Și-a sacrificat cariera și a devenit tată singur pentru un băiețel abandonat, diagnosticat cu autism și care nu putea să vorbească

Ruben Ramos a crezut dintotdeauna că dragostea poate face magie și a preferat să se mențină plin de speranță și ambițios pe tot parcursul vieții sale. Își dorea nespus de mult să își întemeieze o familie și știa că, la un moment dat, își va putea îndeplini visul, scrie www.divahair.ro.

El a emigrat din Mexic și și-a petrecut întreaga copilărie în Texas. Familia sa a fost săracă și, din păcate, cu greu și-a permis să îl crească și să îl întrețină. Când era copil era deseori ridiculizat pentru că nu purta haine scumpe sau pantofi de lux.

Însă Ruben a încercat să nu pună la suflet tachinările altora, ci chiar le-a folosit ca sursă de motivație pentru a evolua și pentru a-și depăși condiția. În cele din urmă, el a devenit prima persoană din familie care a absolvit liceul și a obținut diploma de licență. Cu toate acestea, cea mai remarcabilă realizare era pe care să apară.

La doar 29 de ani, tânărul era deja un mândru director de marketing și ducea o viață bună. Chiar și așa, ceva lipsea și nu se simțea împlinit. Voia neapărat să își întemeieze o familie. A început să se informeze despre întregul proces al înfierii, dar și despre plasament, iar apoi a luat marea decizie.

Deși a avut parte de sprijinul rudelor sale, bărbatul a înfruntat de unul singur dificultățile administrative de care s-a lovit în drumul său. Și chiar dacă lucrurile nu au părut promițătoare de la bun început, totul s-a schimbat atunci când la cunoscut pe micuțul Hector la un eveniment de adopție. Copilul era autist și nu putea să vorbească.

În ciuda condiției sale, Ruben s-a atașat instantaneu de băiețelul mexican și a vrut neapărat să îi ofere un loc sigur în care să crească și să se dezvolte. Hector i-a furat, pur și simplu, inima.

„Încă îmi amintesc prima dată când l-am văzut. Îmi amintesc cum era îmbrăcat, îmi amintesc privirea din ochii lui și cât de inocent arăta. Nu mă puteam opri din a-l privi”, a mărturisit bărbatul.

Imagine cu Ruben și Hector la biserică

Din păcate, a-i oferi lui Hector un cămin iubitor nu a fost atât de simplu pe cât și-a imaginat Ruben. După ce a depus actele necesare pentru a-i deveni părinte, bărbatul a aflat că nu a fost selectat și că nu va putea face asta. Vestea l-a distrus, dar, în același timp, l-a motivat să-și păstreze speranța. Avea atât de multă iubire de dăruit, încât nu putea să se dea bătut.

Timp de doi ani, având licență de adopție, bărbatul a așteptat constant să fie selectat pentru a deveni părinte. Din păcate, timpul a trecut, iar dorința sa nu s-a mai îndeplinit. În ianuarie 2018, a decis să renunțe la licența de adopție. Procesul era epuizant.

Dar, chiar și așa, după numeroasele dezamăgiri de care a avut parte, Ruben nu l-a uitat niciodată pe micuțul Hector. Chiar când se pregătea să își încheie licența, a primit un telefon neașteptat din partea asistentului său social.

„Încă îmi amintesc cuvintele lui: „Domnule Ramos, vă amintiți de Hector? Ei bine, nu s-a adaptat în familia care a fost selectată pentru el și asistentul său social ar dori să știe dacă mai sunteți interesat de el?””, a povestit bărbatul.

Ruben a fost șocat de ceea ce se întâmplase, dar a spus „da” fără să stea pe gânduri. Trei zile mai târziu, copilașul a ajuns la ușa lui și acesta a fost începutul vieții lor împreună.

Tăticul a fost nevoit să facă numeroase sacrificii pentru a-l face pe micuțul său fericit. Chiar dacă era copleșit, știa că trebuie să lupte pentru a nu-și pierde băiatul. În timp ce băiețelul dormea, într-o noapte, el și-a jurat că îl va iubi indiferent de obstacolele care îi vor apărea în cale. Cu timpul, a reușit să construiască o relație incredibilă cu copilul, bazată pe iubire și respect.

