Securitate bancară și antifraudă – campania Moldindconbank care te învață cum să te protejezi de escroci

Moldindconbank lansează inițiativa de prevenire și combatere a fraudelor ”Securitate bancară și antifraudă”, care are drept obiectiv educarea cetățenilor, indiferent de banca la care se deservesc, cu privire la pericolele la care sunt expuși. 

Suntem convinși că limbajul securității financiare este universal, iar fiecare deținător de card bancar poate preveni o tentativă de fraudă, precum și să învețe oamenii dragi cum să se ferească de escroci.

Alexander Picker, președintele Moldindconbank:

Pentru Moldindconbank, siguranța banilor clienților noștri și a datelor personale ale acestora este primordială. Cetățenii au încredere în bancă și, respectiv, noi ne asumăm extrem de serios responsabilitatea de a-i proteja de orice fraudă, indiferent că este lansată în mediul online, prin telefon sau alt canal de comunicare. Moldindconbank acționează prin diverse sisteme complexe de monitorizare pentru identificarea și combaterea fraudelor, însă suntem convinși că informarea continuă este esențială. De aceea, am decis să lansăm o campanie amplă, prin care ne propunem să familiarizăm populația cu privire la noile tipuri de fraudă, metodele de protecție și cum să recunoască o tentativă de fraudă”.

Campania a debutat prin lansarea unui spot, care demonstrează că grija se învață de acasă și poate fi arătată oricui, indiferent de generație. În următoarele luni, banca va utiliza toate mijloacele de comunicare pentru a informa clienții. Totodată, ei pot oricând apela la sfaturi de protecție împotriva fraudelor, precum și afla informație utilă, bine structurată într-o pagină dedicată pe site-ul băncii. 

Pentru a garanta siguranța clienților, Moldindconbank întreprinde mai multe măsuri de securitate, printre care codurile de autentificare a tranzacțiilor în mediul online, validarea plăților prin 3D secure, blocarea/deblocarea cardului prin aplicație, utilizarea softurilor moderne etc. Toate aceste acțiuni și multe altele confirmă angajamentul băncii de a proteja clienții săi în mediul virtual. Totuși, e necesar ca fiecare să fie vigilent și să se gândească de două ori, pentru a nu deveni victimă într-o singură clipă. 

Dacă ai suspiciune sau ești convins că ai fost contactat de escroci și ești client Moldindconbank, ia legătura cu noi la numărul 022 71 71 71.

Moldindconbank – mereu alături!

Peste un kilogram de ciuperci cu efect psihotrop, depistate într-un colet din Federația Rusă

Funcționarii postului vamal Chișinău 4 au supus controlului o trimitere poștală internațională, parvenită din Federația Rusă în adresa unei persoane fizice, rezidentă a Republicii Moldova.

În baza analizei de risc, a fost dispusă efectuarea controlului fizic amănunțit privind conținutul coletului.

În rezultat, în interiorul trimiterii poștale au fost depistate șapte pachete de ciuperci cu efect psihotrop, cu cantitatea totală de 1,2 kg.

Substanțele au fost reținute și transmise pentru expertiză, iar investigațiile continuă.

Amintim că, potrivit legislației vamale, este interzisă introducerea și scoaterea pe/de pe teritoriul țării a substanțelor stupefiante sau psihotrope.

Un salon de masaj nu mai primește bărbați. Motivul neașteptat pentru care proprietara a luat această decizie

După o lungă perioadă de activitate, proprietara unui salon de masaj din Cornate d’Adda, provincia Monza și Brianza, Italia, a luat o decizie radicală: a interzis accesul bărbaților la salon, motivând că aceștia solicită servicii sexuale, scrie presa română.

Bărbații, în general, cer, uneori mai subtil, alteori mai explicit, servicii de natură sexuală, generând astfel presiune și inconfort, conform relatărilor din Corriere della Sera.

Alessandra Fumagalli, în vârstă de 42 de ani, proprietara salonului, a anunțat această decizie pe pagina de Facebook a afacerii sale, primind un val de mesaje de solidaritate din partea femeilor, dar și a unor bărbați.

„Cu noroc, nu toți sunt la fel”, a menționat Fumagalli, subliniind că bărbații care sunt deja clienți vechi sunt în continuare bineveniți, datorită relației de încredere deja stabilită. Însă, cei noi nu vor mai fi primiți.

Întrebări „umilitoare” și sentimentul de jenă

„Apelurile telefonice sunt, de obicei, neutre în ton. Întrebările sunt mereu aceleași: despre prețuri, programări, adresa salonului. Dar spre final, tonul vocii devine mai grav, ca și cum ar ascunde o anumită jenă: „Sau, în timpul masajului, trebuie să fiu complet dezbrăcat?”. Ca femeie, mai mult decât ca profesionist, mă simt umilită”, a mărturisit Fumagalli.

Moldoveanul Carla’s Dreams, printre cei mai bine plătiți artiști. Cât iau vedetele pentru o oră de concert

Sumele pe care le obțin mai mulți artiști pentru cântatul la evenimente sunt colosale. Unul din ce mai cotați este moldoveanul, Carla’s Dreams, care percepe 15.000 de euro pentru 60 de minute, scrie dailybusiness.ro.

Sumele pe care le obțin artiștii pentru cântatul la evenimente sunt colosale. Inna este cel mai bine plătită, câștigând între 17.000 și 19.000 de euro pentru 45 de minute de cântat.

Sumele fabuloase câștigate de artiști. Inna nu e singura care câștigă sume impresionante din evenimente. Și alți artiști au niște tarife fixe ca să cânte 45 de minute sau o oră. Pe locul următor este Carla’s Dreams, care percepe 15.000 de euro pentru 60 de minute. Nici Delia nu se lasă mai prejos, artista cere tot 15.000 de euro pentru o oră de show.

Sumele fabuloase câștigate de artiștii români. Cine sunt cel mai bine plătiți:

 • Inna – între 17.000 și 19.000 de euro/45 de minute;
 • Carla’s Dreams – aproximativ 15.000 de euro/60 de minute;
 • Delia – aproximativ 15.000 de euro/60 de minute;
 • Loredana Groza – aproape 15.000 de euro/60 de minute;
 • Smiley – aproximativ 12.000 de euro/45 – 60 de minute, plus doleanțe;
 • Andra Măruță – aproximativ 12.000 de euro/60 de minute;
 • Paraziții – aproximativ 10.000 de euro;
 • Irina Rimes – aproximativ 10.000 de euro;
 • The Motans – aproximativ 10.000 de euro;
 • Theo Rose – aproximativ 10.000 de euro;
 • Puya – 4.500 de euro/60 de minute;
 • Andreea Bălan – 4.500 de euro/60 de minute;
 • Antonia – aproximativ 5.500 de euro/40 de minute;
 • Alex Velea – aproximativ 4.400 de euro
 • Adda și trupa ei – 3.500 de euro
 • Ruby – 3.500 de euro
 • Ștefania și Speak – 3.500 de euro
 • Sore – 3.500 de euro

Sumele fabuloase câștigate de artiștii români. Din evenimente și întreaga activitate muzicală.

Maia Sandu pleacă în România sâmbătă. Va fi premiată la Timișoara
Articolul anterior
Salvată de la moarte! O pacientă a fost resuscitată cu succes de o echipă de medici de pe o ambulanță, din Hâncești
Articolul următor