ATENȚIE la escroci dacă vreți să vindeți anumite bunuri pe Internet

„Vâna” anunțurile de pe Internet, mințea că vrea să cumpere bunurile scoase la vânzare, cerea datele bancare de la vânzători, chipurile pentru a transfera banii, dar spărgea parolele și lăsa cardurile goale. Un tânăr în vârstă de 20 de ani din raionul Soroca a fost reținut de Poliție, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii, începând cu luna iunie curent, prin intermediul unei rețele de socializare, scrie www.ziarulnational.md

separator

Victimele erau persoane care își vindeau bunurile prin intermediul anunțurilor postate pe Internet. Mai exact, suspectul contacta persoanele care își vindeau diferite bunuri, cum ar fi haine, accesorii etc., prin intermediul unei rețele de socializare, și se dădea interesat să le cumpere. Ulterior le spunea că se află peste hotare și solicita de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, „hakerul” spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora. Acesta a reușit să sustragă, numai în patru cazuri, peste 42 de mii de lei prin această schemă.

Tânăul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel, iar cu banii sustrași de pe carduri și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă va fi fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de până la 3 ani.

Tragica poveste a unui fost model care a ajuns să locuiască pe străzi
Articolul anterior
Medic dermatolog: Infecții micotice la nivelul piciorului – cauze și metode de prevenție
Articolul următor
Alte articole interesante