Directoarea unei grădinițe din Capitală, reținută! Ar fi pretins și luat 1800 lei pentru a înscrie un copil la instituția preșcolară

Astăzi, directoarea unei instituții preșcolare din Chișinău a fos reținută de către oamenii legii și escortată la CNA pentru audieri. Aceasta este bănuită că ar fi pretins, ulterior şi primit 1800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă.

separator


„În cadrul discuţiei cu metodista şi directoarea grădiniţei, femeii i s-a dat de înţeles că, pentru înscrierea minorului, va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica suma. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniţă, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După asta, mama copilului a fost telefonată din nou de metodista instituţiei care i-ar fi spus că suma e prea mică şi că mai trebuie 1000 de lei”, spun anchetatorii.
„Reprezentanţii grădiniţei i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului – unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociaţia părintească”, iar altul în sumă de 350 lei – „cotizaţie de membru al asociaţiei” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directorul grădiniţei a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 de lei, nu trebuie achitaţi la bancă, conform ordinului de încasare, dar ei personal”, se arată în comunică.

Legislaţia în vigoare prevede până la 10 ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracţiuni.

Potrivit presei, e vorba despe directoarea grădiniței nr.130 din Capitală.

Sursa: jurnal.md

Avertizare meteo! Cod galben de vijelie şi descărcări electrice în Moldova
Articolul anterior
Galina Tomaș, invitată la emisiunea Acasă Devreme: cum poți testa calitatea apei și de ce este important să consumi apa alcalină
Articolul următor
Alte articole interesante