Șeful organizației paramilitare ruse Wagner acuză Rusia că a încercat să-i arunce în aer soldații

Evgheni Prigojin, liderul organizației paramilitare Wagner, care s-a aflat adesea în conflict cu conducerea militară rusă, pare să fi dus mai departe această dispută, acuzând forțele pro-Moscova că au încercat să îi arunce în aer oamenii, potrivit Sky News.

TV8.md - Grupul Wagner se va retrage din Bahmut. Prigojin: „Părăsim  Artiomovsk până pe 1 iunie”

Luptătorii lui Prigojin au preluat controlul orașului Bahmut din estul Ucrainei în luna mai, după luni de lupte sângeroase, iar de atunci au cedat pozițiile lor forțelor regulate rusești, transmite hotnews.ro.

Postând astăzi pe Telegram, șeful mercenarilor a declarat că trupele sale au găsit o duzină de clădiri în care oficiali ai Ministerului Apărării au plantat explozibili, inclusiv mine antitanc.

Oficialii ar fi declarat că ordinele de a planta dispozitivele au venit de la superiorii lor.

Prigojin a declarat că mișcarea nu a fost „necesară pentru a descuraja inamicul”, deoarece zona în cauză se afla în „spate”.

„Prin urmare, putem presupune că aceste încărcături erau destinate să întâmpine unitățile Wagner care înaintau”, a spus el.

Nicio încărcătură nu a fost declanșată și nimeni nu a fost rănit, a declarat liderul Wagner, adăugând: „Presupunem că aceasta a fost o încercare de biciuire publică”.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat acuzele șefului mercenarilor.

„Clovnii care conduc armata rusă”

Nu mai departe de zilele trecute, Prigojin spunea că mercenarii săi vor continua să lupte în Ucraina dacă oamenii săi ar obține o secțiune separată a frontului fără a fi nevoiți să depindă de „clovnii” care conduc forțele armate ruse, informează Reuters.

„Dacă întregul lanț (de comandă) este 100% eșuat și va fi condus doar de clovni care transformă oamenii în carne, atunci nu vom participa la el”, a declarat Prigojin, cunoscut pentru comentariile sale tranșante, adesea pline de înjurături, cu privire la desfășurarea războiului.

„Bucătarul lui Putin”, fost pușcăriaș și vânzător de hot-dog, a căpătat o notorietate în timpul celor 15 luni de război din Ucraina și i-a insultat constant pe cei mai importanți militari ai președintelui Vladimir Putin, în special pe ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și pe șeful Statului Major General Valeri Gerasimov, în privința realizărilor de pe câmpul de luptă.

Nici Șoigu și nici Gerasimov nu au răspuns în public la insultele sale.

Prigojin, care a glumit săptămâna trecută că porecla sa ar trebui să fie „măcelarul lui Putin” și nu „bucătarul lui Putin”, a declarat miercuri că a cerut procurorilor să investigheze dacă înalți oficiali ruși din domeniul apărării au comis vreo „crimă” înainte sau în timpul războiului din Ucraina.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Tânăr muzician și poet din Ucraina, mort pe câmpul de luptă. Mesajul plin de durere al mamei
Articolul anterior
Mai multe recipiente cu botox, depistate într-un bagaj la Aeroport
Articolul următor