De luni, controale inopinate în toate şcolile şi grădiniţele din Moldova

Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) vor verifica calitatea alimentaţiei şi respectarea normelor sanitare în toate şcolile şi grădiniţele din Moldova. Despre aceasta a anunţat, la şedinţa Guvernului, viceministra Sănătăţii, Aliona Serbulenco.

separator

gradinită

Foto: gov.md

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a spus că grupul de lucru a elaborat un plan de monitorizare a instituţiilor de învăţământ, care stabileşte metodologia şi criteriile de control.

Începând cu 13 martie şi până pe 10 aprilie, un grup de experţi va efectua controale în toate şcolile şi grădiniţele din Moldova, iar pe 18 aprilie va prezenta Guvernului un raport în acest sens”, a comunicat ea.

Potrivit ei, vineri, ministerul va publica propunerile de modificare a Codului contravenţional pentru împărţirea responsabilităţii între toate instituţiile ce se ocupă de alimentaţia publică.

„Tot vineri, ANSA şi Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice vor desfăşura un seminar privind elaborarea un plan de acţiuni ulterior”, a spus Serbulenco.

Prim-ministrul Pavel Filip a spus că problema nu va fi soluţionată doar prin control, ci este necesar ca după încheierea controalelor trebuie depistate neregulile din sistemul alimentaţiei publice. De asemenea, el a îndemnat ca experienţa viitoare să fie aplicată şi în alte domenii.

5 tricouri albe pe care orice femeie trebuie să le aibă în garderobă
Articolul anterior
Victoria Cojocari Danila creează haine pentru copiii născuți prematur!
Articolul următor
Alte articole interesante