Sfaturi de la Andreea Bălan pentru mamele care trec printr-un divorț. Artista crește singură două fetițe

Andreea Bălan este una dintre mămicile extrem de dedicate din showbiz-ul românesc, având grijă ca micuțele ei, Ela și Clara, să aibă parte de tot ce este mai bun. Vedeta le-a sugerat tuturor mămicilor să ceară ajutor atunci când simt că au nevoie de o pauză. De asemenea, în exclusivitate pentru Ego.ro, ea a oferit și un sfat pentru femeile care trec printr-un divorț.

Andreea Bălan: “Indiferent de greutăți, apreciem ce avem, atât cât avem și trăim această viață că doar una avem”

Andreea Bălan este o mămică mândră. Vedeta pune fericirea fiicelor sale pe primul loc. Cântăreața ne-a recunoscut că, pentru ca mamele să fie mereu într-o formă bună atunci când petrec timp cu micuții lor, este necesar să ceară ajutor atunci când vor să aibă parte de o pauză.

“Vreau să fie fericite. Cel mai important este să fie fericite și să se joace. Cât mai mult să se joace. Eu și buni, amândouă, avem grijă de ele din toate punctele de vedere. Mi-a fost foarte dor de ele (n.r. când a fost la America Express) și acum încerc să compensez cât mai mult, să stau nonstop cu ele pentru că am fost plecată o lună și ceva. Nu (n.r. nu are momente grele). Să zicem, când erau mai mici, căci acum a devenit ușor, sunt mari, vorbesc, merg la grădiniță, Ela este în clasa 0. Devine din ce în ce mai ușor.

Dar, când erau mici, da, era greu pentru că erau apropiate de vârstă și na, una mergea de-a bușilea, una voia ceva. Și atunci am avut ajutor. Este foarte important, într-adevăr, pentru o mămică, atunci când simte că nu mai poate, să își ia timpul ei, să se retragă într-o cameră, să se relaxeze, să facă o baie și să ceară ajutor. Sunt multe mămici care poate nu…nu mă refer aici la bone, poate nu îți permiți o bonă. Mă refer la o mamă, o prietenă, o amică. Cere ajutor ca să poți să fii limpede și să ai grijă de copiii tăi în continuare, cu zâmbetul pe buze. Copiii nu trebuie să te simtă tristă sau supărată.”

Mama ei o ajută în fiecare clipă

Cântăreața are parte de un ajutor de nădejde. Aceasta se bucură de faptul că mama îi este aproape în orice clipă, astfel că femeia care i-a dat viață se ocupă de întreținerea casei, dar și de bunăstarea celor două micuțe atunci când artista este ocupată:

“La mama (n.r. se duce când are nevoie de ajutor). Normal, mama locuiește cu noi. Mama are grijă de casă, mama are grijă de tot. Mama are 3 fete. Fără mama, am muri de foame. Este de toate mama. Face cumpărăturile, are grijă de casă, de pisică, avem și două broaște, avem și un papagal. Aveam și un cățel, dar nu mai avem că deja era prea greu.”

Ce sfat are pentru mamele care trec printr-un divorț

În același timp, artista le-a oferit mămicilor care trec printr-un divorț un sfat. Vedeta a susținut că despărțirile nu mai sunt un subiect tabu în zilele noastre, astfel că femeile trebuie să își amintească de faptul că au parte de multe bucurii aduse de copii:

“Trăim într-o epocă, într-o perioadă, în care despărțirile sunt așa, na…oamenii nu se mai comit pe toată viața. Bărbații nu mai sunt atât de pe long term ca pe vremuri și nu mai sunt atât de asumați. Nu sunt nici prima și nici ultima și sunt foarte multe femei care își cresc copiii singure și își refac viața fără nicio problemă, adică deja e OK.

Trebuie să privești situația prin care ai trecut și din alt punct de vedere, să vezi partea plină a paharului, să vezi că ai doi copii minunați sau un copil sau trei sau câți ai, să privești că sunt un dar de la Dumnezeu și că indiferent dacă mai ești sau nu cu bărbatul respectiv, acei copiii sunt pe viață și sunt cu tine, te iubesc, îți dau o iubire pură. Indiferent de greutăți, apreciem ce avem, atât cât avem și trăim această viață că doar una avem. Mâine, poimâine, așa, într-o secundă, poți să nu mai trăiești, să nu mai fii aici. Ai clipit și nu mai ești pe pământ, puf!”

sursa: www. ego.ro

Scene memorabile într-un avion. Pilotul și-a cerut iubita în căsătorie, chiar în fața pasagerilor

Pasagerii unei aeronave poloneze au asistat la o scenă demnă de o comedie romantică. Pilotul a ieșit din cabina lui, s-a așezat în genunchi și a cerut-o de soție pe partenera sa, însoțitoare de bord.

Scene memorabile într-un avion. Pilotul și-a cerut iubita în căsătorie

Cu puțin înainte ca avionul să decoleze de pe aeroportul din Varșovia, căpitanul a apărut copleșit de emoții în fața pasagerilor, transmite stirileprotv.ro.

A folosit sistemul de comunicații ca să povestească despre femeia pe care a cunoscut-o cu un an și jumătate în urmă, într-un zbor cu destinația Cracovia.

Acum, când pleca spre aceeași destinație, a făcut gestul romantic. Cineva i-a înmânat un buchet cu flori, apoi s-a pus într-un genunchi. Momentul le-a adus unora aminte de scenariul unui film siropos. „Da” a fost și răspunsul eroinei din viața reală.

Momentul – filmat de un coleg al pilotului – a fost postat pe internet și a impresionat romantici din toată lumea.

