Despăgubiri de mii de lei pentru o moldoveancă, după ce o companie aeriană i-a pierdut bagajul

Femeia, originară din Republica Moldova, a acționat în judecată compania aeriană ”Carpatair”, reprezentanța din Republica Moldova, pentru că în timpul zborului din Chișinău spre Palma de Mallorca bagajul său a fost pierdut.

separator
uuuuuu

Astfel, aceasta va primi despăgubiri în valoare de peste 34 de mii de lei, după ce compania aeriană i-a pierdut bagajul, informează bizlaw.md.

ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });

Judecătoria Centru a hotărât ca victima să primească, din partea ”Carpatair” drept despăgubiri 1.131 de drepturi de speciale de tragere, a căror valoare este de peste 30 de mii de lei (n.r. astăzi, 1 D.S.T. = 27,14 lei), suma de trei mii de lei, despăgubiri morale și 760 de lei, cheltuielile de judecată.

Decizia instanței de fond a fost contestată la Curtea de Apel, însă a menținută decizia primei instanțe. Decizia Curții de Apel a fost atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Și de această dată, decizia intanței inferioare a fost menținută.

Atenție, șoferi! Crater uriaș pe o stradă din Centrul Capitalei

Un crater uriaș a apărut chiar în Centrul Capitalei. Se întâmplă pe strada Serghei Lazo.

Asfaltul s-a surpat rău și s-a format o groapă uriașă.

Cei de la Direcția transport public și comunicații a spus că groapa s-a format în urma ploilor care au durat cam mult timp și va fi reparată.

Accident pe Viaduct cu implicare mai multor mașini. Cine se face vinovat

Un accident cu implicarea mai multor unități de trasport a avut loc în această dimineață pe bulevardul Dacia din Capitală. Potrivit informațiilor, impactul s-a produs în jurul orei 08:50, iar urmare a celor întâmplate, la fața locului s-a deplasat un echipaj al secției documentare accidente rutiere, scrie realitatea.md.

Ajunși, polițiștii au stabilit că sunt implicate 4 unități de transport, (Renault Lexus, Peugeot, Range Rover), la volanul cărora se aflau șoferițe.

În urma impactului, de ingrijiri medicale la locul accidentul a avut nevoie o minoră de 3 ani, fără a fi transportată la spital.

Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Anchetă de serviciu în cazul incidentului din căminul unde a căzut tavanul peste o studentă

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul incidentului din căminul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), de acum câteva zile, când o bucată de tavan a căzut peste o studentă, scrie realitatea.md.

Situația șocantă s-a produs în dimineața zilei de marți, 2 mai, în căminul AMTAP de pe strada Armenească 40 și a fost făcută publică pe rețelele sociale de o internaută.

„La solicitarea Ministerului Culturii de a prezenta explicații pe marginea incidentului, administrația AMTAP a menționat că nu au fost plângeri ale studenților referitor la starea odăilor”, se arată în nota emisă de minister.

Potrivit autoarei postării, responsabilii de la cămin au fost avertizați anterior despre existența acestei probleme, însă studentele ar fi fost ignorate. Totuși, administrația academiei a menționat că este pentru prima dată când astfel de incidente se produc în camere.

„Până la acest caz s-a întâmplat să cadă tencuiala din sălile de baie, din cauza umidității, situația fiind remediată imediat, însă în camere asemenea incident a avut loc pentru prima dată”, a precizat AMTAP.

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe caz, rezultatele acesteia urmând să fie publicate ulterior.

De la închisoare, pe podium. Povestea deținutului sexy
Articolul anterior
O minoră a sărit de la etajul patru după o ceartă cu părinții
Articolul următor