Și-a sacrificat cariera și a devenit tată singur pentru un băiețel abandonat, diagnosticat cu autism și care nu putea să vorbească

Ruben Ramos a crezut dintotdeauna că dragostea poate face magie și a preferat să se mențină plin de speranță și ambițios pe tot parcursul vieții sale. Își dorea nespus de mult să își întemeieze o familie și știa că, la un moment dat, își va putea îndeplini visul, scrie www.divahair.ro.

El a emigrat din Mexic și și-a petrecut întreaga copilărie în Texas. Familia sa a fost săracă și, din păcate, cu greu și-a permis să îl crească și să îl întrețină. Când era copil era deseori ridiculizat pentru că nu purta haine scumpe sau pantofi de lux.

Însă Ruben a încercat să nu pună la suflet tachinările altora, ci chiar le-a folosit ca sursă de motivație pentru a evolua și pentru a-și depăși condiția. În cele din urmă, el a devenit prima persoană din familie care a absolvit liceul și a obținut diploma de licență. Cu toate acestea, cea mai remarcabilă realizare era pe care să apară.

La doar 29 de ani, tânărul era deja un mândru director de marketing și ducea o viață bună. Chiar și așa, ceva lipsea și nu se simțea împlinit. Voia neapărat să își întemeieze o familie. A început să se informeze despre întregul proces al înfierii, dar și despre plasament, iar apoi a luat marea decizie.

Deși a avut parte de sprijinul rudelor sale, bărbatul a înfruntat de unul singur dificultățile administrative de care s-a lovit în drumul său. Și chiar dacă lucrurile nu au părut promițătoare de la bun început, totul s-a schimbat atunci când la cunoscut pe micuțul Hector la un eveniment de adopție. Copilul era autist și nu putea să vorbească.

În ciuda condiției sale, Ruben s-a atașat instantaneu de băiețelul mexican și a vrut neapărat să îi ofere un loc sigur în care să crească și să se dezvolte. Hector i-a furat, pur și simplu, inima.

„Încă îmi amintesc prima dată când l-am văzut. Îmi amintesc cum era îmbrăcat, îmi amintesc privirea din ochii lui și cât de inocent arăta. Nu mă puteam opri din a-l privi”, a mărturisit bărbatul.

Imagine cu Ruben și Hector la biserică

Din păcate, a-i oferi lui Hector un cămin iubitor nu a fost atât de simplu pe cât și-a imaginat Ruben. După ce a depus actele necesare pentru a-i deveni părinte, bărbatul a aflat că nu a fost selectat și că nu va putea face asta. Vestea l-a distrus, dar, în același timp, l-a motivat să-și păstreze speranța. Avea atât de multă iubire de dăruit, încât nu putea să se dea bătut.

Timp de doi ani, având licență de adopție, bărbatul a așteptat constant să fie selectat pentru a deveni părinte. Din păcate, timpul a trecut, iar dorința sa nu s-a mai îndeplinit. În ianuarie 2018, a decis să renunțe la licența de adopție. Procesul era epuizant.

Dar, chiar și așa, după numeroasele dezamăgiri de care a avut parte, Ruben nu l-a uitat niciodată pe micuțul Hector. Chiar când se pregătea să își încheie licența, a primit un telefon neașteptat din partea asistentului său social.

„Încă îmi amintesc cuvintele lui: „Domnule Ramos, vă amintiți de Hector? Ei bine, nu s-a adaptat în familia care a fost selectată pentru el și asistentul său social ar dori să știe dacă mai sunteți interesat de el?””, a povestit bărbatul.

Ruben a fost șocat de ceea ce se întâmplase, dar a spus „da” fără să stea pe gânduri. Trei zile mai târziu, copilașul a ajuns la ușa lui și acesta a fost începutul vieții lor împreună.

Tăticul a fost nevoit să facă numeroase sacrificii pentru a-l face pe micuțul său fericit. Chiar dacă era copleșit, știa că trebuie să lupte pentru a nu-și pierde băiatul. În timp ce băiețelul dormea, într-o noapte, el și-a jurat că îl va iubi indiferent de obstacolele care îi vor apărea în cale. Cu timpul, a reușit să construiască o relație incredibilă cu copilul, bazată pe iubire și respect.

În cele din urmă, bărbatul a fost nevoit să renunțe la slujba sa, care în trecut îi aducea mândrie și bucurie. Nu a fost deloc o decizie ușoară, dar a meritat până la urmă. Chiar dacă și-a lăsat cariera în urmă, Ruben a primit un nou titlu, acela de tată. În ziua de 14 august 2020, Hector a fost adoptat în mod oficial.

„Titlul de tată se câștigă”, a spus fericitul tătic.

Imagine cu Ruben și Hector îmbrăcați în tricouri negre

De asemenea, Hector a fost încântat și bucuros că și-a găsit o casă și o familie pentru totdeauna. După ce a primit marea veste, a alergat la tăticul său în brațe și i-a spus: „Te iubesc atât de mult. Te iubesc foarte, foarte mult”.

Băiețelul i-a zis pentru prima dată „tată” lui Ruben atunci când, într-o zi, a venit să îl ia de la școală. Bărbatul a fost de-a dreptul extaziat să-l audă numindu-l astfel.

„După ce am tras pe dreapta și am plâns ca un copil în parcare timp de aproximativ 15 minute, am știut că aceea a fost cea mai valoroasă, cea mai semnificativă realizare din întreaga mea viață și că nu mai era cale de întoarcere.”, povestit el.