În cele din urmă, bărbatul a fost nevoit să renunțe la slujba sa, care în trecut îi aducea mândrie și bucurie. Nu a fost deloc o decizie ușoară, dar a meritat până la urmă. Chiar dacă și-a lăsat cariera în urmă, Ruben a primit un nou titlu, acela de tată. În ziua de 14 august 2020, Hector a fost adoptat în mod oficial.

„Titlul de tată se câștigă”, a spus fericitul tătic.

Imagine cu Ruben și Hector îmbrăcați în tricouri negre

De asemenea, Hector a fost încântat și bucuros că și-a găsit o casă și o familie pentru totdeauna. După ce a primit marea veste, a alergat la tăticul său în brațe și i-a spus: „Te iubesc atât de mult. Te iubesc foarte, foarte mult”.

Băiețelul i-a zis pentru prima dată „tată” lui Ruben atunci când, într-o zi, a venit să îl ia de la școală. Bărbatul a fost de-a dreptul extaziat să-l audă numindu-l astfel.

„După ce am tras pe dreapta și am plâns ca un copil în parcare timp de aproximativ 15 minute, am știut că aceea a fost cea mai valoroasă, cea mai semnificativă realizare din întreaga mea viață și că nu mai era cale de întoarcere.”, povestit el.

Ruben a avut multe de îndurat până să devină tată. Și-a pierdut părul din cauza stresului, a renunțat la cariera sa și sănătatea sa mintală începuse să fie afectată. Chiar și așa, suferința și eforturile au meritat pentru că, mulțumită iubirii sale de neegalat, întreaga viață a lui Hector s-a schimbat. Micuțul a început să cânte, sa obțină rezultate bune la școală și chiar să vorbească.

„În 2020, am trecut prin mai multe pierderi. Mi-am pierdut câinele, slujba și relațiile. Dar, prin haos, am experimentat și am câștigat, de asemenea, dragoste necondiționată. Nimeni nu-mi poate lua asta. Asta înseamnă curaj, iubire, putere și rezistență. Aceasta este fericirea.”, a povestit tăticul.

Bărbatul a devenit un om mai bun cu timpul și este recunoscător pentru fiecare moment pe care l-a împărtășit cu copilașul său. El este un exemplu de urmat pentru noi toți, căci dragostea, ambiția și bunătatea l-au determinat să schimbe cu totul firul vieții unui copil sărman.

Camelia Ursu impresionează cu o nouă piesă, ca ”un pansament pe suflet”. Talentata interpretă speră să cucerească publicul cu melodia compusă chiar de ea

Tânăra interpretă de la noi Camelia Ursu își surprinde publicul cu o nouă producție muzicală. Frumoasa și talentata artistă a lansat o piesă, cu tot cu videoclip, plină de emoție, intitulată ”Lasă-mă”. La scurt timp, artista a apărut în lacrimi pe storry, emoționată că a reușit să răscolească sufletele admiratorilor săi.

”Este o producție la care am lucrat mult cu toată echipa, pentru că am vrut să iasă exact așa cum mi-am dorit.”, spune Camelia.

Artista a pus pe note versurile profunde semnate de un prieten de-al său, Ion Fântână, ea fiind autoarea melodiei. Și de această dată Camelia a ales să colaboreze cu talentatul producător Radu Duminica, tânărul care s-a făcut cunoscut publicului cu producția muzicală pentru celebra piesă ”Dă-mă, mamă, după Iura”. Iar la videoclip a lucrat alături de echipa START Media Production, preț de câteva luni.

A ieșit senzațional, fapt pentru care țin să mulțumesc echipei mele de suflet, care mă susține și îmi este tot timpul alături. Sper din toată inima să placă publicului și să o aprecieze, pentru că este foarte sensibilă și am scris-o cu emoție.”, spune tânăra artistă.

Camelia Ursu absolvește chiar în aceste zile cele două facultăți la care a studiat în România, una din ele fiind Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, iar noua lansare vine ca un trofeu pentru ea la finalul studiilor.

Mesajele și comentariile de la admiratori nu au ezitat să apară la scurt timp după lansare. Mulți dintre ei scriu că piesa este ca un ”pansament pe suflet”.

