Și-a drogat fiica și i-a ras părul de pe cap pentru ca oamenii să creadă că este bolnavă de cancer

O tânără din statul Ohio, SUA a făcut dezvăluiri șocante cum mama ei a drogat-o, i-a ras părul și i-a spus că are cancer terminal la vârsta de numai șapte ani. Tânăra pe nume Hannah Millbrandt a mai spus că mama sa, Theresa, a falsificat întreaga poveste pentru a-i convinge pe vecini să doneze suma de 23.000 de lire sterline pentru tratamentul ei.

separator

Femeia i-a făcut ședințe de chimioterapie și a forțat-o pe Hannah, să poarte o mască chirurgicală, spunându-i – că avea doar câteva săptămâni să trăiască. Potrivit tinerei, totul a început de la o vizită a asistentei medicale la domiciliu când ea a răcit și câteva zile prezenta febră înaltă. După câteva zile însă, mama ei i-a spus că de fapt, ea ar suferi de cancer.
„Într-o zi m-am trezit cu un bandaj pe coloana vertebrală”, a adăugat Hannah.”

„Beth ( sora medicală) venea regulat de atunci, deși niciodată nu o vedeam. Mă trezeam cu bandaje pe care mi le-ar fi pus așa zisa asistentă”, a spus Hannah.

Atunci a fost momentul în care Theresa a început să ceară ajutor la biserica locală și la diferite comunități. Ea a zis că familia ei are nevoie de bani pentru a-și trata fiica de cancer. Toți s-au organizat și au strâns fonduri pentru a o ajuta.

„Am urât atenția, dar mama era atât de recunoscătoare pentru fondurile primite. „Esti copilul meu de mlioane”, îmi zicea, dar nu știam ce înseamă. Banii au început să curgă în momentul în care cazul meu a fost publicat și în ziar”, a explicat fata.
Biserica a donat circa 7000 de dolari din vânzările de la brutărie, departamentul de pompieri i-au oferit Hannei un cățelus.

„O fetiță într-un scaun cu rotile, care a stat 9 ani să strângă bani pentru tratamentul ei, mi-a donat mie toate fondurile ei”, a adăugat Hannah.

Într-un final, Theresa a fost prinsă. O profesoară de la școala fetei și-a dat seama că lucrurile nu stau chiar așa. Părul Hannei începea să crească în ciuda experienței chimioterapeutice. Profesoara a devenit suspicioasă și a contactat protecția copilului.Părinții Hannei și bunica acesteia au fost arestați. După confruntare, Theresa a recunoscut că a falsificat boala fetei și a fost trimisă la un spital pentru boli psihice. Femeia a susținut că are sindromul Munchausen. Această boală mentală implică o persoană care dorește să inventeze o boală pentru cineva pe care îl are sub grijă. Cu toate acestea, la proces, diagnosticul a fost respins, iar Theresa a fost condamnată la 6 ani de închisoare.

Tatăl fetei a susținut că el este inocent, dar a pledat vinovat pentru periclitarea sănătații copilului și furt. Acest lucru nu înseamnă că a admis să meargă mai departe cu planul Theresei.

Sursa

Tabere de vară gratuite în centrele comunitare și cele de zi din Capitală!

Viceprimarul pe probleme sociale Angela Cutasevici a vizitat ieri centrele comunitare și cele de zi din Capitală. Cu această ocazie, Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a organizat, împreună cu pedagogii, o ședință de lucru în care a fost definitivat conceptul de organizare a taberelor de vară.

Astfel, în perioada estivală 2024, s-a decis organizarea taberelor în 24 de centre din subdiviziunile DGPDC, unde se vor putea bucura GRATUIT circa 600 de beneficiari. Taberele tematice vor avea, în acest an, genericul ”Drepturile copilului în acțiune”, Ediția II.

”Anul acesta ne propunem să organizăm un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri etc, dar și să familiarizăm mai mult copiii despre drepturile lor, să-și dezvolte mai multe abilități de comunicare, lucru în echipă, să își sporească încrederea în sine și să îi ajutăm în procesul de incluziune.”, susține Tatiana Oboroc, șefa DGPDC.

