Situație amuzantă la Viena, la întâlnirea șefei statului cu președintele Alexander Van der Bellen

Situație amuzantă la Viena, la întâlnirea șefei statului, Maia Sandu cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen.

Situație amuzantă la întrevederea Sandu-Bellen: Cine i-a însoțit

Într-un filmuleț publicat pe Yotube de reprezentanții de la Președinție observăm că la întrevederea celor doi oficiali a asistat și un câine. Este vorba de câinele prezidențial pe care îl cheamă JULY (în cățel salvat de la moarte după ce a fost găsit legat și chinuit pe o plajă), transmite Realitatea.md.

Animalul a stat sub masă, la picioarelor celor doi, timp în care oficialii au discutat pe marginea unor subiecte serioase, printre care și securitatea energetică a Republicii Moldova. Vezi video!

În cadrul întrevederii dintre preşedintele federal al Republicii Austria, Alexander Van der Bellen, și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au fost discutate mai multe subiecte de importanță națională strategică. Printre cele mai importante sunt problemele ce țin de securitatea energetică și protecția mediului.

Șefa statului va avea mai multe întâlniri cu oficiali austrieci, cum ar fi cu Werner Kogler, viceprim-ministru; Doris Bures, vicepreședinte al Parlamentului; Michael Linhart, ministru Federal al Afacerilor Europene și Internaționale. La fel, șefa statului se va întâlni cu Helga Schmid, Secretarul General al OSCE. Joi seara, doamna Maia Sandu va avea o discuție cu reprezentanții diasporei moldovenești în Austria.

În Austria, Sandu este însoțită de Cristina Gherasimov, secretară generală a Președinției, și Veaceslav Negruța, consilier prezidențial în domeniul economic. Din delegația oficială mai fac parte ministrul Economiei, Sergiu Gaibu și cel al Mediului, Iuliana Cantaragiu; deputații Radu Marian, membru al Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, și Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie Moldova-Austria; și Stelian Manic, directorul Agenției pentru Investiții.

În Dubai a fost inaugurată cea mai înaltă roată panoramică din lume
Articolul anterior
Doliu! A încetat din viață fostul ambasador Emil Ciobu
Articolul următor
Alte articole interesante