Situație alarmantă în Spania: a început al doilea val de Covid-19

Autoritățile spaniole sunt în alertă, măsurile de relaxare au creat o explozie de cazuri. După câteva săptămâni de liniște și stagnare, în ultimele zile se atestă o creștere substanțială a numărului de cazuri noi de Covid-19. Sâmbătă, în Spania, au fost raportate 1.361 cazuri noi, iar duminică – 1.400 cazuri noi de Covid-19, potrivit www.worldometers.info.

separator

Se închid din nou cinematografele, teatrele și cluburile de noapte din Barcelona. Restaurantele și barurile trebuie să funcționeze la jumătate din capacitate, pentru a evita aglomerările și nu mai sunt permise adunările publice mai mari de 10 persoane.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să ”rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară.

În acest context, Franța ia în calcul să închidă granița cu Spania, din cauza exploziei cazurilor de Covid 19 din Catalonia, informează Agerpres.

Premierul francez Jean Castex nu a exclus, sâmbătă, o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în Catalonia, el făcând acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, transmite AFP.

”Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă la 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Detalii despre starea de sănătate a fiului primăriței din Piatra, ucisă mortal de un șofer beat
Articolul anterior
Video! Ochelarii de soare care oferă protecție maximă și o notă modernă stilului tău!
Articolul următor
Alte articole interesante