare în valoare de 15 mln. de lei pentru a implementa 31 de proiecte cu impact sectorial major pentru populația din perimetrul Zonei de Securitate, scrie oficial.md.

La fel, Consiliul raional Dubăsari a primit 4,6 mln. de lei pentru a compensa parțial unele cheltuieli suportate de proprietarii de terenuri agricole, amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, ca urmare a impunerii de către Tiraspol a plăților ilegale la transportarea recoltei sau a materialului semincer prin posturile neautorizate de control din Zona de Securitate.

Beneficiarii Programului, au avut obligația de a realiza activitățile stabilite, conform destinației și până la finele anului, iar după încheierea anului bugetar, au avut sarcina de a prezenta în adresa Cancelariei de Stat (Biroul politici de reintegrare), rapoarte anuale privind utilizarea mijloacelor alocate.

În rezultatul examinării rapoartelor prezentate de către autoritățile beneficiare s-a constatat că toate proiectele aprobate au fost finalizate, cu valorificarea sumei de 16,73 mln. de lei din totalul de 19,6 mln. de lei alocați în total, iar suma neutilizată de 2,87 mln. de lei a fost virată pe contul bugetului de stat, în corespundere cu prevederile pct.29 de la anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.131/2014.

În total, în perioada anilor 2011–2024, prin intermediul Programului dat au fost finanțate 581 de proiecte în valoare de peste 194 mln. de lei.

Ex-procuror: Putin trebuie judecat anul acesta pentru crimele din Ucraina
Articolul anterior
Cătălin Măruță dispare de la Pro TV. Anunțul făcut de prezentator
Articolul următor