Ruben a avut multe de îndurat până să devină tată. Și-a pierdut părul din cauza stresului, a renunțat la cariera sa și sănătatea sa mintală începuse să fie afectată. Chiar și așa, suferința și eforturile au meritat pentru că, mulțumită iubirii sale de neegalat, întreaga viață a lui Hector s-a schimbat. Micuțul a început să cânte, sa obțină rezultate bune la școală și chiar să vorbească.

„În 2020, am trecut prin mai multe pierderi. Mi-am pierdut câinele, slujba și relațiile. Dar, prin haos, am experimentat și am câștigat, de asemenea, dragoste necondiționată. Nimeni nu-mi poate lua asta. Asta înseamnă curaj, iubire, putere și rezistență. Aceasta este fericirea.”, a povestit tăticul.

Bărbatul a devenit un om mai bun cu timpul și este recunoscător pentru fiecare moment pe care l-a împărtășit cu copilașul său. El este un exemplu de urmat pentru noi toți, căci dragostea, ambiția și bunătatea l-au determinat să schimbe cu totul firul vieții unui copil sărman.

Cel puțin un mort și 10 răniți după bombardarea unui muzeu în Kupiansk. Volodimir Zelenski denunță un act „barbar”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a denunțat marți un atac „barbar” al Rusiei asupra unui muzeu din orașul Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, o nouă „crimă de război” care, potrivit acestuia, s-a soldat cu cel puțin un mort și 10 răniți, relatează AFP, citat de news.ro.

Ukraine updates: Zelenskyy reports attack on Kupiansk museum – DW –  04/25/2023

Zelenski spune că lovitura a avut loc în centrul orașului Kupiansk, „asupra unui muzeu de istorie locală”, orașul fiind foarte aproape de linia frontului din nord-estul țării.

„Deocamdată, am fost informați despre moartea unui angajat al muzeului și despre zece răniți”, a declarat Volodimir Zelenski pe Telegram. „Există încă oameni sub dărâmături”, a mai spus președintele.

„Toți cei vinovați de aceste crime de război vor fi cu siguranță aduși în fața justiției și nu va exista milă”, a promis președintele ucrainean, criticându-i pe ruși pentru că „ucid ucraineni cu metode absolut barbare”.

„Țara teroristă face totul pentru a ne distruge complet”, spune Zelenski, care promite răzbunare: „Trebuie și vom răspunde!”.

Atacul rusesc a fost efectuat cu ajutorul unei rachete sol-aer S-300 de fabricație sovietică, a declarat pe Telegram Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale.

Kupiansk, la aproximativ 100 de kilometri de Harkov, avea o populație de peste 25.000 de locuitori înainte de război. A fost cucerit de ruși în primele zile ale invaziei, în urmă cu mai bine de un an.

Președintele SUA, Joe Biden, și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat la Casa Albă

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat oficial marți că va candida la alegerile din 2024, cerându-le alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a „termina treaba” pe care a început-o atunci când a depus jurământul, potrivit Mediafax.

The Biden presidency at two years: Halfway point of a forever war |  Opinions | Al Jazeera

Joe Biden le-a cerut alegătorilor să îi acorde mai mult timp pentru a „termina treaba” pe care a început-o când a depus jurământul și să lase deoparte preocupările legate de prelungirea mandatului celui mai în vârstă președinte american pentru încă patru ani.

Joe Biden, care ar împlini 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, mizează pe faptul că realizările sale legislative din primul mandat și cei peste 50 de ani de experiență la Washington vor conta mai mult decât preocupările legate de vârsta sa, notează AP.

El pare să aibă în față o cale ușoară pentru a câștiga nominalizarea partidului său, fără rivali democrați serioși, dar este totuși pregătit pentru o luptă dură pentru a-și păstra președinția într-o națiune amarnic divizată.

Anunțul, într-un videoclip de trei minute, vine la aniversarea a patru ani de când Joe Biden a făcut anunțul pentru Casa Albă în 2019, promițând să vindece „sufletul națiunii” în mijlocul președinției turbulente a lui Donald Trump – un obiectiv care a rămas evaziv.

Patru reprezentanți ai puterii de la Chișinău, dar și consulul Republicii Moldova la Moscova, interziși pe teritoriul Rusiei

Federația Rusă a interzis accesul pe teritoriul său pentru patru reprezentanți ai puterii de la Chișinău, dar și pentru consulul Republicii Moldova la Moscova. Cel puțin așa scrie publicația rusă Kommersant.

Conform sursei citate, este vorba despre deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, Olesea Stamati și Lilian Carp, dar și despre ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Amintim că ambasadorul R. Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat astăzi, 25 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, unde a fost citat din cauza expulzării unui diplomat rus din R. Moldova.

La scurt timp, instituția a anunțat că un diplomat moldovean a fost declarat persona non grata. Pe lângă asta, Moscova a decis să interzică intrarea mai multor oficiali moldoveni, „drept răspuns la declarațiile anti-ruse făcute în mod regulat”.

sursa: www.zugo.md

Kylian Mbappe a devenit căpitanul naționalei Franței la doar 24 de ani
Articolul anterior
Adoptată de mică în străinătate, își caută mama biologică: „Am fost născută pe un câmp de porumb și abandonată”
Articolul următor