Vă invităm să ascultați melodia Cameliei, iar dacă veți considera că merită o șansă, nu ezitați să lăsați o apreciere sau un comentariu.

Camelia Ursu este o tânără interpretă de la noi, care s-a făcut cunoscută publicului datorită pieselor pe care și le scrie singură. Prima melodie cu care s-a lansat, ”Filmul tău”, a fost semnată, atât versurile, cât și melodia, chiar de ea.

Tânăra este foarte activă pe rețelele de socializare, având o comunitate de peste 30.000 de urmăritori, iar de muzică este pasionată încă de mică.

Echipa unica.md o felicită pe Camelia cu această frumoasă lansare și îi urează multă admirație din partea publicului, dar și inspirație pentru noi producții la fel de frumoase.

TIFF, cel mai prestigios festival de film din România, revine la Chișinău pentru a 4-a ediție, între 28 și 30 iunie

Transilvania International Film Festival (TIFF), cel mai prestigios festival de film din România, revine la Chișinău pentru a 4-a ediție, între 28 și 30 iunie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile pentru participare sunt deschise pe www.film.md.

Atmosfera de festival începe să se instaleze în Chișinău, orașul care peste două săptămâni va găzdui un maraton cinematografic, la cea de-a 4-a ediție TIFF Chișinău. Programul acestei ediții cuprinde peste 30 de titluri sonore, filme premiate în marile festivaluri internaționale proiectate în prezența echipelor, care vor încânta publicul de toate vârstele.

Proiecții și evenimente

Printre filmele prezentate se numără Libertate (r. Tudor Giurgiu, 2023), Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu, 2024) despre Ilie Năstase și comedia Tati Part-Time (r. Letiția Roșculeț) cu Eva Măruță și Alex Bogdan. În program sunt 15 lungmetraje, dar și mai multe scurtmetraje realizate de regizori tineri și absolvenți UNATC. 

Festivalul va debuta cu cine-concertul De haz, de necaz, o colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, adevărată mărturie a cinemaului românesc timpuriu, care vor fi aduse la viaţă prin interpretarea muzicală a compozitoarei Simona Strungaru şi a trompetistului jazz Sebastian Burneci. Absolventă a masteratului în muzică la Conservatorul din Amsterdam, Simona Strungaru este un muzician plurivalent, dirijoare de orchestră, compozitoare și pianistă.

Invitați de renume

Festivalul va găzdui personalități marcante ale cinematografiei românești, printre care regizorii Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Cătălin Saizescu, Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru, Radu Potcoavă, Isabela Tent și Claudiu Mitcu. De asemenea, publicul va avea ocazia să întâlnească actori renumiți precum Iulian Postelnicu, Georgiana Saizescu, Alex Călin, Cosmina Stratan, Rodica Lazăr, Claudiu Istodor și Vladimir Țeca. Participanții vor putea interacționa cu aceștia în cadrul atelierelor și sesiunilor de Q&A.


Proiecții în locații emblematice

Proiecțiile vor avea loc la ArtCor (în aer liber), Cineplex Loteanu și Cinema Odeon.

Programul complet

CINEMATOGRAFUL ODEON

Vineri, 28 iunie: 

 • 17:00 | Cine-concert: De haz, de necaz (acompaniament live: Simona Strungaru și Sebastian Burneci)
 • 19:00 | Libertate (r. Tudor Giurgiu) | 109′

Sâmbătă, 29 iunie

 • 15:00 | Fluturi de noapte (r. Andrei Răuțu) | 97′
 • 17:30 | Nasty (r. Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu, Tudor D. Popescu) | 107′
 • 20:00 | Visul (r. Cătălin Saizescu) | 136′

Duminică, 30 iunie: 

 • 15:00 | Cum să fiu mort dacă-s viu (r. Ilinca Călugăreanu) | 80′
 • 16:30 | Unde merg elefanții (r. Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru) | 115′
 • 19:00 | Moromeții 3 (r. Stere Gulea) | 110′
 •  

CINEPLEX LOTEANU

Vineri, 28 iunie: 

 • 17:15 |  Între tăcere și păcat (r. Diana Nicolae) | 97′
 • 19:30 |  Vulturii din Țaga (r. Iulian Manuel Ghervas, Adina Popescu) | 74′