Astăzi este marcată Ziua Drapelului Republicii Moldova

Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului Republicii Moldova, simbolul oficial major al suveranității și independenței Republicii Moldova. Decizia instituirii unei astfel de zile a fost luată în anul 2010 odată cu adoptarea de către Parlament a unei legi privind drapelul național. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe data de 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ.

Oficializarea tricolorului a fost cerută de participanții la Marea Adunare Națională din 27 august 1989, printr-o rezoluție specială cu privire la simbolurile naționale, scrie radiomoldova.md. 

Drapelul de stat al țării – Tricolorul

În Constituția Republicii Moldova este consemnat că Drapelul de Stat al țării este Tricolor. Culorile sunt dispuse vertical și dispune de albastru, galben, roșu. În centru, pe fâșia de culoare galbenă, este imprimată Stema și a fost cel de-al doilea simbol de stat care s-a afirmat în țara noastră. Își are originile cele mai îndepărtate în stema medievală a Țării Moldovei. Aceasta reprezintă un scut tăiat pe orizontală în culoarea roșie și albastră, încărcat cu capul de bour având între coarne o stea cu opt raze. Capul de bour este flancat în dreapta de o roză cu cinci petale, iar în stânga de o semilună întoarsă spre stânga.

Al treilea simbol de stat este Imnul Republicii Moldova – „Limba noastră”, scris de Alexei Mateevici. Din anul 1991 până în 1994 imnul de stat a fost „Deșteaptă-te Române”.

Respectul față de Drapelul de Stat, consfințit în lege

Legea privind Drapelul de Stat al țării prevede că cetățenii Republicii Moldova și străinii aflați pe teritoriul țării noastre sunt datori să manifeste respect față de Tricolor și să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia. La ceremoniile de arborare a Drapelului de Stat cu prilejul solemnităților, asistența va sta în picioare, bărbații îl vor onora cu capul descoperit, iar militarii de toate gradele vor da onorul conform regulamentelor militare. Aceeași lege tricolorul are prioritate și va ocupa un loc de onoare în cazul arborării Drapelului de Stat împreună cu drapelele altor state pe teritoriul țării.

Persoanele juridice și fizice pot stabili și alte formule de onor și salutare a Drapelului de Stat, în conformitate cu necesitățile lor specifice, prin regulamente speciale proprii avizate de Comisia Națională de Heraldică. Legea mai prevede, că în cazul arborării Drapelului de Stat împreună cu drapelele altor state pe teritoriul țării, Drapelul de Stat are prioritate și va ocupa locul de onoare.

Conducătorii autorităților și instituțiilor publice, șefii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare ale Republicii Moldova, conducătorii persoanelor juridice și persoanele fizice care arborează, utilizează sau reproduc Drapelul de Stat sunt obligați să asigure utilizarea corectă, demnitatea și integritatea acestuia. Distrugerea Drapelului de Stat uzat sau deteriorat se face de manieră ceremonioasă, prin ardere în privat.

27 aprilie – Ziua Drapelului de Stat

Ziua Drapelului de Stat este marcată începând cu anul 2010, odată cu adoptarea de către Parlament a unei legi privind drapelul național. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a invitat cetățenii să arboreze în această zi tricolorul.

„Tricolorul este simbolul cu care ne-am dobândit independența, libertatea și suveranitatea, dreptul de a alege noi pentru noi calea pe care vrem să mergem. Haideți ca în această zi, toți cei care au posibilitatea, să arboreze tricolorul. Să purtăm acest drapel cu mândrie oriunde am fi, acasă sau în diasporă”, a menționat Președintele Parlamentului.

Intoxicaţie în masă cu Salmonella, la un restaurant din capitală. Care este starea victimelor

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de toxiinfecţie alimentară în grup, asociat consumului unor produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară.

Dintre acestea, la moment, sunt spitalizate opt persoane în instituții medicale din mun. Chișinău, iar celelalte primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie. La internare, persoanele prezentau slăbiciune generală, febră 38 – 40 ℃, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide multiple. Gradul de severitate al bolii la persoanele afectate a fost apreciat ca fiind grav-mediu.

În cadrul investigațiilor de laborator ale probelor biologice de la persoanele bolnave și ale angajaților rețelei de alimentație publică s-a depistat Salmonella enteritidis.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău, de comun cu asistența medicală primară și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat anchetarea epidemiologică și realizarea măsurilor antiepidemice în focar pentru limitarea răspândirii bolii.

Salmoneloza este o infecție bacteriană comună omului și animalelor, care afectează tractul intestinal. Oamenii, cel mai frecvent se infectează în urma consumului de carne, ouă sau produse din ouă crude (ex. maioneza) contaminate primar și insuficient preparate termic. De asemenea, alimentele pot fi contaminate secundar, atunci când în procesul de preparare a produselor alimentare sunt implicate persoane bolnave.

ANSP atenţionează populaţia că, pentru prevenirea bolilor diareice acute și a toxiinfecțiilor alimentare, inclusiv a izbucnirilor de grup este necesar DE RESPECTAT CINCI REGULI DE BAZĂ:

  • Spălarea mâinilor cu săpun după utilizarea WC-ului şi înainte de masă;
  • Separarea produselor gata şi a materiei prime în frigider;
  • Respectarea regimului de prelucrare termică a produselor alimentare;
  • Păstrarea alimentelor gata în frigider și nu la temperatura camerei;
  • Utilizarea apei și materiei prime la prepararea bucatelor din surse sigure.

Vedeta care a purtat o „perdea” transparentă pe post de rochie! Toate privirile au fost asupra ei
Articolul anterior
Tânără însărcinată în 7 luni, incendiată de soț și socri în India, după ce a refuzat să le înapoieze bijuteriile dăruite la nuntă
Articolul următor