Sergiu Obadă vrea să meargă din nou! Ajută-l să adune suma necesară pentru operație

Sergiu Obadă este tânărul care a devenit cunoscut grație muncii sale. Deși este țintuit în scaunul cu rotile, acesta realizează piese impresionante de mobilier în format 3D, iar cu banii câștigați își asigură existența și procedurile de reabilitare de care are nevoie.

separator
Tehnica în care lucrează tânărul este una sofisticată, combină lemnul cu sticla și obține lucrări în 3D de la care îți iei cu greu privirea. 

Destinul lui Sergiu s-a schimbat în urmă cu 10 ani, când o fracțiune de secundă și neatenția altora în trafic i-a schimbat radical viața, iar tânărul s-a pomenit în scaunul cu rotile acceptând cu greu un alt destin. O fire sportivă, un bărbat care ducea un mod sănătos de viață s-a trezit țintuit la pat visând la clipa când va putea merge din nou.

„Medicul neurolog mi-a spus că pot sa am o viață normală doar dacă voi efectua o intervenție chirurgicală în străinătate și voi ține muschii tonifiați toată viața. Recent mi s-a confirmat cererea mea pentru intervenție în străinătate, pentru că abia acum mi-au motivat această îndelungă așteptare prin faptul că recent au dat începutul acestor operații, am simțit o oază de încredere până a-mi arunca ochii la finele paginii, unde era bine accentuat pe fundal alb, de culoarea neagră, acea sumă care este unicul impediment în realizarea celui mai măreț vis al meu”, povestește Sergiu.
Sergiu a inițiat o campanie de colectare de fonduri, pentru operația care ar putea să-i ofere o nouă viață, cea în care va merge pe propriile picioare. Pentru a-și realiza visul, tânărul are nevoie de suma de 110.000 euro.

,,Sunt un om puternic, prin acțiunile mele îi determin pe tineri să conștientizeze că în viață trebuie să lupți și să fii puternic, soarta te încearcă de multe ori, tu trebuie să găsești calea de a trece orice obstacol și să mergi mai departe. Astăzi, vreau să ajung la inima fiecarui om și să-i aduc un gând care ar suna foarte scurt, dar sufletist ”Mâna ta – pasul meu”. Azi te rog pe Tine, oricine ai fi, și oriunde ai citi acum aceste rânduri, ajută-mă să-mi număr pașii din nou!”, roagă Sergiu.

Donează AICI pentru a-i întinde o mână de ajutor tânărului!  

Iată doar câteva piese din colecția de mobilier pe care le realizează Sergiu Obadă!         

A ademenit-o într-o pădure, a drogat-o, apoi a violat-o! Cum și-a bătut joc un individ de o copilă de 14 ani, după ce i-a dat narcotice

Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, la 05 martie 2023, după ce a consumat droguri cu o minoră de 14 ani într-o pădure, în scopul satisfacerii poftei sexuale a întreținut cu aceasta un raport sexual forțat în automobilul său. 

Inițial, printr-o sentință pronunțată la 07 iulie 2023, inculpatul a fost condamnat pentru fapta descrisă la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu suspendarea condiționată e executării pedepsei pe o perioadă de probă de 4 ani.

Procurorii nu au fost de acord cu sentința și au contestat-o cu apel, astfel că printr-o decizie pronunțată de Curtea de Apel la 08 noiembrie 2023, s-a decis casarea sentinței și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Grup infracțional care promova fascismul și nega Holocaustul, destructurat de procurori. Erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet

Procurorii PCCOCS, cu suportul informațional al SIS, anunță destructurarea activității unui grup infracțional care în decursului anului 2023 promova pe un canal de Telegram mesaje fasciste și antisemite și nega Holocaustul.

Urmare a documentării activității infracționale, au fost indicați și citați spre audiere la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) doi bănuiți. Aceștia sunt din Chișinău, cu vârste de 34 și 17 ani. Atât bărbatul, cât și adolescentul (cel din urmă provenind dintr-o familie de juriști) erau susținători activi ai ideologiei promovate pe internet, inclusiv în contextul conflictului armat israeliano-palestinian actual și sunt pasionați de literatură la subiectul negării Holocaustului.

Ulterior pornirii urmăririi penale și citării lor la procuratura specializată, canalul Telegram a fost șters. Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Gazul, mai ieftin de astăzi. Noile tarife au intrat în vigoare

De astăzi plătim mai puțin pentru gaz. Noile tarife au fost publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, consumatorii casnici vor achita 13.39 lei (fără TVA), cu 3,3 lei mai puțin decât în prezent.

Până astăzi, moldovenii achitau un tarif de 16,73 lei pentru un metru cub de gaz. Cu 8% TVA, tariful la gaz pentru consumatorii casnici este de 18,06 lei.


Tragedie la Campionatul Mondial de Nataţie. Două persoane și-au pierdut viața şi cel puţin zece au fost rănite
Articolul anterior
Anunț important pentru amatorii de comenzi online și shopping în străinătate
Articolul următor