Astfel, 24 de Centre comunitare se vor transforma în adevărate ateliere de creație, cu diverse cercuri pe interese și activități care vor spori creativitatea, spiritul competitiv, originalitatea și ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiții artistice, va deschide noi perspective de cunoaștere și abordare a drepturilor copilului aflat în situație de risc. De asemenea, vor fi organizate excursii, la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunității de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istorie orașului.

Cele 24 de Centre vor avea o agendă specifică la fiecare 2 săptămâni, iar în caz de înregistrare a mai multor copii, aceste vor forma două sau trei grupuri după criteriul de vârstă (7-11 ani; 12-17 ani) și disponibilitatea spațiilor.

Perioada de realizare: 

Turul I: 10 – 21 iunie;

Turul II: 24 iunie – 05 iulie;

Turul III: 08 iunie – 19 iulie.

Alpinistul Oleg Chicu a escaladat vârful Island Peak din Munții Himalaya

Alpinistul Oleg Chicu a povestit despre experiența sa din Nepal. Timp de 16 zile, tânărul a escaladat punctele Everest Base Camp și Island Peak din Munții Himalaya, ajungând la cea mai înaltă altitudine de 6189 m, scrie moldova1.md.

Pe parcursul expediției sale, alpinistul în fiecare zi transmitea prin intermediul rețelelor de socializare fotografii și secvențe video.

A fost foarte fain, o experiență și o lume nouă, înălțimi noi. Nu poți reda în cuvinte ceea ce poți vedea cu ochii atunci când ajungi în Nepal”.

Totodată, Oleg Chicu a explicat că pentru o astfel de expediție trebuie să ai o bună pregătire fizică, mentală și de altitudine.

Această expediție nu este pentru începători în primul rând. Mai întâi, oricum, trebuie să urci anumite vârfuri, să faci ceva peste 4-5 mii ca să te aclimatizezi și să fii pregătit. Or, am întâlnit persoane care au fost evacuate cu elicopterul, inclusiv de la noi din echipă, care au crezut în propriile forțe, dar cu puterea naturii nu poți să te lupți și cu anumite situații în care apar la altitudine”.

Vârful Island Peak (o insulă într-o mare de gheață), numit în nepaleză Imja Tse, a fost escaladat pentru prima oară în 1953 de către Tenzing Norgay, Charles Evans, Alfred Gregory, Charles Wylie și încă 7 sherpa.

Percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice la Agenția Rezerve Materiale. Prejudiciul se circa la circa 4 milioane de lei

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție ai PA efectuează mai multe percheziții la 4 bănuiți, în această dimineață, într-un dosar de abuz de serviciu, care vizează presupusele ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice la Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), desfășurate în perioada 2023-2024.

Potrivit materialelor administrate, persoane publice ale ARM sunt bănuite că ar fi favorizat un agent economic în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de tablă profilată în cantitate de 25 000 m2, în sumă totală de 3 712 500 de lei, care depășește suma prevăzută în contract. În conformitate cu  planul de achiziții publice pentru anul 2023, Agenția urma să achiziționeze tablă profilată în valoare de 3 187 500 lei.

Mai mult, știind cu certitudine că specificațiile tehnice ale agentului economic nu corespund specificațiilor tehnice din caietul de sarcini la tabla profilată, bănuiții ar fi acceptat și primit la păstrare 23 de rulouri de tablă profilată – în total 25 000 m2. În asemenea circumstanțe, persoanele publice din cadrul ARM a MAI au prejudiciat statul în sumă de 3 712 500 lei de lei.

În prezent, Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. 

În urma perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unei companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate, au fost ridicate contracte de achiziție și alți purtători de informație. De asemenea, a fost sigilată marfa.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală în comun cu CNA. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Amintim că pe 3 aprilie 2024, 2 șefi ai Agenției Rezerve Materiale (ARM) a MAI au fost reținuți în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari. Aceștia ar fi favorizat unii agenți economici în vederea câștigării licitațiilor publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule.

,,Campionatul de slăbit” – înscrie-te și participă la cea mai importantă competiție organizată de Centrul Estetic „Sculptor”!
Articolul anterior
A refuzat operația de micșorare a stomacului și a slăbit singură 45 de kg! Medicii au rămas uluiți
Articolul următor