Atenție! O minoră de 14 ani a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul cetațenilor

Tânăra este locuitoare a orașului Râbnița. Acum cinci zile, aceasta a ieșit din casă si a plecat într-o direcție necunoscută.

separator
screenshot_1_89048600

Poliția a anunțat că Ana Gureu, născută pe 19 iulie 2002, domiciliată pe strada Lenin, 35/3, orașul Râbnița, este dată în căutare.

Pe data de 9 februarie, la ora 11:00, fata a ieşit din casă şi a plecat într-o direcție necunoscută.

Ultima dată a fost văzută pe 10 februarie de colegii de clasă.

Ana are înălţimea de 165 cm, constituţie slabă, față ovală, pielea închisă la culoare, păr șaten închis şi lung până sub umeri.

Caracteristici speciale: mers rapid, încăpățânată, secretoasă. Vocea puternică, dar clară.

Era îmbrăcată în blugi albaştri, sacou albastru închis. Purta o căciulă neagră şi era încălțată în cizme de culoare kaki, mărimea 39.

Cei care au informații privind locul aflării minorului Ana Gureu sunt rugaţi să anunţe oamenii legii la numărul de telefon „102” sau (555) 4-35-20, pe telefonul mobil (779) 1-57-05, sau linia fierbinte (533) 8-15-29.

Sofia Rotaru postează piese pe care le cântă în limba română

Interpreta de muzică ușoară, Sofia Rotaru, originară din regiunea Cernăuți, Ucraina, postează tot mai des pe pagina sa de Facebook înregistrări audio și video de arhivă în care dânsa interpretează piese în limba sa maternă – limba română, scrie ziarulnational.md.

Ultimele două piese postate sunt „Aseară ți-am luat basma” și „Orele”.

Despre ultima piesă a scris că „este cea mai frumoasă piesă”.

Sofia Rotaru are 75 de ani.

Puteți asculta AICI una dintre piesele postate recent.

Un bărbat din Telenești, condamnat la 7 ani închisoare. A exploatat prin muncă trei persoane, în regiunea Moscovei

Un bărbat de 39 de ani din Telenești a fost condamnat la 7 ani închisoare, fiind învinuit de exploatarea prin muncă, în condiții extrem de grele, a trei persoane cărora nu le-ar fi achitat suma de circa două mii de dolari.

Până la 100 de deținuți ar putea fi eliberați astăzi | Digi24

Inculpatul a fost denunțat de fostul său prieten în 2016, după ce ceilalți doi bărbați îl bănuiau de faptul că el ar fi primit bani de la inculpat, fără ca să le ofere parte de remunerare ce li se cuvine.

Precum se arată în materialele cauzei, victimele s-au deplasat în orașele Solnichinogorck și Crasnogorsc din regiunea Moscovei, Rusia, unde au fost nevoiți să doarmă la podea, iar pentru ca să-și cumpere mâncare, parcurgeau până la 5 km, prin pădure. Mai mult, aceștia nici nu aveau unde-și găti mâncarea. Pe lângă toate acestea, potrivit declarațiilor, munceau și până la 22:00. 

Potrivit mamei unui din muncitori, acesta a sosit acasă după o perioadă în care nu aveau nici bloc sanitar, astfel încât acesta a revenit în haine murdare și a primit doar bani pentru călătoria Rusia-Moldova. 

În același an, la solicitarea procurorilor PCCOCS, bărbatul a fost plasat în arest preventiv, care a fost prelungit repetat.

Totodată, la solicitarea procurorilor, judecătorii au aplicat sechestre asupra a două terenuri agricole ale acestuia, pentru viitoarea confiscare.

Acum, potrivit sentinței bărbatul urmează să le întoarcă celor trei a câte 700 de dolari pentru munca efectuată.

Victimele au vârste de  28, 32 și, respectiv, 35 de ani, cu domiciliul în Orhei.

Ce le-au făcut patru tineri unor străini veniți în țara noastră

Patru tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani, originari din Anenii Noi și Sîngera, au fost arestați pentru 30 de zile după ce ar fi comis o tâlhărie în sectorul Ciocana al capitalei, anunță Poliția.

Doi dintre bănuiții implicați, aflându-se pe o stradă din capitală, au observat doi străini care așteptau un taxi. Bănuiții s-ar fi dat drept taximetriști și le-au propus să-i transporte la destinație. 

La un moment dat, suspecții au schimbat traseul și i-au dus spre extravilanul comunei Bubuieci.

Acolo au fost stopați de ceilalți doi complici. Aceștia  cu cagule pe cap, ar fi scos bărbații din mașină și prin amenințarea cu un pistol, o bâtă din lemn și spray lacrimogen au sustras de la victime bunurile personale.

Suspecții i-au lăsat fără telefoane mobile, portmonee, bani, bijuterii, acte și valizele cu lucrurile personale, plecând într-o direcție necunoscută.

Suma prejudiciul a fost estimată la 154 400 de lei.

În cadrul perchezițiilor la domiciliile bănuiților au fost depistate mai multe probe care ar demonstra vinovăția acestora.

Conform legislației penale în vigoare  riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

Iolanta Mura: “Cel mai complicat moment din relație a fost atunci când am ales inelele de căsătorie”
Articolul anterior
Copiii, care s-au îmbolnăvit la grădiniță săptămâna trecută, s-au infectat cu rotavirus!
Articolul următor