Sâmbătă, 29 iunie: 

 • 15:00  | Alice On & Off (r. Isabela Tent) | 85′
 • 17:15  | Băieții buni ajung în rai (r. Radu Potcoavă) | 86′
 • 19:30  | Rusalka (r. Claudiu Mitcu) | 86′

Duminică, 30 iunie: 

 • 15:00  | Maia: Portret cu mâini (r. Alexandra Gulea) | 90′
 • 17:15  | Horia (r. Ana Maria Comanescu) | 108′
 • 19:30  | Tati Part-Time (r. Letiția Roșculeț) | 98′

ARTCOR (OPEN AIR)

Vineri, 28 iunie: 

 • 20:00  | Scurtmetraje UNATC Anii 90 | 110′

Sâmbătă, 29 iunie: 

 • 19:00   | Concert Moldo Crescendo Bach to Debussy | 90′ *acces pe bază de bilet pe iticket.md
 • 20:30   | Scurtmetraje românești 1 | 97′

Duminică, 30 iunie: 

 • 20:00  | Scurtmetraje românești 2 | 109′

Înscriere și Participare

Participarea la TIFF Chișinău este gratuită. Rezervările se pot face pe platforma www.film.md, asigurându-vă un loc la evenimentele dorite. Locurile sunt limitate.

Despre TIFF:

Fondat în 2002, Festivalul Internațional de Film Transilvania este primul și cel mai mare festival internațional de film din România, atrăgând peste 100.000 de participanți la fiecare ediție. Festivalul are loc anual în Cluj-Napoca, un oraș recunoscut pentru bogata sa istorie și modernitatea sa vibrantă, parte a rețelei UNESCO City of Film din 2021.

TIFF CHIȘINĂU este un eveniment organizat de Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, în colaborare cu YOUBESC și Asociația Companiilor de Creație ”COR”.

Proiect finanțat de: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Cu sprijinul financiar: Centrului Național al Cinematografiei Moldova, USAID, Sweden Sverige și UKaid


 

Atenție când urcați în lift! Aproape toate ascensoarele din Chișinău au grad de uzură sau termenul de exploatare depășit

Majoritatea sau 97% din ascensoarele din blocurile de locuit au un grad de uzură ridicat, termenul de exploatare este depășit sau vandalizate, remarcă consilierii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), scrie stiripesurse.md.

În blocurile de locuit din Chișinău sunt circa 2 400 de ascensoare, 1 200 dintre ele  sunt  în gestiunea primăriei Chișinău, iar cel mai vechi ascensor din capitală are o vârstă de circa 50 de ani.

„Aproape zilnic, în ascensoarele din Chișinău rămân blocați oameni, care așteaptă ore în șir ca să vină echipa de salvare în ajutor”, atrag atenția consilierii PAS. Aleșii locali îi aduc aminte primarului Ceban că în campania electorală din 2019, le-a promis chișinăuienilor  achiziționarea a 400 de ascensoare noi.

„În anul 2023 au fost planificate 10 milioane de lei pentru reparația și achiziția ascensoarelor noi, dar Primarul Ion Ceban nu a cheltuit niciun leu pentru a cumpăra vreun ascensor nou? Din 2021 până în 2024 nu a fost făcută nicio licitație, cu toate ca avem minim 2 producători autohtoni de ascensoare.  De ce primarul Ion Ceban nu alocă bani pentru schimbarea ascensoarelor așa cum a promis? Se așteaptă să fie o tragedie pentru a lua atitudine? Milioane pentru concerte sunt, milioane pentru deplasări peste hotare  sunt,  bani de luminițe sunt, dar pentru repararea și schimbarea ascensoarelor din 1970 nu-s”, remarcă consilierii PAS.

Aleșii locali mai constată că pentru anul 2023 au fost planificate 10 milioane de lei, dar niciun leu nu a fost investit în reparația sau schimbarea ascensoarelor.

Kylian Mbappe a devenit căpitanul naționalei Franței la doar 24 de ani
Articolul anterior
Adoptată de mică în străinătate, își caută mama biologică: „Am fost născută pe un câmp de porumb și abandonată”
Articolul următor